A kormány elképzelése szerint a több mint ezer paragrafusból álló kódexet decemberben fogadta volna el a parlament, ám a Fidesz indítványára a tervezetet levették a napirendről. A javaslat egyébként tízéves előkészítés eredményeként született - erről még a Horn-kormány döntött.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: tsabeeka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zwei
Helyes!

Át kell gondolni újra, mert tény, hogy az IM összekutyulta.

Tíz év erre nem nagy idő, a médiatrörvény "összehozása" is eltartott cca. 8 évig, mondjuk el is avault, mire hatályba lépett :-)) ... s, ehheza kódexhez képest az egy pitiáner "história"!

A jelenleg hatályos - 685 §-ból álló - Ptk., az 1959. évi IV. tv., amelyet az 1960. évi 11. számú tvr. léptetett hatályba 1960. május 1-jén.

Ha már "kíbírtunk" ezzel cca. 50 évet (módosításokkal persze!), akkor nyugodtan kivárhatunk egy valóban korrekt, új kódexet.

S, persze nem arról van szó, hogy a törvénytervezetet a Fidesz "megfúrta", hanem arról, hogy az IM "elkúrta" (gyurcsányosan) fogalmazva :P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.