A kilencvenhét éves bácsi, ki magát egyszerű adminisztrátorként jellemezte a háborús időkben, valójában különösen kegyetlen, szadisztikus eszközökhöz folyamodó gettóparancsnok volt, ahogy azt jó néhány hiteles közokirat és több tucatnyi megrázó tanúvallomás igazolja. Gellért Ádám, nemzetközi büntetőjogász kutatását a Páva utcai Holokauszt Emlékközpont sajtótájékoztatóján tárták nyilvánosság elé. Gellért elmondta, hogy a túlélők Csatáryt sosem felejtették el. Vagy két tucat tanú idézi föl, hogy rendkívül szigorú és szadisztikus irányító volt, aki kutyakorbáccsal verte a foglyokat (nemre és korra való tekintet nélkül), meztelenre vetkőztetve motoztatta, és olyan feladatok elvégzésére kényszerítette őket, melyen még az SS-katonák is megbotránkoztak! Írásos bizonyíték van rá, hogy engedélyt adott bizonyos személyek megkínzására is.

Forrás: hetek.hu
Feltöltő: ernokiss
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
koki32
"Tigris tigris csóva fény
éjszakának erdején
mily kéz adta teneked
szörnyű és szép termeted?"
Zsoel
@koki32: Ez szebb fordítás:

Tigris! Tigris! éjszakánk
Erdejében sárga láng,
Mely örök kéz szabta rád
Rettentõ szimetriád?

Amúgy hogy a bánatban jön ide Blake költészete?!
koki32
@Zsoel: Szubjektív,hogy kinek mi tetszik, ám kétség kívül igy is szép.Valahogy ez jutott eszembe a szadista trottyról.Vajon ugyanaz teremtette, mint a bárányt?Blake is erre utal a versében,hogy a jó és a rossz is Isten műve?
Zsoel
@koki32: Akkor már inkább ez a versszak illett volna ide...:

Hogy a csillagfény kigyult
S az ég nedves könnye hullt,
Rád mosolygott Alkotód?
Ki bárányt is alkotott?

Egyébként is, tessék pontosan idézni Kosztolányit!

Tigris, tigris, csóvafény
Éjszakáknak erdején,
Mily kéz adta teneked
Szörnyü és szép termeted?
koki32
@Zsoel: Sokfelől és sokféle versel lehet kifejezni az érzéseinket, ki így-ki úgy.Ezért jó,hogy többnyire más az emberek ízlése.Mindenkinek nem lehet egyforma az ízlése, ezt el kell fogadnunk.A változatosság gyönyörködtet.A nyelvtani hibáért elnézést.Ember vagyok.Béke!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.