Az államadósság-növekedés okait vizsgáló albizottság alelnöke, Szijjártó Péter szerint az elmúlt nyolc év kormányai politikai bűnt követtek el, amikor "hibás döntéseikkel eladósították az országot". Szijjártó azt javasolja, hogy a bizottság vizsgálja meg, hogy ezekért a "politikai bűnökért milyen jogi felelősségre vonási lehetőség áll fenn".

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
orogordog
Elmúlt 20 év rablói!
Te magad is büntesd meg magad, a bűneidért!
moiszikf
Inkább legyen az elmúlt hatvan év! A legmegalázóbb "közmunkát" is elvállalom,ha a felelősöknek kell börtönt építeni,vagy bitót ácsolni!
dr. prédikátor
A Welt am Sonntag, konzervatív német vasárnapi lap nemcsak a közmédiában végbement tiszogatásokról írt elítélő cikket, hanem az Európai Parlament zöld frakciójának vezetőjével Daniel Cohn-Bendittel is közölt interjút az Orbán-kérdésről. Cohn-Bendit nincs jó véleménnyel a "törpe Napóleonról", de meglepi pimaszsága, hogy az EU-elnökség után egyből elkezdi a tisztogatást a közmédiában.

Welt am Sonntag: Cohn-Bendit úr, ön a magyar soros uniós elnökség kezdetén Orbán kormányfő arcába mondta, hogy nem érti a demokrácia lényegét, és korán bírálta a készülő médiatörvényt. Milyen visszhangot kapott Magyarországról?

Cohn-Bendit: Bayer Zsolt, az egyik legelső fideszes engem és más, zsidó neveket viselő bírálókat „bűzös végtermékként” írt le. És Orbán ezt hagyja, mindent bevet, ami a keresztény Magyarországon működik, az antiszemitizmust is.

– Ön követelt Orbántól bocsánatkérést?

– Ugyan már, oda sem hallgat. Úgy áll ott, mint egy törpe-Napóleon, a keze a szívén, átnéz az emberen, és mögötte a végtelen sztyeppét látja. Ez az én országom, és Ti idióták vagytok – ez az attitűdje.

– Meglepték Önt az állami médiánál zajló tömeges elbocsátások?

– Nem leptek meg, ezt magyar értelmiségiek és újságírók előre megmondták. Engem csak Orbán pimaszsága lep meg, hogy ezt képest volt mindjárt a soros elnökség vége utáni héten végrehajtani.

– Biztonságban érezheti magát a kétharmados parlamenti többségével és a pártkongresszuson az újraválasztásához kapott 99,7 százalékkal?

– Orbán szánalmas alak, még száz százalékot sem tud hozni. Komolyan: engem ijesztene, ha a zöldek kétharmados többséggel rendelkeznének, azonnal kivándorolnék. Ez káros a demokráciának!

– A jelek szerint azonban egyre több európai akar erős vezetést.

– Igen, a polgárok még rosszabbat is akarhatnak. Nagy a tekintélyelvűség iránti vágy, ezt láthatjuk Franciaországban Le Pen és Hollandiában Wilders példáján. Ez az érzés különösen erős Kelet-Európában. Láttuk ezt Lengyelországban is, de szerencsére ott felébredtek, és elküldték a Kaczynski-testvéreket. Magyarország azonban tekintélyelvű állammá válik, amely sérti Európa szellemét és szerződéseit. Ezt nagyon pontosan nyomon kell követnünk.

– És nyomon követik?

– Nem, egyáltalán nem. Ezért felszólítom az EU Bizottságát, hogy hívjon össze egy nagy meghallgatást az európai média- és a sajtószabadság fejlődéséről. És hogy ennek alapján tegye közzé tudósok független jelentéseit. Brüsszel eddig csak gyáván elfordult, attól félve, hogy ezt a kérdés másutt is meg kell vizsgálnia, például Olaszországban.

– Mi a helyzet az Európai Parlamenttel és a tagállamokkal?

– Orbán Európai Néppártja és képviselői az Európai Parlamentben hamar összezárták a soraikat. És sem Angela Merkel német szövetségi kancellár, sem Nicolas Sarkozy francia elnök nem rendelkezik igazi európai vízióval. Csak nemzeti szinten gondolkodnak, mert félnek. Tojáson táncolnak, ahelyett, hogy megmondanák az embereknek, hogy ez az Európa marad, és hogy hány munkahely vész el, ha az euró összeomlik.



A fordítás a galamus.hu munkája. Ha érdekesnek találtátok az interjút, kérjük csatlakozzatok a galamus.hu Facebook-csoportjáho
gabrella
Ezért szavaztunk a Fideszre! De még nem látunk visszaszerzett milliárdokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.