Úgy látszik, nem csupán ijesztgetés és médiahack volt a hír, miszerint a rekkenő hőség a Balaton kiszáradását okozhatja. Egy hazai vízesés már a nyári meleg áldozatává vált - írja az Időkép.hu.

A hőségriadót hétfőig meghosszabbították, így a Balaton helyzete továbbra sem jó; a szakértők szerint akár átlag napi két-három centiméterrel is csökkenhet a víz szintje.

Hőség: kiszáradt a Fátyol-vízesés

A nyomasztó meleg a Szalajka-völgyben található Fátyol-vízesést sem kímélte: a zuhatag alsó része teljesen kiszáradt. A forrásnak még a ma hajnalban érkezett zivatar sem segített. Legkorábban a jövő hét végére várható javulás, addig pedig maximum az időszakosan érkező záporok, zivatarok indíthatják be újra a forrást.

Mint azt Papp Gyula, a területet kezelő Egererdő Zrt. Szilvásváradi Erdészetének vezetője az MTI-nek elmondta: már a tavaly őszi aszályos időszak óta csak csordogált a vízesés, a téli csapadékhiány pedig csaknem teljesen elapasztotta a vízfolyást. Ugyanakkor az elmúlt időszakban a nagy forróság hatására a talaj annyira kiszáradt, hogy elnyel minden csepp nedvességet, így nem marad víz a mederben. Ebben a helyzetben nem csupán a Fátyol-vízesésből, hanem a Szikla-forrásból is eltűnt a víz - fűzte hozzá.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sólyomszem
Bírom az ilyen cikkeket, amik le vannak maradva fényévekkel...
nyanya001
Volt ilyen máskor is !
De megint a hisztéria keltés !
onizuka
De mi köze a Balatonhoz? És miért nem csupán ijesztgetés és médiahack?
másvirág
"Meleg Olimpia" aktrakciós versenyszáma : "Balaton átgyaloglás" Rózsaszín bugyingóban !
kerék
Nagyon szép de már évek óra alig-alig csordogál a vízesés...
deviance
nembaj, most kapott egy szép nagy esőt és megindul újra

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.