Talán kevés olyan kellemes dolog van a nyári hőségben, mint egy-két gombóc fagylalt elnyalogatása. Hiába édesség, biztos nem árt meg, különösen, ha friss gyümölcs is van benne. A fagylalt tápértéke függ a benne lévő tej és tejszín mennyiségétől. Ezeknek az alapanyagoknak köszönhető, hogy a fagylalt fehérjetartalma hasonló a tejéhez illetve B12-vitaminnal és kalciummal is büszkélkedhet az A-vitamin, és a B2 vitamin mellett. A hátránya a sok cukor és a telített zsírsavak, a stabilizáló és emulgálószerek, az ízesítőanyagok. Mindezt összevetve egy átlagos gombóc zsírtartalma 130-150 kcal, zsírtartalma 5-15% között mozog. Tovább is van: Miért is szeretjük a fagylaltot? http://www.piacterpatika.hu/component/content/article/35-altalanos/254-miert-is-szeretjuk-a-fagylaltot.html#ixzz1QeHKfsAX

Forrás: piacterpatika.hu
Feltöltő: PiactérPatika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.