A műanyag hitelkártya a mágneses csíkkal (amelyet az emberek a zsebükben hordanak) egy összetett banki folyamat végeredménye. Az érvényes kártya birtokosai jogosultak vásárlásra egy bizonyos összegig, amit úgy hívnak hogy hitelkeret. Az eladó megkapja a szükséges információkat a kártya tulajdonosától, a bank által kiállított kártya segítségével az eladó ki lesz fizetve, és a kártya tulajdonosa ...

Forrás: bankhitel.info
Feltöltő: BankHitel
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

entero
@Pilóta: Szerintem a hitelkártya egy adósságcsapda, amit a bankok nagy lelkűen ajánlanak fel a hűséges ügyfeleiknek. A hűséges ügyfél meg sokszor bele is megy, hiszen azt gondolja majd nem kell fizetnie a vásárlásért, holott ha nem fizeti vissza megadott időn belül akkor már pörög is a kamat. Szerintem nem sok olyan jómódú ember van aki hitelkártyát használna, mert ugye minek, ha van pénz jó a sima bankkártya is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sonderkommando
@ProPeller Mariann: Szó sincs arról, hogy a bank hülyének nézi a kuncsaftot. Ezt nem kötelező igénybe venni, mint ahogy egyik hitelt sem.
Ha valaki bajba kerül a hitelkártyája miatt, az nem a bank felelőssége, azért kizárólag az ügyfél okolható.

Az igazi madárfogó banki kondíció a devizahitel. Akik annak idején önként és nem előrelátóan beleugrottak, azok jelentős része bajban van.
rézfánfütyülős
@entero: Van ám nekem egy hozzáértő feleségem, ő a professzora a pénzügyeknek!
Nekem csak a keresgélése jutott :)
entero
@rézfánfütyülős: A lényeg hogy találsz. :-))
verőce21
A hitelkártya jó dolog! De csak annak való, aki tájékozott és fegyelmezett a pénzáramlásban.

Nagy előnye a "készpénzes" háttérrel rendelkező bankkártyával szemben, hogy sohasem számít fel készpénzfelvételi jutalékot.(Azt az elfogadók fizetik.)
entero
@verőce21: Ha jól tudom a postán felszámítanak, és nem az elfogadó fizeti.
verőce21
@entero: Igen, így van. A postán felszámítanak plusz költségeket, mert az készpénzfelvételnek számít. Nem írtam az előbb, hogy készpénzt(bankautomatából, stb.) nem szabad/tilos hitelkártyával felvenni, mert akkor elúszol hónapokra.

Csak vásárlásokra kell használni a hitelkártyát és terminusra/elszámolási határnapra egyösszegben átutalni/kiegyenlíteni a havi vásárlások összegét. Nagyon kényelmes, praktikus dolog. Ha így jársz el, egyetlen fillér kamatot nem kell fizetni a vásárlások után! És nem kell a nagyobb értékű -készpénzes hátterű - bankkártyát magaddal hordani.
(Csak megtiszteled a bankot azzal, hogy használod a pénzét.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.