Szó sincs róla, hogy mindenkit besoroznának polgári védelmi szolgálatra, ahogyan az a Népszava pénteki számában megjelent – közölték a Népszabadság érdeklődésére a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon (OKF).

Forrás: MSN Mai Nap
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

engem
@alfás: Azt mondták tegnap a tévében, hogy felmentést kaphat az, akinek
- egészségügyi problémája van
- aki egyedül neveli a gyerekét
- aki 3 vagy ennél több gyereket nevel...
Tehát sajnos te fogod a zsákokat cipelni, nem a sokgyerekes...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
alfás
nyílván ez nem arról szól amiről kéne. csupán csak az erőviszonyok megállapítására jó.mennyi a Magyar,mennyi cigány.aztán vagy jobban szétnyitjuk a szociális ollót,vagy nem. egyébként,ha jól tudom,borsód a cigányokról híres. na!,akkor ha jön a víz,akinek megvan mindkét keze,és mindkét lába,azokat kilehet hajtani zsákot cipelni. mert majd én fogom itthagyni a munkámat,hogy mások putriját mentsem?
engem
@alfás: Azt mondták tegnap a tévében, hogy felmentést kaphat az, akinek
- egészségügyi problémája van
- aki egyedül neveli a gyerekét
- aki 3 vagy ennél több gyereket nevel...
Tehát sajnos te fogod a zsákokat cipelni, nem a sokgyerekes...
alfás
@engem: persze,megértem az egészségügyi problémákkal szenvedőket.ne is cipekedjen,akinek volt pl:infarktusa.de!,ha már egészségügy! azért a körzeti orvosok is megérdemelnének egy átfogó felülvizsgálatot,hogy kit-milyen okból nyílvánítanak,munkavégzésre alkalmatlannak.
engem
2@alfás: Az OKF szándékai szerint elsősorban a 22–27 év közötti fiatalokat szeretnék bevonni, akiket öt év után mások váltanának." Nem hiszem, hogy ilyen fiatalon éppen infarktusuk van a fiataloknak :)
Ja, és a körzeti orvosokról inkább ne is beszéljünk...
overdose
Hivja be a fideszes tagjait ! megcsinálta a balhét vigyék is el!
alfás
@overdose: Drága! árvízről van szó,nem háborúról.
Feraj49
@alfás: 09.31-re: Na pont most,amikor kiszáradt a Tisza,és "csak a Tisza tó tartja "életben" ?
orogordog
@engem: Mint fentebb is írtam ki érdekel, hogy a fidesz koboldok mit szeretnének ott lesz az ember csak az égadta világon semmit nem fog csinálni. Azért van a katasztrófa védelem, hogy megoldja azért kapják a sok, sok pénzt.
nahát
@orogordog: te agymosott maszopos, pl a víz nem fogja megkérdezni hogy kire szavaztál, elmos mindent ami az útjába kerül!
adrenalink
Elnézve a NKE tanévnyitóját, amikor 50-en elájultak /nem feltételezem, hogy az Orbán beszédtől/ sok jóra nem lehet számítani...
bundi
@engem: kedves együgyű barátom itt az adatkérő lap:
www.hir24.hu/Root/Shared/Pictures/2012/09/14/adatkero-lap.jpg
namost. tegnap belinkeltem, de a kedvedért megteszem újból. fuss neki, nem nagy. esetleg ha nem esik nehezedre, idéznéd, hogy a törvény melyik pontja az ami alapján csak a 22-27 év közöttiekre gondol az okf? a törvény leszarja, hogy ki mire gondol. feketén fehéren le van írva, hogy kire vonatkozik, és ki mentesül alóla. ha téged elhívnak az eke szarva mellől, mert katonásdit akarnak veled játszatni, egyes hülyegyerekek, szerinted a hivatalnokokat érdekli majd, hogy te olvastad valahol, hogy az okf csak a 22-27 közötti fiatalokra gondol? tudod itt a törvény rá, megtehetik: "A polgári védelmi szervezet tagja határozattal kiképzésre és gyakorlatra osztható be (felhívás), melynek időtartama évente nem haladhatja meg kiképzés céljából a 40, gyakorlat esetében a 72 órát. A megjelenésre kötelezett a felhívásban megjelölt helyen és időpontban köteles megjelenni." ha visszaküldöd, aláírod, azzal autómatikusan elfogadod, és jelentkezel. apuci aki dolgozik, míg te a gépet bűvölöd, esetleg elmondhatná neked, hogy pont ez a korosztály az amelyik még dolgozik, és kíváncsi lennék, melyik cég ( a termelőszférában) lenne az amelyik ezt a 4-5 napot lenyeli. vagy mennyibe is fog fájni, amíg az állam kártalanítja őket ezért.
a másik:
@nahát: eddig tudod erre az árvizes dologra jók voltak a közmunkások is.
fn.hir24.hu/karrier/2009/05/11/arviz_ellen_kozmunka
de úgy látszik egyre többen kaptak rá vezetőink közül arra, hogy a közmunkásokkal műveltetik a most kapott területeiket, mert tudod a műkörmös kisasszony, meg a nagyika, csak nem tud több száz hektárral megbirkózni, még ha megígérte is.
egyébként felénk a múltkori árvízkor annyian voltunk, hogy szállás se jutott, és tudod, akkor senkit nem köteleztek törvényileg erre.
az meg külön aranyos tőled, hogy aki szerint itt nem kóser valami az agymosott maszopos. csak azt nem értem, hogy az ilyen szellemi...
overdose
@alfás: mindent nem kell elhinni még álmukban is hazudnak!pá
bundi
@bundi: kár hogy a vége lemaradt. ritkán szoktam káromkodni, de most elengedtem magam, na mindegy így talán jobb is.
paszulyka
@alfás: Megnézném én azt a romát aki megfogja a zsákot! Az azonban előfordult, hogy amikor körberakták a putrikat ezek lebontották hogy vigye el a víz! Kaptak új házakat!
nyanya001
@bundi: csak azt nem értem, hogy az ilyen szellemi... Válasz erre Tetszik1 ma, 11:26
befejezem helyetted... árvízkárosult !
engem
@bundi: kedves félügyű! Remélem téged az elsők között visznek árkot ásni... :)
bundi
@engem: vittek. műszakis voltam, dunai árvíznél sokszor voltam, ezenfelül önkéntesen mentem erdélybe épületeket, fürdőket újítottunk fel, de visegrád környékén is építettünk függőhidat, tudod a félügyűek már csak ilyenek, de néha besokallnak, és hagyják az ilyen szellemi toprongyokat had egyék meg, amit maguknak főztek. de ennek ellenére, továbbra is látni szeretném azt a paragrafust, ami leírja, hogy kire is méltóztattak gondolni, mert amit írtak az ráhúzható nagyjából mindenkire 18-65 között a kivételek meg fel vannak sorolva. tudod a közmunkások kellenek a saját földekre mint írtam. tehát megnyugodhatsz részemről, miután leszereltem, le volt tudva ez a nagy polgári szolgálat, de a fura, hogy még mindig hívogatnak. max jössz velem te is, és meg fogsz lepődni hidd el, mikor meglátod, hogy beosztásomnál, és munkakörömnél fogva nem loti-futi, zsáktöltögető, vagyok . csak egy ideje már nem magyarországon dolgozom, és ez bassza rendesen a csőröm.
deviance
miért is kéne mennem homokzsákolni? az a kokeró, akinek a házát mosná el a vìz pedig nézi az ablakból ahogy a magyar parasztnak lerohad a lába a hideg vízben miközben menti a MÁS házát
tudod mikor megyek én lapátolni ezek után
Bástya Elvtárs
S mit fizetnek?
Mert ez lesz az első kérdés, ugye! Hisz drága a kaja, pia + cigi, esetleg fűűűűűűűű!
deviance
@Bástya Elvtárs: megtérítik a kieső összeget, valamint munkavédelmet biztosítanak

de szerinted egy munkaadó mennyire fog alkalmazni ebbe a korosztályba tartozó embereket, tudván hogy bármikor berendelhetik?
kkalman
Hááát, majd meglátjuk, mondta a vak, és sosem látta meg.
Ez a mai napon megjelent hír kissé másképp festi le a dolgokat, mint az ezt megelőző. Próbálják finomítani a dolgokat, de ez már nem sikerül nekik. Továbbra sem értem, miért kell egy újabb nyilvántartás az emberekről, mikor minden adatunk ott van a központi nyilvántartóban.
QQCSI
@nahát: Igen, jól beszélsz., te agymosott fideszes.
Emlékszem, amikor imádott Viktorod prömierplánban és gumicsizmában ott sertepertélt az előző regnálásakor.
Nincs ezzel semmi gond, a nagy júeszéjt, a kistigrist is elmossa az ár...
sport50
már megint leveleznek??a határon túliakra is vonatkozik??ha már módosítják a szavazási törvény ,egyszerre lehetne ezt is módosítani,hogy őket is behívják!!!valamit akarnak a nyilvántartással az biztos!!érdek nélkül nem csinálnak semmit.
Levendula
Erre nagyon kíváncsi vagyok,hogy az mszp, dk, lmp, jobbik országgyűlési képviselői visszaküldik-e kitöltve az adatkérő nyomtatványt? Vagy orsz.gyűlési képviselőkre és családtagjaikra nem vonatkozik ez az adatszolgáltatási kötelezettség?
X-ray
@Levendula: "Kik mentesülhetnek?

A polgári védelmi kötelezettség alól a 18 év alattiak, a nyugdíjasok, a várandós nők, a gyermeküket egyedül nevelő szülők, a nagycsaládosok, a megváltozott munkaképességűek mentesülnek. Szintén mentesülnek, akik „munkakörük ellátásával, közmegbízatásukkal teljesítik kötelezettségüket”. Ebbe a csoportba tartoznak mások mellett az országgyűlési és európai parlamenti képviselők, az állami vezetők, a vezetői megbízású, valamint feladatköre szerint katasztrófavédelmi feladatot ellátó kormánytisztviselők, köztisztviselők és közalkalmazottak, a jegyzők, a bírák, az ügyészek."
X-ray
Tehát magyarul szólva csak azokat hívják be, akik termelő munkát folytatnak, amiből kifizetik:
- a 18 év alattiak családi pótlékát
- a nyugdíjasok nyugdíját
- a gyermeküket egyedül nevelők emelt családi pótlékát
- a nagycsaládosok kiemelt családi pótlékát
- a rokkantak ellátását
- az országgyűlési képviselők nagyon-nagyon magas fizetését
- a többmilliós létszámú köztisztviselők, közalkalmazottak közepesen magas és nagyon magas havi bérét.
sonderkommando
@engem: De a sok gyerekes cigány miért számít? Őket kellene befogni munkaszolgálatra, hiszen sokan,jó erőben vannak.
engem
@sonderkommando: Őket oly nagyon kikészíti a gyerekcsinálás, hogy munkára nem marad erejük... :)
Levendula
Miniszterelnökök beszélgetnek, országukban hogyan kezdődik egy átlagmunkás hétköznapja.
Az amerikai:
- Nálunk egy munkás reggel bekap három lágy tojást, aztán beül a Cadillacjébe, és elindul dolgozni.
A svéd:
- Nálunk egy munkás megeszik reggelire hat tojásból készült rántottát, beül a Volvójába és bemegy dolgozni.
A magyar:
- Nálunk egy munkás ha felkelt, megvakarja a tojásait, felpattan a kerékpárjára, s bekarikázik dolgozni.
Darthon1
Ott a kulcsszó a nyomtatványon, hogy miért csinálják. "Beleegyezek, hogy az adataimat a Katasztrófavédelmi Igazgatóság kezelje..."
Egy kötelező adatszolgáltatásnál miért kell beleegyező nyilatkozat? Jogász Paraszt Kormányunk újabb trükkje ez, hiszen beleegyeztél, sőt önként szerettél volna bekerülni. Ezen kívül több sebből is vérzik ez az egész., mi van, ha pont a felhívás napján elutazok egy előre lefoglalt utazásra? Vagy ezzel előkészítenek esetleg egy bejelentési kötelezettséget az Önkormányzat felé, hogy -bejelentem, hogy elutazom x helyre x időtartamra, kezdetű nyomtatványt kell majd kitölteni? Egyszóval Pókhas Dakota megint alkotott. Esetleg a szakképzettség része kell nekik? Vagy a mentesség kérése, hiszen a külföldön dolgozó ártatlan lélekkel azonnal beleírja, hogy nem tartózkodom otthon. Ez bizony adatgyűjtés eltitkolt célok alapján. A 40 illetve 72 órás kiképzés és gyakorlat évente egyszer szintén sáros dolog hiszen kötelező. Mennyi időre lesz elosztva a 40 óra 5x8 óra? Tehát egy hétre elvihetnek bárhova kiképzésre, hiszen lehet úgy is számolni? Dakota diktátor megint álmodott egy nagyot. Egyébként jó dologból, amit, ha önkéntesekkel csináltatnának meg és önkéntes alapon, csinált egy diktatórikus, kényszerítő, rossz szájízt teremtő dolgot. Katasztrófa esetén eddig nem volt soha hiány önkéntesekből. Bár ott a nyírségi árvíznél egyik másik kollégám mesélt olyan dolgokról, amikor a kisebbségi nézte csak hogyan védik meg a házát, putriját. Sőt még lopás is volt a részükről. Meglopták az oda, őket védeni ment embereket. Kaja osztásnál viszont elsők voltak a semmirekellők.
engem
@Darthon1: Tényleg érdekes lesz, ha a termelőmunkából kiveszik a munkást...
sonderkommando
@engem: Egy árvízi meló után nem lenne ereje se bűnözni, se szaporodni, mert a nyelvén menne haza.
Betta
57 éves, idős asszonyt, aki egészségügyi okokból pl 2kg-t emelhet max, és időnként bottal jár a fájdalmai miatt, miért hívnak be?
kukac50
Örmények gyakorlatoznak,a Magyarok katasztrófavédelmet állítanak fel?
Színes bőrű közmunkásokat hívják be Orbán vezetésével mennek megoldani a katasztrófát.
soljanka
@kukac50: "Színes bőrű közmunkásokat hívják be Orbán vezetésével mennek megoldani a katasztrófát."

Amit egy mondatban idehoztál az a totális katasztrófa képe :) Még a Duna is eltűnne :)
Dr. Felipe
A fideSS nek lassan már több listája lesz mint a Gestaponak. Kubatov lista, konzultációs lista, munkaszolgálatos lista stb.
A zsidó származású munkaszolgálatosoknak sárga csillag kötelező. Idióta fideSS barmok. Önkéntesekkel eddig is meg volt oldva az árvízi védekezés és ezután is megoldható. Ez csak arra jó hogy a hivatalok tologathassák az aktákat és kiszabhassák az esetleges büntetéseket ha valaki igazolatlanul nem jelenik meg munkaszolgálatra. Barom állatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.