Magyarországon főként az egészségügyben van szükség strukturális reformokra - állapítja meg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legutóbbi országtanulmánya. A nemzetközi szervezet szakértői szerint mindenekelőtt a politikai konszenzust kellene megteremteni az ügyben, ezt követően lehetne hozzálátni a konkrét - az OECD által javasolt a következő kormánynak javasolt - intézkedések bevezetéséhez, így például a co-payment (térítési díj) újbóli bevezetéséhez, az általános orvosok kapuőri szerepének erősítéséhez, az egészségügyi kiadások hosszú távú költségvetési hatásának tervezéséhez. Ezáltal javítani lehetne a drámai hatékonysággal működő magyar egészségügyi rendszeren.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: marlin
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csubaka
@ütyek: Írásodat támogatva csak megjegyzem, hogy a fizetős időszakban is rendszeresen jártam orvoshoz és nekem soha se 300 Ft-ba került. Amíg bejutottam a rendelőbe igen, aztán a laborban megint, az ultrahangon szintén, amikor visszavittem a leleteket ismét,és a gyógyszertárba külön. De volt olyan esetem amikor a doki kiírta az injekciót, átmentem a gyógyszertárba ott megint fizetni kellett a "dobozdíjat", aztán vissza és a beadásért megint tejeltem.
Gyurcsányék tulajdonképpen prezentációt tartottak az egészségügynek abból, hogy miként lehet kihúzni az emberekből a pénzt.
marlin
"A március 9-ei népszavazás tétje már nem csak a háromszáz forintos vizitdíj, hanem az ezerforintos vizitdíj megelőzése is - jelentette ki Mikola István, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján."
A Mikula meg tudja!! Vagy nem??
nadekhi
És mi a garancia arra, hogy így nem lesz egy év múlva 4000? Ha nem is örültem a vizitdíjnak, legalább el tudtam hitetni magammal, hogy a többivel együtt kifizettem a szolgáltatást, s nem kell azon gondolkodnom, hogy tartozom-e az egyébként nem magánpraxis keretén belül ellátó orvosnak, vagy sem.
Csubaka
@nadekhi: Ha nem a magánpraxis ideje alatt kezelt akkor az már fizetve van.
Fő munkaidőben, magánpraxisra vizitdíjat szedni pedig több mint érdekes.
Az akkori megnyilatkozásokat olvasva érzékelhette azért mindenki, hogy az az orvostársadalmat is rendesen megosztotta, nem ok nélkül.
vukkocska
@furfang: a Fidesz nem írhat ki népszavazást, azért ekkora hatalmat ne adj neki:) Azért a Fidesz biztos volt benne, hogy ennek nem lesz már eredménye, csak a leszavazás. Ezt mindenki tudta. Mert a magyar nem bújhat ki a bőréből, hogy nekik minden ingyen kell. Meg adómentesség, meg fekete munka adózás nélkül. Mi már csak ilyenek vagyunk. Ugyan az én adómat mindig hivatalból levonták.

@Csubaka: azért ha egy nap kifizetted a vizitdíjat, egész napra jó volt, nem kellett sehol fizetned. A betegelőjegyzésnél mindent egy napra kellett előjegyeztetni, és megúsztad volna 300 forintból. Az injekció beadásért egyébként sem kellett fizetni. Látszik, ha ezt úgy csináltad, ahogy fent írtad, akkor Te nagyon szerettél fizetni. Doboz díjat sem kellett minden gyógyszer után fizetni. Kicsit félretájékoztattál bennünket. De már régóta nincs is aktualitása a dolognak, kár ezen vitatkozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.