Magyarország államadóssága, méretarányos képekben illusztrálva, hogy a hétköznapi ember is értse, mekkora összegről van szó.

allamadossag.net78.net

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Hogyha az államadósságot arányosan szétosztanák az állampolgárok között, akkor befizethető lenne. Ez azt jelenti, hogy a milliárdosok milliárdokat tegyenek bele az államadósság kosarába, a minimálbéresek a minimálbérüket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lajospapa
@vidi500: @JAJMÁR: Hogy a felvett adósságból mennyi jött be és főleg kinek ezt általában nagyon kevesek tudják vizsgálni, amit mondanak, mi a legelő szélén azt vagy elfogadjuk vagy nem. A tény a lényeg adósak vagyunk és sokkal. a másik dolog amire rá akartam világítani, hogy a rendszerváltás óta ahogy nőtt az adósság úgy nőttek annak a néhány ezernek a vagyonai. lehet, hogy nem lopták ( mindet!) csak rosszul osztották el. Törvényesen!
kedwes
Egy dalszöveg jut eszembe, Melyet Szenes Iván írt, Horváth Jenő zenéjére, Szécsi Pál vitt sikerre!

Mások vittek rossz utakra engem,
a mások bűne az én hibám.
Nem volt semmi nagyravágyás bennem,
nem is lett volna soha talán.

Tudom, hogy most intőt érdemelnék,
ha osztályoznák az életem.
De mindig kettőn áll a vásár,
és az útelágazásnál szívem megtévedett.

Megértem, hogy ha akárki más
egy ilyen nagy hibát csinál.
De kérdem, hogy egy komoly tanár,
hogy lehet ilyen szamár?

Mások vittek rossz utakra engem,
de most az élet kijózanít.
A hamis gyöngy színes varázsa,
csak az üveg csillogása, ez még nem boldogít!
coni
@vidi500 12:24:

Ezek szerint már csak az az egyetlen kérdés maradt, ha működőképes az unortodoxia miért esett a beruházási ráta (csak nálunk a térségben) 16%-ra, azaz az amortizáció alá. És főleg, mi lesz ha így marad? Mert úgy tűnik idén sem nő a beruházási kedv még a nullás hitelekkel sem. Honnan fogja az állam a bedőlt bankokat tőkésíteni ha az anyacégek nem lesznek hajlandók finanszírozni a ráfizetést tovább? (Lsd a kivonuló MKB-ra nincs jelentkező régóta).
vidi500
@coni: "Ezek szerint már csak az az egyetlen kérdés maradt, ha működőképes az unortodoxia miért esett a beruházási ráta (csak nálunk a térségben) 16%-ra, azaz az amortizáció alá. És főleg, mi lesz ha így marad?"
Egyetlen szóval sem mondtam, hogy működőképes az unortodoxia. Az, hogy miért esett a beruházási ráta, stb? Az előző bejegyzésem utolsó mondatában utaltam rá: "Nehogy már a nyúl vigye a puskát a körvadászaton"! Tehát a rendszerváltással Nyugat - Európa oly módon igázta le a volt orosz érdekszférát, mint egy háborús vesztest. Teljesen természetessé vált az itt lévő javak kisajátítása, a lakosság leigázása. "Hogy kerül a csizma az asztalra" módon így büntetnek bennünket. Így persze nem is lehet életképes az unortodoxia. "Az erősebb kutya [email protected].
Tudod mikor hiszem el, hogy a bankadó miatt tönkremennek szegény kereskedelmi bankok!!! Na nehogy má'!!! Az csak egy morzsa!!! Náluk van a pénzkibocsátás joga! Az MNB-nél elhelyezett 2%-os tartalékrátájukra 98%-ban fedezetlen "hamis" pénzt bocsátanak ki, hivatalosan engedélyezve, ami után szedik a kamatot, mellette a hitelt felvevő ügyfél fedezett pénzt fizet vissza a helyébe! Ha meg nem fizet, elárverezik a vagyonát a kibocsátott hamis pénzért cserébe! Úgy hogy nem kell a kábítás.
vidi500
@lajospapa: "lehet, hogy nem lopták ( mindet!) csak rosszul osztották el. Törvényesen!"
A kettő szinte egy és ugyanaz... :-)
wolk
@Dr.luigilongo60 2012. január 6., 21:25:

Jó példa erre Bulgária.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.