Az új Btk. már a nyomozásnál elérhetetlenné tenné a bűncselekményt elkövető weboldalakat. Már a nyomozás során elérhetetlenné lehetne tenni bizonyos súlyos bűncselekményeket megvalósító weboldalakat – írja a hvg.hu. Az új Btk. hatálybalépését előkészítő csomag alapján először a tárhelyszolgáltatót szólítanák fel a jogsértő tartalmak elérhetetlenné tételére, de ha az nem lép – például azért, mert külföldi a szerver – a hazai internetszolgáltatókkal blokkoltatnák az oldalt. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kedden tette közzé annak a törvénymódosító csomagnak a tervezetét, amelynek elfogadása az új Btk. hatályba lépéséhez és alkalmazásához szükséges. Ez szabályozza többek közt a jogsértő tartalmak végleges blokkolását, illetve bizonyos bűncselekmények esetében lehetővé teszi, hogy már a nyomozás során elérhetetlenné tegyék a tartalmat.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Ha az embernek joga van tudni az ilyen oldalak által publikált adatokról is mint a kuruc, akkor az is jogsértés ha letiltják.
kukac50
Ha valaki véleményt nyílvánit az nem lehet jogsértő.
Éljenek úgy dolgozzanak úgy a politikusaink,rendőreink,bíróságaink,hogy a Nép elégedett legyen a munkájukkal. Akkor nem kell olyant írni róluk,hogy vadbarmok.
Van az amikor a lelkiismeret nem tiszta az igazság fáj!
Mobil123
Hát a felvilágosult emberek qrva nagy gondot okoznak mi ???
köhögő bolha
Észak-Korea a példaképünk? A felcsúti cigány ember valószínűleg újabb kezelésre szorul Graz városában! Azt hittem Rákosi Mátyás a múlt,de úgy tűnik mi vissza felé megyünk az időben!. Honnan van még 1.5 millió szavazója az ápoltnak?
senkifia68
@Csizmás Kond: Ha egy pillanatra elszakadsz a törvény politikai indíttatású értelmezésétől, tökéletesen érthető, hogy miért a törvény siettetése. Lassan európai méretű botránnyá dagad pl. az Experient Enterteiment Ltd. ingatlanbazár.com felülete, ahol évek óta tízezreket csapnak be és fenyegetnek végrehajtással. A törvény jelen pillanatban szinte tehetetlen az ilyenekkel szemben. Annak ellenére működik és zsarol jogtalanul megtévesztett ügyfeleket a honlap, hogy bíróságilag betiltott a működése és minden eddigi szerződését érvénytelenítették. A mai napig küldik a felszólító, zaklató és fenyegető leveleket ügyfeleiknek. Gyakorlatilag hülyét csinálnak a magyar igazságszolgáltatásból!!!
Szlovákiai tulajdonossal Seychelle-szigeteki cégbejegyzéssel.
overdose
@Csizmás Kond: Tudod miért ?mert a barom csapat (fidesz)sem tiszta mint ahogy játszák magukat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.