Folytatjuk sorozatunkat, néhány érdekesség a decemberi kínálatról: Kelkáposzta: jól viseli a hideget és könnyebben emészthető, mint a fejes káposzta, de nem savanyítható. Sok benne a fehérje, magas az A-, a B1-, a B2-, a C-, az E-vitamin és a vas-, a kalcium-, a kálium-, a magnéziumtartalma. A külső, sötétzöld leveleket szedjük le és a belső, zsengébbeket használjuk fel. Fogyókúrához ideális, laktató, de alacsony az energiaértéke. Immunerősítő, gyulladásgátló, hozzájárul a csontok egészségéhez. Régen olaszkáposzta néven ismerték, hiszen Savoya környékéről származik eredetileg.

Forrás: piacterpatika.hu
Feltöltő: PiactérPatika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.