... De miért épp a cukor bűnös sok esetben a szájszag kialakulásárért? Először is a sok cukor fogszuvasodást eredményez, a rossz fogak pedig rossz leheletet. Másodszor a cukorfogyasztás elősegíti a baktériumok, gombák elszaporodását, ezáltal a szájszagot is. Harmadszor pedig a nagy mennyiségű cukor ill. szénhidrát bevitel negatívan befolyásolja az anyagcsere folyamatokat. A nem megfelelően működő anyagcsere mellékterméke pedig a szájban jelenik meg, így okozva krónikus leheletproblémákat...

Feltöltő: czinil01
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
Én úgytudtam, a cukrosoknak aceton illatú a leheletük. Bár ezt édesanyámon nem vettem észre, pedig naponta 3x adagoltam neki inzulint.
Szerintem a gyomorsav túltengés is okozza, igaz ez is anyagcsere zavar.
Na és persze a cigaretta, ami nem anyagcsere, hanem büdös.
Kutyafüle
@czinil01: A katonaságnál úgy szivatták az újoncokat, hogy fogkefével súroltatták fel velük a körletet. (régen! Ma már nincs szivatás)
Bugajakab
Már akit szívattak!

A Határőrségnél nem volt ilyen. Ugyanis, ott volt nálad hat tár lőszer, meg vagy 15-30 kilométer határszakasz, a felelősséggel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.