Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Penny Market ellen beszerzési ár alatti értékesítés gyanúja miatt, a Tej Terméktanács bejelentése után.

Forrás: MSN Mai Nap
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
@entero: de ő nem irritál senkit a gyerekes bizonyítási vágyával. és ez az ami kicsit visszás számomra. az összes ismerősöm aki valamit elért, és már nem kell kaparnia, az csendben végzi a dolgát, némelyik fórumozik is, de egyik sem dicsekszik csak így bemondásra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
perta
Azt azért nem hiszem el, hogy bármely esetben is 0%-os haszonkulcsot alkalmaznának !
Egyszerűen arról van, meg akarják akadályozni, hogy a szegény emberek is hozzá jussanak a tejhez (vagy a mű tejhez)!
nyanya001
És ami túl drága, azért miért nincs vizsgálat ?
perta
@nyanya001: Hülyeséget ne kérdezzél :-))
overdose
A tel már régen nem tej! ha lehet tej helyet tejfölt veszek .azért olcsó mert valamilyen hülye porból készült nem úgy mint régen az tej volt
KöBüKi
@overdose: Nos ez nem teljesen igy van.! Egyébként a tejföl nagy része meg pálmaolaj!!!Hogy mindjárt kiábránsditsalak.!
szaboria1
@nyanya001: Mért akkor nekik lenne rossz.
szaboria1
Tárgyilagosnak kellene lenni Budainak!! 9 éve élek vidéken Baja és Szeged vonalán minden évben számoltak fel szarvasmarha telepeket, valamint a háztartásoknál is csökkent a tehéntartás. A tejtermék fogyasztása viszont nem csökkent ilyen ütemben. Tehát a behozott tejterméket ha haszonkulcs nélkül értékesíti az a boltnak csak egy reklám fogása mert így más terméket is megvesznek tőle és már nincs is ráfizetése az üzletnek. Csak egy kis megjegyzés a Pennyben a magyar húsárú a többi üzletlánchoz mérten drága.
silber13
@overdose: Már soxor mondám vala, a magyar tej azért drágább, mint másféle tejek, mert a magyar tej igazi hungaricum, hiszen újfajta eljárással már a tehénben pasztörizálják!
entero
Olcsó húsnak híg a leve. A minőségi termékeknek ára is van. Ha valaki az ilyen olcsó silányt veszi meg, utána kár reklamálni. Tisztában kell lenni mindenkinek azzal hogy semmi nem jó ami olcsó. Csak szegény gyerekeket sajnálom amikor ilyeneket adnak a szülők nekik, meg kakaó nélküli csokikat, tej mentes sajtokat, és még lehetne sorolni. Ők nem tudnak ez ellen mit tenni. Habár amikor Lindt csoki után Milkát akartam adni a két legkisebbnek akkor azt mondták "apa, ez rossz". Pedig alapvetően a Milka egy jó csoki, csak hát a Lindt után...Most gondolja végig mindenki ugyanezt csak ne Milkával hanem mondjuk Derbyvel.
darwin
@perta: Ez nem így van.A tehetősebb boltok reklámként nagyon olcsón adják a tejet , kenyeret.Arra számítanak,hogy a drágább dolgokat is ott veszik meg.Régi üzleti fogás.
@KöBüKi: De arra nem is írhatják rá,hogy tejföl! A laikus megvesz a finomfölt,a frissfölt,és csodálkozik,hogy olyan,mintha homok lenne benne.
sza
Mit kell ezen vizsgálni? Vagy sok benne a víz, vagy ezzel csalogatják a vevőket aztán ha bemegy az ember mást is vesz ami máshol olcsóbb lenne. Ezt hivják üzletpolitikának.
bundi
@entero: ember a milliomosnak nem kellene dolgoznia néha, ahelyett, hogy itt osztja az észt a proliknak. itt nagyon kilóg a lóláb.
entero
@bundi: Nézd egy kicsit meg jobban az időpontokat. Majdnem 17 órakor írtam. A legtöbb hozzászólásom inkább este 22 óra utáni. Ellenben itt mindenki reggeltől estig nagyon ráér. Miről is beszélünk most? Köbüki szintén egy nagyvállalkozó, de minden időszakban itt van. Őt viszont senki nem kérdőjelezi meg. Persze tudom, ő nem Fidesz párti.
bundi
@entero: de ő nem irritál senkit a gyerekes bizonyítási vágyával. és ez az ami kicsit visszás számomra. az összes ismerősöm aki valamit elért, és már nem kell kaparnia, az csendben végzi a dolgát, némelyik fórumozik is, de egyik sem dicsekszik csak így bemondásra.
QQCSI
@entero: "Persze tudom, ő nem Fidesz párti. "

Egyrészt ez az oka, másrészt az, hogy süt a soraiból az empátia,
a Te nagyképű dumád viszont sokaknak csípi a szemét.
Tényleg akkora boldogság olvasni, hogy nem kedvelnek?
Én elsunnyognék a bánatba, ha ennyien kimutatnák, hogy rühellik a személyemet.
Az, hogy isteníted a fidesz összes megnyilvánulását, a te bajod,
az meg, hogy állandóan megpróbálod velünk is elhitetni, hogy normálisak,
az meg a mienk.
nyanya001
@bundi: @QQCSI: Miért nem hagyjátok kibontakozni ? :))
marlin2
@entero: Tudod itt(!) Köbükit mindenki évek óta ismeri (a lánykori nevét is tudjuk)!!
És akár hiszed, akár nem - annak ellenére, hogy nem mindig állunk egy plattformon - kölcsönösen tiszteljük egymást, és kételyek nélkül fogadjuk az véleményét!!
(Köbüki régebben és mélyebben jobboldali mint te, bár valóban nem fideszes!!)
nyanya001
Ezt a minőségi csokidumát annak kellene előadni
aki minimálbérből, vagy még annyiból sem él, azt hiszem ott helyben
agyonvernének !
marlin2
@QQCSI: Az én gyerekkoromban a falusi búcsúkban még lehetett kapni rongybabát!! A feje papírmasséból készült és szépen meg volt festve, de ha lejjebb megbomlott a varrás mindjárt kiszóródott a fűrészpor!!
QQCSI
@marlin2: Én sem értem, minek fejtegetem a varrást, még felfeslik az anyag...:)
varrólány
@QQCSI: Elmondanám a cérnák is rossz minőségűek amivel a ruhákat megvarrják.Hamar foszlik a varrás meg bazi nagy öltésekkel varrnak.
Pálinkafőző Rézüst
Vajon melyik tejes cég és mennyit "tejelt" ezért a vizsgálatért, a Tej Terméktanácsnak, meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH)-nak??
Dr.luigilongo60
@Pálinkafőző Rézüst: Egyáltalán vajon mi köze az élelmiszer biztonságnak egy cikk árához?
Erős a gyanúm, ha másképp nem megy, ráfogják a tejre, hogy fogyasztásra alkalmatlan.
Pálinkafőző Rézüst
@Dr.luigilongo60: úgy-úgy! És mellékesen megjegyezném, mint régi tejkedvelő, hogy a 2-300 Ft közötti magyar tej ugyanolyan, mint a 136 Ft.-os szlovák tej. Mindkettő szar! Nyomokban sem emlékeztet ifjú éveimben szintén a közértben vásárolt tejre. Inkább evvel kéne foglalkozni.
Dr.luigilongo60
@Pálinkafőző Rézüst: Magyarnak magyar szart magyartól, jó drágán.
Erre megy ki a játék.
kukac50
@overdose: A tej tejporból van,nem tehéntejből.
qxy
Nem hiszitek el . eleinte kurvára nem ízlett a Német felvágott , kolbász meg tej meg úgy általában minden. és rá jöttünk miért. Ezek tényleg abból csinálják a dolgokat amiből kell. és mi teljesen el vagyunk szokva tőle. Mert ezek a káka bélűek mindenre oda figyelnek.
A boltból, a két napos szavidejű árúkat vissza hozzák, ki bontják és? ? ? Nem.. . nem megy ki a boltba. megy kutya eledelnek! . pedig annak még ténylegesen 4 napja van.
vukkocska
A magyar tejről le kell venni a literenként 100 forint árrést, mindjárt olcsóbb lenne. Egyszer néztem valami tv műsort, ahol Verebes István odasúgta a riportalanynak, hogy a szlovák tej jobb, mint a magyar. Hát most akkor mi van? Nyilván, hogy mindenki az olcsóbb tejet veszi, ha ízre nem különbözik a drágábbtól.
entero
@QQCSI: Látod, magad leírtad hogy az az egyik probléma hogy nem állok be az ellenzékiek táborát erősíteni. Empátiát meg csak az várjon tőlem, aki hozzám is normálisan közelít. Ahhoz meg hogy én eltűnjek a búsba nagyon kevés ez az egész fórum.
entero
@nyanya001: Volt már rá példa. Pláza, kávézó, család egy gyerekkel. Apának sör, anyának sör, gyereknek semmi. A gyerek kéri az apját hogy vegyen neki egy szelet sütit, a válasz az volt hogy maradj csöndben, nincs rá pénz. Ekkor felálltam, és vettem neki 2 szelet sütit, elétettem és mondtam neki hogy egye meg nyugodtan. Közben le sem vettem a szemem az apjáról, aki megszólalni sem mert. Nem egy ilyen akcióm volt már boltokban is, ahol cigire meg italra mindig volt pénz, csak a gyereknek nem jutott semmi. Ne hidd hogy félek bárkitől is. Az üzleti élet ennél sokkal keményebb néha.
pictor
Ahol olcsó a sör azt nem vizsgálják?:))
Csolovek
Már vannak olyan tehenészetek ahol speciális hűtőkocsikról árulják a tehéntejet. Én onnan szoktam venni. 150-200 ft között mozog árban. Akinek lehetősége van rá merem neki ajánlani.
kukac50
@qxy: Meg hozzák Nekünk Magyaroknak még az is jó. Kutyakajaként hozzák és emberi étkezésre adják el. Magyarnak az is jó. Több vizsgálat kellene a behozott árukra figyelve.
entero
@Csolovek: Az üzletekben sem olcsóbb a tej literje, sőt! Ráadásul az nem is tej.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.