A magyar államtitkár egy interjúban egyebek közt azt mondta: Magyarország igen határozottan kiállt Kuvait mellett, amikor Irak lerohanta. Szijjártó ajánlgatta az araboknak a magyar kórházakat, a termálvizeket, és hogy a Mol részt venne a kuvaiti olaj és földgáz kiaknázásában. Hangsúlyozta, hogy Magyarország biztonságos beruházási környezetet jelent, igen alacsonyak az adók, kevés a bürokratikus akadály, és az ország politikailag igen stabil, ami szokatlan dolog Európában.

Az arab országok kulcsszereplők a magyar külpolitikai stratégiában, így Kuvaitot stratégiai partnerünknek tekintjük - mondta a Kuwait Times című napilapnak adott interjújában Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, aki küldöttség élén tartózkodott az öböl menti arab országban.

Kuvaitban árulja a magyar kastélyokat Szijjártó

Szijjártó Péter magas rangú hivatalos gazdasági és politikai küldöttség élén járt a hét elején Kuvaitban, hogy előkészítsék a magyar-kuvaiti gazdasági vegyes bizottság első ülését, amelyre jövő áprilisban kerül sor Budapesten. A budapesti találkozón megvizsgálják a termelés megosztásán alapuló vegyes vállalatok létesítésének a lehetőségeit a mezőgazdaságban - idézte a lap a magyar vendéget, aki szerint kuvaiti forrásból lehetne finanszírozni a mezőgazdasági termékek magyar földön történő előállítását végző vállalkozást.

Szijjártó Péter felhívta vendéglátói figyelmét a jelentős magyar tapasztalatokra és szakértelemre a kórházak működtetésében is, különösen az onkológia területén. Utalt arra is, hogy az olaj- és földgázszektorban a MOL együttműködésre törekszik kuvaiti vállalatokkal a kuvaiti olaj és földgáz kiaknázásában. A lap megjegyezte, hogy a MOL a legnagyobb olajcég Közép-Európában.

Ugyancsak az együttműködés területe lehet a városfejlesztés magyar vállalatok részvételével a kuvaiti nemzeti fejlesztési programban. Szijjártó Péter ennek kapcsán kiemelte a magyar műszaki szakértelem és technológia felhasználhatóságát a kuvaiti infrastruktúra fejlesztésében, út- és vasúthálózatok, aluljárók építésében.

A Kuvaiti Beruházási Hatóságnál (KIA) tett látogatásakor, Badr asz-Szaad vezérigazgatóval tárgyalva az államtitkár hangsúlyozta, hogy Magyarország biztonságos beruházási környezetet jelent, igen alacsonyak az adók, kevés a bürokratikus akadály, és az ország politikailag igen stabil, ami szokatlan dolog Európában.

A magyar fél összeállított a KIA számára egy listát a magyarországi gyógyturizmus kínálta lehetőségekről. "A negyedik legnagyobb termálvízkészlettel rendelkezünk a világon. Az országban sok kórház és rehabilitációs központ is működik. Szívesen fogadunk kuvaiti tőkét ezek továbbfejlesztéséhez, és kuvaitiak is felkereshetik e helyeket gyógykezelés vagy wellness céljából" - vázolta a lehetőségeket Szijjártó Péter az interjúban.

Az államtitkár arról is tájékoztatta a beruházási hatóság vezetőjét, hogy Magyarországon eladó tizenegy nagy történelmi építmény. "E kastélyok, amelyeket gazdag családok építtettek, két-háromszáz évvel ezelőtt, valódi magyar örökséget jelentenek, és befektetési lehetőséget kínálnak" - mondta. A kuvaiti befektetők figyelmébe ajánlotta a magyar államkötvényeket is.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Akkor, hogy is van ez külföldiek kezébe nem adunk földet. Amennyiben kastélyt akar eladni ahhoz bizony elég sok földterület is tartozik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Érdekes széles családom fészkeit hasonló nehéz időkben az efféle szabadságleharcolók maguk foglalták el,de jobb esetben a svájci befektetőnek itthon a kényelmes karosszékből adták el.
A fiúknak kemény munkával,utazássokkal kell megküzdeni a világpiacon az elállamosított vagyon gyarapodásért,megmentéséért.Már látom amint visszafelé arabusul felfestik a vezetéknevünk-y,címerestül mindenestül az iszlám szoborpark közepén...hát ez "gáz"!
sóher
Csak rá kell nézni a Szijjártóra az orra mindent elárul egy féreg!
abacs62
Hogyan lehet "magasrangú" küldöttség "szájajártó"- val az élen? Az utolsó féreg is tisztább erkölcsű, mint ez a tetű !
eberti
A földet lekapargatják a kastélyokról,mert külföldi nem vehet magyar földet...
nehogymá
alacsony adók stb...már ott is hazudik.mit tud a mol ujat mutatni ezeknek az országoknak olaj ügyben¿az arabok igen udvariasak de nem kéne ezzel visszaélni.megvárták amig ez a jolly joker peti fiu elment aztán röhögtek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.