A magyar élelmiszeripar jövőjét a falvak ellátó szerepének visszaállítása jelenti – derült ki a kaposvári állattenyésztési napok keretében rendezett konferencián. – A világ mindinkább arra törekszik, hogy helyi szinten állítsa elő élelmiszer szükségletét – mondta Jakab István a Kaposvári Egyetemen –, Magyarország viszont több termékből nettó importőrré vált az elmúlt időben. Ennek egyik leglényegesebb oka a magyar gazdák és gazdaságok versenyhátránya a nagy uniós importőrökkel szemben. A Magosz elnöke szerint akadnak ugyanis befektetők, melyek oda viszik a termelést, ahol olcsóbb az előállítás, s ez sokszor EU-n kívüli beruházásokat jelent. S míg a magyar termelőknek meg kell felelniük a szigorú uniós előírásoknak, az EU határán kívül előállított termékek minősége sokszor kétségeket ébreszt.

Forrás: elestar.hu
Feltöltő: vismaior
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.