Helyszín: A felcsúti tornácos vályogház tisztaszobája, a falon kereszt, Jézus Krisztus és a pápa portréja. A konyhában Hegedűs Zsuzsa szociológus friss lecsót főz a gyerekeknek, akiknek az udvaron Eperjes Károly olvas fel részleteket a katekizmusból. A kinti idill után még drámaibb a benti komorság. Egy évvel vagyunk a kormány megalakítása után és a friss közvéleménykutatási adatok szerint a teljes népesség körében 16 százalékpontot, 1,3 millió szavazót veszített a Fidesz. Arányosan annyit, amennyit a Gyurcsány vezette MSZP (igaz más szintről) 2006 őszére. Máris többségben vannak azok, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok az országban. Rendőröknek, tűzoltóknak, katonáknak, pedagógusoknak, rokkantnyugdíjasoknak, az állami nyugdíjrendszerbe visszakényszerítettnek lett elegük, itt-ott már nyíltan lázadnak a Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) ellen. A miniszterelnököt a kormány és a párt vezetése óvó-védő alakzatban veszi körbe, a háttérben talpnyaló üzletemberek, a lakájmédia jeles képviselői, Corvin-láncos művészek valamint Kádár János küldötteként Pozsgay Imre és Szűrös Mátyás. Orbán Viktor hangját csendes düh fojtogatja. A szobában mindenki érzi, hogy nagy a baj.

Forrás: napifix.postr.hu
Feltöltő: olcsibacsi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csocsó bá
SZÉP MESE ! ANDERSEN FOROG A SÍRJÁBAN...
Dr.luigilongo60
Hozzászólás máshonnan, egy kicsit hosszú de érdemes elolvasni.

"Szóval a gané kommonisták tönkretették az országot, és most meg kell várni míg a fidesz-kormány újra sínre teszi, eligazítja a haza sorsát.
Először is nézzük meg hogy a kommonisták tényleg tönkretették-e nyolc év alatt az országot?
Mivel tették tönkre az országot?
Azzal hogy az orbán-kormány után itt maradt iszonyú károkozást megpróbálták kijavítani? Nézzük meg, mit hagyott örökül maga után az orbántorgyánpolgárkormány?
Ezermilliárd adósságot, és álami kötelezettségvállalást.Erre azt szokták mondani akik azt hiszik hogy ismerik az igazságot, hogy az orbánkormány háromszázmilliárdot hagyott a kasszában. Ez sajnos nem igaz. A kétéves költségvetési év végén ezermilliárd forint, kilenc százalék áh hiányt hagyott örökül a következő Medgyessy-kormányra.
A Medgyessy-kormány szemére azt szokták hányni hogy felemelte a közalkalmazotti bért és a nyugdíjat. Másrészt hogy megnyírbálta az előző kormány által rárótt -és változtatás nélkül évi ötszáz milliárdba kerülő lakástámogatási szisztémát. Tehát azt hogy adott a lakosságnak, és hogy elkezdett egy kiadáscsökkentő programot. Például rászorultsági alapra helyezte a gáz és villanyártámogatást.
Aztán elkezdett egy térségfelzárkóztató programot, egy autópálya-építést.
Aztán amikor kiderült hogy az EU nem fogadta el az autópályaépítés költségvetésen kívüli elszámolási metódusunkat, és a hiány háromról hat százalékra nőtt, és Almunia úr az EU pénzügyi biztosa kijelentette: akármelyik kormány kerül hatalomra a következő választások alkalmával, mindenképpen komoly reformokra és költségvetési megszorításokra lesz szükség. A győztes Gyurcsány-kormány el is kezdte ezeket. Az egészségügyi, közigazgatási, honvédelmi, határőrség-rendőrségi átalakításokat a fidesz nem kívánta elfogadni, a tárgyalásokat és a kétharmados többséget igénylő alkotmánymódosításokat nem szavazta meg. A baloldali-liberális kormány hibájául én leginkább az erélytelenséget és a túlságos óvatoskodást tartom. Nem vetette ki maga közül a korrupt embereket. Minden patriotizmus nélkül kormányzott, soha egy nemzeti érdeket kifejező mondat el nem hangzott tőlük. Viszont elkezdődött egy nyugati kapitalizmus felé való elmozdulás, a magánnyugdíjpénztári-több biztosítós rendszer kezdeményezése.Létrehozták a TB kártya mögötti befizetéseket ellenőrző rendszert. Csökkentették a TB kassza hiányát. Kinyilvánították hogy Európában nálunk van az egy főre eső legtöbb önkormányzat, ezért régiósítani kell. Mindez megbukott a fidesz , és a fidesz által demagóg marhaságokkal megtévesztett lakosság ellenállásán.
A fidesz, élén orbánnal már az első választások után megpróbálta ellehetetleníteni a kormányt. Elkezdték a választási csalásozással.Aztán belekötöttek az élő fába is. Emlékezzünk a “öregecskedő feleség“ezésre, a “söjtöri nagy zabálás“ra. Folytatták Wekler szőlejével, Gyurcsány villájával, medencéjével, Kóka helikopterével, öltönyével, nyakkendőjével. Folytatódott a Magyar Vizslával, a Mucuska-gate névvel illetett botránnyal.
Folyt köv.
21
Szent Eltvíz
2011-05-28 23:14

Folyt:
A fidesz leszedte a keresztvizet a kormányról.
Hazugnak, a kommunizmus elvi és gyakorlati örökségét folytatónak, hazaárulónak, tolvajnak, Mengelének, Tocsik lányának butának nevezték a kormányt. Kitalálták hogy a haza nem lehet elenzékben, aki magyar, velük van, és kokárdást visel. A kormány erőtlenül, és túlságosan úriember-módon viselkedett a pofátlan hazugságokkal szemben.
Védekezésképpen ők is parlamenti vizsgálóbizottságokat állítottak fel, és kiderült: amit a fidesz a szemükre hányt, mindenben ugyanúgy bűnösök, például orbánnak ugyanúgy zűrös körülmények között lett szőleje, háza, villája, bányája, hat kormányzati luxusautója, stb.
Ezek után a lakosság elkönyvelte hogy a politikus hazudik és lop, szétlopják az országot, és ebből ő sem lesz hülye kimaradni, és lelopja a kórházi csapról a csapcsillagot, aki pedig tudja, ott sumákol ahol tud és minimálbérrel jelenti le magát és zsebből zsebbe kapja a fizetést. Hogy ezek után a Tb deficites, a nyugdíjkassza üressé válik, nem érdekli.
A Gyurcsány-kormány az őszödi beszéd kiszivárogtatásával fogott padlót először. A beszédet a beéső ellenzék küldte el mindenhova, célja Gyurcsány leváltása volt. Ámde ezzel hihetetlen fegyvert adott az egyébként is dühödt oroszlánként viselkedő fidesz kezébe, aki a legkisebb mozdulatra is a kormány nyakába vetette magát és marcangolni kezdte. A komcsik a súlyos népszerűségvesztés láttán abbahagyták a reformok erőltetését és felmondták a koalíciót a liberális párttal, akik folytatni kívánták a kapitalista átalakítást.Onnantól a kormány kisebbségbe kényszerült. Orbánviktor innentől az utcai politizálást választotta a parlamenti munka helyett, és nyíltan el akarta zavartatni a kormányt a lakossággal.
Érvei azt sugallták hogy a kormány ellopta a pénzt és a jámbor, bódogtalan lakosság anyagi kizsigerelésével akarja összeszedni,és nem kell ide se megszorítás, se reform, csak nagy arányú adó és járulékcsökkentés, és természetesen el kell zavarni a sunyiba a kormányt.
A kisebbségi kormány idején az ellenzék simán kétharmadban volt, és nyugodtan megszavazhatták volna a kisebb Parlamentet vagy az egykulcsos adót, de nem tették.
Ebből látszott hogy az ez irányú ellenzéki nyigás csak demagóg hülyeség volt amit ők maguk sem akartak megtenni.
Így ért bennünket a globális válság.
Ha annak idején a fidesz hagyta volna hogy a kormány kikaparja a gesztenyét akkor nem most kellene meglépni a strukturális reformokat, azonban orbánt nem az ország sorsa hanem saját hatalmi pozíciója, nyerési esélyei érdekelték. Tudniillik ha a Gyurcsány.kormány véghez tudja vinni az átalakításait, és a haza fényre derül, akkor a fidesz nyerési esélyeinek újra lőttek.
Így tehát orbán az ország romlásba taszítása árán sem akarta megengedni hogy a Gyurcsány-kormány átalakításai nyomán sikerüljön a gazdaságot helyrerozzantani. Ezért nem is vett részt érdemben a gazdasági válságmegbeszéléseken.
Ezek után jött a Bajnai-féle válságrendező-kormány.
Folyt köv.
22
Szent Eltvíz
2011-05-28 23:37

Folyt:
A válságkezelés 4 százalék körülire csökkentette a hiányt.
A választás előtt hónapokkal azelőtt kibukott, de pontosan időzített disznóságok kerültek felszínre,: BKV személyzetis százmilliós végkielégítése, önkormányzati disznóságok.
A lakosság a válság miatti megszorítások mellett érzékenyen reagált a hírre és nagy arányban szavazták meg az orbánpártot.
Innentől nem kell mélyre ható emlékezet felidézni a történteket.
Gyakorlatilag két hitvány politikusi garnitúrával állunk szemben akik elintézték: nélkülük nincs mai valóság mert vagy kormányon vagy ellenzékben, de mindenképpen az Országgyűlésben sütögethetik pecsenyéjüket.
Nincs értelme egyik vagy másik mellé állni, mert egyik párt sem a polgárok érdekeit helyezik előtérbe, hanem a szűken vett párthatalmi érdekeiket.
A kommunizmusból örökölt 17 ft/ dollár adósságot már sokadszor is visszafizettük, de egyik párt sem volt hajlandó vállalni a népszerűtlen lépéseket egy valódi kapitalista átalakulás miatt, így az állam folyamatosan deficites volt.
A deficitet befektetők bevonzásával, az állami vagyon eladásával és hitelfelvétellel próbálták betömködni a költségvetésben, és nem mellékesen az állami adóprés csúcsrajáratásával. Ezért drágább itt minden mint máshol, még a sokszorosával több jövedelemmel rendelkező Ausztriától is.
A mindenkori kormányok cserben hagyták a nemzetet és csak az adók emelésével próbálták az uniós normáknak megfelelő hiánycélt elérni.
Mára már elfogyott a teljes nemzeti vagyon csak a szocializmus itt maradt veszteséges állami nagyvállalatok maradtak a nyakunkon. Viktor még kijátszotta adu-ászát és “sikeresen” visszahozta a kádári kommunista rendszert a magánnyugdíjpénztárak befizetéseinek államosításával, és eladta az utolsó családi ezüstöt amire még rátehette kezét, ezt azzal magyarázta a sok átvertnek hogy ezzel rendezte a nyugdíjpénztár fenntarthatóságát, a hazugsága hamar kibukott: a rendvédelmi és fegyveres állomány és a rokkantnyugdíjasok juttatásait is el alkarja venni, mondván: nem tud évi ötven milliárdot erre áldozni.
Mondókája mindenki számára nyilvánvalóan hazugság: a rendvédelmi épp akkor kerül pénzbe ha dolgozik, a rokkantakkal pedig nem fognak egymillió új munkahelyet betöltetni.
De aki abban bízik hogy az orbánpárt majd rendbehozza a gazdaságot, annak van egy rossz hírem: ezzel és így nem fogja.
A magyar gazdaságnak alapvetően az állami újraelosztás magas százaléka a legnagyobb ellensége, az hogy az állam minden pénzre azonnal ráteszi a kezét hogy a kádári-típusú újraelosztás szerint támogatásokra költse, ezzel fenntart egy jól fizetett állami bürokráciát.
Normális országban nem elvonásokkal és fékekkel: tiltással és büntetésekkel irányítják a gazdaságot, hanem mindent lehet, de aki csal-lop azt lesittelik. Nálunk fordítva van: itt már eleve jogszabályokkal tiltanak mindent de a gazembereket nem ültetik le, évekig szuttyognak -egy-egy ügyön. Kulcsár ügyében hét év után kezdik újra az eljárást.
23
Szent Eltvíz
2011-05-28 23:49

Kiváló példa a hazai bürokrácia reagálása a diszkótragédia-hírre: első másodpercben szigorításról kezdtek el óbégatni, pedig nem a 128 normálisan működő szolgáltatót kell mindenben bürokratikus fékek közé satuzni hanem azt az egyet megbüntetni. Aztán csodálkoznak hogy a Művészetek Völgye is majdnem ellehetetlenült.
Nálunk mindent tiltanak és büntetnek, és ezzel egy időben egyik csodálkozásból a másikba esnek hogy a gazdaság megállt, semmi sem működik, mindenki csak ül otthon és káromkodik, mert ha kitalálna valamit, arról rövid úton kiderül hogy azt nem lehet.
Igriciben alapítványi segítséggel alakult egy uborkatermesztő társulás, cigányok közreműködésével. A terv bevált, most más környéken is szeretnék ezt megismételni. Az államhoz fordultak, akik nem győznek ígérgetni hogy milyen vállalkozóbarátok, segítőkészek, egymillió új munkahely, mifene: de amikor konkrét kéréssel fordultak a nagyságos és magasságos hívatal elé, akkor rövid úton beintettek nekik egy borzadályost. Na ettől a fidesztől ne várjatok semmit, a saját hatalmi játszmáin kívül.
A fidesz liberálisként kezdte aztán a Wermer vagy Werber? nevű tanácsadójuk ötletére kitalálták a demagóg pógári -nemzeti frázisok hangoztatását, amit mára már el is felejtettek, mert nem kevésbé demagóg allűrt felvéve-sejthetően egy újabb tanácsadó ötlete alapján- a pógárok “emberekké” silányultak.
Ez már a harmadik köpönyeg amit a népszerűség kedvéért magukra kanyarítottak.
A fidesz hitvány volt kormányon, aljas és hazaáruló volt ellenzékben, akaratos és pöffeszkedő a jelenlegi kormányzati pozícióban, aki akar nekik hinni megteheti, csak épp nem sok értelme van bízni bennük.
24
zsömle
nemtudom van-e ember aki ezeknek hisz,bárki van kormányon mind halálra itéli a népet!brutális csalások és rablások,napmint nap.rafináltan..........bárhova nézek mindenhol lopás hegyek........pédául kórházakban százmilliárdokat irnak betegekre,nemlétező műtétek után felveszik a lóvét!vagy polgármesteri hivatalok munkaügyiekkel ráirnak nemlétező tanfolyamokat munkanélküliekre,milliárdokat bezsebelnek.........amig ezeket megtehetik itt jóvilágot ellehet felejteni.......nagyon kiépültek már a rablók..............volt idejük rá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.