Nincs szükség erre az értelmetlen szóra, hiszen a tandíjat 2008-ban már eltöröltette a szocikkal a Fidesz. A média mégsem akarja a tandíj szó helyett a kormány által kreált "új finanszírozási rendszer" kifejezést használni, ezért az oktatási államtitkárság közleményt adott ki: a felsőoktatás "új finanszírozási rendszerében" szedett hozzájárulást ne nevezzék tandíjnak a szocialisták. Az mti.hu oldalán olvasható közleményben ez áll: "Az oktatási államtitkárság a leghatározottabban visszautasított minden olyan, a sajtóban megjelenő állítást pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében, amely - mint írták - megtévesztő szándékkal az új finanszírozási rendszert a szocialisták és liberálisok által bevezetni tervezett tandíjként tünteti fel. " Mennyivel drágább ez, mint a "szocialisták és liberálisok" tandíja lett volna, aminek a bevezetésére a Fidesz népszavazása miatt nem került sor? A fejlesztési részhozzájárulást az első évben nem kellett volna fizetni, a második évtől...

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
"A fejlesztési részhozzájárulást az első évben nem kellett volna fizetni, a második évtől hallgatónként félévente átlagosan 52.500 forint lett volna. Ettől az öszegtől a képző intézmények 50%-kal térhettek volna el felfelé, vagy lefelé. Így a legalacsonyabb tandíj 26.250 forint, míg a legmagasabb tandíj félévente 78.750 forint lett volna egy-egy hallgató számára, ha nem kap a szociális rászorultsága miatt tandíjmenteséget.

Ehhez képest ma – az [origo] lentebb hivatkozott cikke szerint – attól függően, hogy mit és melyik főiskolán, egyetemen tanul a hallgató, félévente legalább 150 ezer forintot, de akár egymillió forintot is fizethet az, aki nem az államilag finanszírozott helyek valamelyikén tanul."

Okulásként a 2/3-os idiótáknak.
deviance
teljesen mindegy minek hívjuk, az számít hogy mennyit mennyi pénzt kell rászánni... jó hogy ezzel foglalkoznak
Rézangyal
Basszus, ha én mindent betiltanék, ami nem tetszik ebben a rendszerben, holnap ki lehetne tenni a táblát a határra : Magyarország megszünt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.