Endrésik Zsolt évekig volt a Jobbik borsod megyei elnöke, de nemrég kizárták a pártból, mert a "HVG-vel szövetekeztt". Továbbra is országgyűlési képviselő maradt azonban, a Jobbik Borsod megyei majálisán pedig úgy gondolta, beszéde zárásaként jó móka lesz kalasnyikovval a levegőbe lövöldözni. Magyarország, 2012, én így szeretlek.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A Kalasnyikov engedélyezett jelkép ! kitűzött vörös csillag miatt bevittek több embert !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ezt szabad ???
Van engedélye a Kalasnyikovra ??
zsolti
süt róla az értelem, ahogy a legtöbb jobbikosról. MIVAN? MIT? MIVAN? GYERE KI!
marlin2
Mi ez??
"Apúúú kezdődik", vagy "tiszta Chiagó"!
Esetleg "A jövő elkezdődött"!!
nyanya001
A Kalasnyikov engedélyezett jelkép ! kitűzött vörös csillag miatt bevittek több embert !
Dr. Felipe
Kire? Mire? Vagy csak úgy vaktában? Tényleg, a kalasnyikov engedélyezett a polgári személyek számára? Mert az bizony már komoly tűzerővel rendelkező gépfegyver.
kkalman
Többek között ezért sem szimpatikus nekem ez a gyülevész had. Ha arra képes, hogy gyerekek közt lövöldözzön ellenőrizetlen körülmények között, akkor más, ettől durvább dolgot is gondolkodás nélkül megtesz a magyarok megmentése érdekében.
Követelem, mint magyar állampolgár, engem egyetlen szarházi politikus se akarjon megmenteni! Megelégszek azzal a kis aprósággal, hogy biztosítják a normális élethez a feltételeket.
KöBüKi
Gépfegyver???Mekkora marhaság!!!Katona koromban a gépfegyver a golyószóróval kezdődőtt,a géppuskával folytatódott,stb.!!!
Egyébként nem az a baj hogy lövöldözött,inkább talán az hogy rossz helyre.!!!
Feraj49
@KöBüKi: Még nem ismerte fel a célt ? Mire vár,fessék rá a köröket ?
deviance
modern alkat.. legalább ő nyíltan félemlíti meg az embereket
zsolti
@KöBüKi: ja, a fajtája közé kellett volna, nyilván úgy értetted.
marlin2
@nyanya001: Mi van a vörös csillaggal??
A TEK bevitte a kínai küldöttséget?? :))
Mik vannak!!
kiscserkész
Éppen ezért nem JOBBIKOS képviselő már!!! Ő, csak egy kilóra megvett áruló marha, aki minél nagyobb feltűnés közepette próbál arra az asztalra szarni ahol eddig evet. Az ilyen lúzernek balliberálisok között a helye.
szaboria1
Annak ellenére, hogy ez egy engedélyezett átalakított hagyomány őrző fegyver volt ami csak vaktölténnyel működik, nem megfelelő helyen használta. Itt is látszik, hogy egyes jobbikos képviselők nem meg gondoltan cselekszenek.
silber13
Azért biztosan van neki otthon a spájzban 2-3 tár éles is! Mert mit lehessen tudni! Jól jön majd disznóvágáskor! Vagy esetleg más alkalomkor...
taglo
A 18-fős tömeg ,ájtatossan halgatta ezt a pojácát ! Majd átvonultak a helyi kocsmába !
marlin2
@patrióta01: Meg a Schmitt se fideszes!!
Vagy van köze a Fideszhez??
patrióta01
@marlin2: De ő már nem tagja a pártnak! Legalábbis úgy tudom!
marlin2
@patrióta01: Hát a "palimadár" se!!
Kilépett, hogy lebukhasson!! :))
kiscserkész
DK (dilisek közössége) - ben szívesen látják az ilyen árulókat. Ott büntetlenül lehet lövöldözni, félelmet kelteni, még az EU is áldását adja rá.
kumming
Azért tisztázni kellene előbb ennek a fegyvernek a státuszát. Először is nem gépfegyver, hanem gépkarabély. Másodszor ez egy élesből átalakított, vagy eleve gáz-riasztó fegyvernek készült. Ennek tartásához nem kell engedély, csak a viseléshez. Persze gépkarabélyra viselésit nem adnak ki. Ha közterületen lőtt vele, akkor szabálysértést követett el, Ha magánterületen, akkor semmit. Kár ezen rugózni.
Bugajakab
@zetor: Látom, értesz hozzá. Csak nem "fegyverügyes" voltál (vagy)?
zsolti
ilyenkor rögtön nem jobbikos már, mikor kiderül valamelyikről, hogy burkolt elmebeteg, megy az elhatárolódás azonnal :D vicces.
Bugajakab
@kumming: Bocsi, ide szántam!

Látom, értesz hozzá. Csak nem "fegyverügyes" voltál (vagy)?
kumming
@zetor: Miért? Én is elég gyakran szoktam. Élessel persze csak a lőtéren. De van néhány relikviám, ami gáz-riasztónak van átalakítva, És bizony bevallom, hogy néha otthon az udvaron használom is. Na és akkor mi van?
kumming
@Bugajakab: Nem, nem fegyverügyes, Csak simán sportlövő, és nagyon fegyverbuzi. :)
És igen, meglehetősen értek hozzá, amire 40 év gyakorlat jogosít fel.
kumming
@zetor: persze, le azért nem lőnélek. :))
KöBüKi
@zsolti: Nagyon NEM!!!Én arra a parlamentben lévő 262 - re gondoltam!!!
No meg a maszop-ra.!!!
KöBüKi
@kumming: No nem!!!A gépkarabély egy önálló mesterlövész fegyver!Ellátható éjjellátó készülékkel és távcsővel.!!! 3000 méterig pontlövő fegyverként kiváló,csöve jelentősen hosszabb a géppisztolyénál.!
kumming
@KöBüKi: A kalasnyikov gépkarabély. Ami szintén ellátható infra távcsővel, vagy ACOG célzóberendezéssel. A gépkarabély nem mesterlövész puska. Az pl, a Druganov, vagy a Barret 0.50-es kaliberü mesterlövész puska, vagy a Gepard, vagy az MSR. Hidd el az AK 47, vagy az AMD az gépkarabély. Az AK-47 hatásos lőtávolsága kb. 800 m, de el lehet vele lőni akár 1500 m-re is. Ennél nagyobb távra mesterlövész puska szükséges.

hu.wikipedia.org/wiki/AK%E2%80%9347
horganyember
Asszem elkaptátok a történet lényegét!
KöBüKi
@kumming: 1975 - 77 között voltam katona!A kalasnyikov egy közelharcra használt géppisztoly,és semmi több!Feltéteknek rajta helye sem volt.!Egy továbbfejlesztett változata az AK tipusok már a gépkarabély kategóriába tartoztak fatusás kivitellel.És 1o db ac.magvas lőszer volt a tárban.!Az AMD 65/3 ill.5 volt a tiszti ill.legs. kézifegyver,amivel el lehetett lőni 1500 méterre is,ha jó magasra céloztál.Közvetlen irányzással,egyes lövéssel már igen csak nagy volt a szórás már 200 méteren is.!
kumming
@KöBüKi: Tudod én is akkortájt voltam katona, és nekem is Kalasnyikov volt. Annak bizony 30-as tára volt, és a legközelebbi cél amire lőttem, az 300 m volt. De nem vitatkozom. Olvass szakirodalmat, és akkor megérted te is, mi a különbség a géppisztoly, és a gépkarabély között. Amúgy az AK-47 maga a Kalasnyikov. Az hogy milyen volt a kezdetleges őstípus, az lényegtelen. Az 50 éves Merci is Merci, és mégsem mondanánk rá ma, hogy luxuskocsi.
kiscserkész
@zetor: Van fent az interneten éppen elég felvétel 2006 ból. DK (dilisek közössége) mai főnöke volt akkor a vezír.
silber13
@kiscserkész: miért? Ő is lövöldözött netán? Vagy ő gyújtogatott, rabolt netán?
dr lóherre
Hát nagy gányok vagytok.
A magyar vítéz ( meg társai) legközelebb már a parlamentben fog lővőldözni. A fasiszták is igy kezték. (egy csapat)
Szégyen, hogy még szabadlábon vannak.
Ez nem demokrácia, ez orbáncia!!!
Ez a véleményem.
Dr.luigilongo60
@patrióta01: @kiscserkész: Maradjunk csak annyiban, hogy Jobbikos és idióta ez a lövöldöző barom, ráadásul semmi köze a DK-hoz.
Felesleges mentegetni a menthetetleneket.
dr. prédikátor
Aki nem ért hozzá ne vitatkozzon!!!A fegyver műszaki jellemzői [szerkesztés]

Az AK–47 tömege tár nélkül 3,6 kg, töltött tárral 4,1 kg. Az íves szekrénytár befogadó képesége 30 db 7,62 × 39 mm-es karabély lőszer. A karabély lőszer (ún. köztes lőszer) a pisztolyok és a puskák lőszereinek előnyeit egyesíti. Hatásos lőtávolsága 800 m, de ha 1500 m-en véletlenül eltaláljuk a célszemélyt, még mindig halálos lehet. A lövedék kezdősebessége 715 m/s. Elméleti tűzgyorsasága 600 lövés/perc. Az AK–47 több külföldi fegyvernél használt technológiát ötvöz. Gázelvételi rendszere és a gázdugattyú kialakítása a Sturmgewehr 44-től (más típusjelzéssel MP44) származik. Zárszerkezetéhez az M1 Garand, az elsütőszerkezethez (tűzbiztosító, kakaskésleltető) a John Browning tervezte Remington Model 8 karabély szolgált alapul. A fegyver külsőleg a Sturmgewehr 44-re hasonlít (annak zárszerkezete azonban más, billenő retesztestes, ami az FN FAL-ban köszön vissza). Kalasnyikov érdeme az egyszerű szerkezeti kialakítás és az olcsó tömeggyártás igényeinek megfelelő gyártástechnológia (erre a tulajdonságára pedig Szudajev PPSZ–43 géppisztolyánál alkalmazott gyártási eljárások – például sajtolt lemezszerkezet alkalmazása – voltak jelentős hatással).
Az AK–47 szerkezeti rajza

A fegyver gyártásának közel 65 éve után az a döntés született, hogy pontatlansága és kis hatásos lőtávolsága miatt az AK–47 kifutó változat lesz, a további gyártása a 2011. év végével befejeződik. A hátralévő időben a gyártó izsevszki IZSMAS a fegyvert különböző modernebb célzóeszközökkel felszerelve gyártja.
dr. prédikátor
Típus gépkarabély
Ország Szovjetunió
Tervező Mihail Tyimofejevics Kalasnyikov
Műszaki adatok
Űrméret 7,62 mm
Lőszer 7,62 x 39 mm
Tárkapacitás 30 töltényes szekrénytár
Működési elv gázelvételes, hosszú gázdugattyú-hátrasiklásos, forgózáras reteszelésű
Tömeg 3,6 kg tár nélkül
töltött tárral 4,1 kg
Fegyver hossza 870 mm
Csőhossz 415 mm
Elméleti tűzgyorsaság 600 lövés/perc
Gyakorlati tűzgyorsaság 40 (egyes lövésnél) - 100 (sorozatlövésnél) lövés/perc
Csőtorkolati sebesség 715 m/s

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.