Durván 7600 milliárd forintra van szüksége a kormánynak 2014 közepéig, vagyis a következő parlamenti választásokig ahhoz, hogy törlessze kötelezettségeit, és megújítsa a lejáró államadósságot. Ez akár a napokban bizonytalanabbá vált IMF- vagy uniós pénz nélkül is összeszedhető, ha a kormánynak mázlija lesz, és a nemzetközi befektetői hangulat kedvező marad. Az IMF-mentes forgatókönyv megvalósításához az is segítséget nyújthat, hogy hatalmas összeg pihen a kormány jegybankban lévő számláján. 

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
Megússza újabb adók kivetésével, természetesen velünk akarja megfizettetni. De megúszhatná azzal az 500 milliárddal, ha visszaállítaná a többlépcsős, de legalább kétlépcsős adót. Ezt nem akarja, mert azzal ők járnak rosszul, a nagykeresetűek. Maradunk mi, akik eddig is megszenvedtük a fidesz gazdaságpolitikáját.
human
@verőce21: Ezzel azt akarod mondani, hogy nem akarnak megállapodni az IMF-el, de a látszatot fenn akarják tartani. Jól értem?
verőce21
@human: Jól érted. Ki az aki passzióból el akar adósodni? Egyszer úgyis fizetni kell.

(Persze sokan gondolják azt, hogy el lehet inflálni a hitelt, vagy majd csak elengedi valaki az ország adósságát,de ezek nem "földönjáró" megoldások.)

@vukkocska: Az egykulcsos adó bevezetése hiba volt jelen gazdasági helyzetben.
(Tankönyvi példa szerint persze elméletileg növeli a vásárlóerőt, ami a Keynes-i gazdaságpolitika lényege, de jelen helyzetben csak kiemeli a jövedelemkülönbségeket, ami irritáló.)
verőce21
@human: Hozzátenném még, hogy a bankadókból és a multik megadóztatásából ötször annyi bevétele van az államnak évente, mint az így piacról felvett hitel kamatkülönbözete.

(Amely adókat vissza kellene vonni az államnak az IMF megállapodás esetén.) :)
nemkati
@verőce21: Oké, így van, ha ötször annyi a bevétele, de azt látjuk, mindannyian láthatjuk minden banki tranzakciónkon, folyószámla kezelési díjainkon, hiteltörlesztő részleteinken, stb. hogy az államnak ezt az ötszörös bevételét nem a bankok, hanem mi banki ügyfelek fizettük - fizetjük meg.
verőce21
@nemkati: Ez csak részben igaz! (Nem a kútba sz@arunk, csak a kávájára eset) Majd kiderül, mennyit tudnak a bankok belőle érvényesíteni. Vannak azért fékek ott is, és konkurencia_harc is létezik. (Jé, ezt régen "konkurrenciának" kellett írni. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.