Tegnap is két gyereket láttam fejjel befelé lógni a szemetes konténerbe, lábukkal az ég felé kalimpálva. Hajaj! Lehet, hogy semmi sem változott? Visszagondoltam kezdő pedagógus éveimre, amikor még kötelező volt a családlátogatás, felmérni a családok életkörülményeit, meglátni, hogy honnan jött a gyerek. Miben tudunk mi segíteni azoknak a családoknak akiknél ez szükséges? Abban az időben még az emberek (főleg a férfiak) többsége dolgozott, hacsak betegségei miatt nem volt leszázalékolva. Mit is láttam az 1980-as években?

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Mami48
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
"... fürdést szerveztünk, a fejüket rendszeresen vizsgálta a gyermekfelügyelőnk és tisztította is. Fogmosásra és a rendszeres kézmosásra is meg kellett őket tanítani az olvasás, írás, számolás mellett. Ruhákat, fehérneműt, zoknikat, cipőket gyűjtöttünk, amiket tisztán, vasalva haza is vihettek. Sajnos ugyanilyen tisztán már nem láttuk viszont rajtuk. Az állam felszámolta ezeket a telepeket, kertes házakat építettek nekik 2-3 szobával, amibe aztán rajtuk kívül a máshol lakó rokonság is beköltözött. (...) A 80-as években épült házak lelakottak, a gyerekek ugyanúgy fejest ugranak a mocskos kukákba. Sokan mélyszegénységben, csak a segélyből, vasazásból élnek, na és ami a kukából kijön."

És? Én tiltom meg nekik, hogy fürödjenek, fogat és kezet mossanak? Én tiltom meg, hogy mossanak-vasaljanak? Én költöztettem be az ingyenlakásba a rokonságot? Én laktam le a házakat? Nem. Akkor miért írják ezt a cikket NEKEM? Nem érdekel a cigányság problémája, megvan nekem a magam gondja is. Kaptak már elég segítséget a gödörből való kikapaszkodáshoz, de ők jól érezték magukat odalent (tisztelet a kivételnek). Aki akart, kitörhetett, és most is kitörhet, mert rengeteg (pozitívan) diszkriminatív megkülönböztetésben részesül, származási alapon. A többi viszont egyszerűen nem is akar megváltozni, és ha így van, akkor oldják meg maguk a helyzetet, a mi adónkat most már ne költsék rájuk, mert ablakon kidobott pénz, amelynek lenne jobb helye is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
darwin
@sziráki ágnes: Ha megvonnák a családi pótlékot?Sok országban nincs is ilyen .Legyen adójóváírás!Nyugodj meg,hogy akkor nem lenne ennyi megélhetési szülés.Nem hülye a cigány se ,hogy ingyen szüljön.
sza
@darwin: Okos! Ebben már van valami, de akkor aki dolgozik és gyereket nevel ne adózzon illetve valamilyen módon segítsék a dolgozó szülőket, mert a mostani adókedvezményeket nem tudják kihasználni csak a sokat keresők. Az emberek zöme meg nem ide tartozik.
darwin
@sziráki ágnes: Megint egyetértünk.Aki gyereket nevel,le lehessen vonni az adóból.Mindenkinek egyformán.Nem százalékosan.
kukac50
Látszik milyen jó az életkörülmény, merre tart az ország.
diktátor
"Fészekrakó cigányok - kosz, bűz, vér, hullaszag és állandó balhé az Avas-lakótelepen"

www.youtube.com/watch?v=fIS84B3jnzw&feature=related
darwin
@diktátor: Szörnyű! De az ottani többi videó is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.