A magyar kormány 15 millió dollárral azaz közel 3,3 milliárd forinttal hozná létre az USA-ban a "Friends of Hungary" alapítványt - döntött a kormány.  Az alapítvány célja a diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek az erősítése lesz.

November 30-ig kell a nemzeti fejlesztési miniszternek alapító vagyonként 15 millió dollárt a Friends of Hungary Alapítvány rendelkezésére bocsátania - az erről szóló kormányhatározat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

Ugyancsak november 30-ig kell a miniszternek a 2012. évre vonatkozó - a határozatban nem számszerűsített - éves adományt, továbbá az alapítvány bejegyzésével kapcsolatos költségek fedezetét az alapítvány rendelkezésére bocsátania.

Az alapítvány célja a diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek az erősítése lesz. Az alapítványban az állam tulajdonosi jogait a Miniszterelnökség gyakorolja.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Aha már készítik a terepet az MNB devizatartalékának kimentésére külföldre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@entero: nem lehetsz ilyen sózsák! :)) Hát a tömés, cimbora! :)))))) Az sztem nem állatkínzás! Még ha a Biblia az asszonyt ugyan csak asszonyállatnak nevezte, akkor sem! :))))))) A Biblia ezen kifejezésétől most, és mindörökké elhatárolódok! :))
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Nem vettem a lapot. Késő volt már...:-)))))
honeykiss
@entero:nov.28. 22.44 : csak szép lassan és minden kivilágosodik...üdv.Éva
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Ahhoz meg még túl korán volt...:-))
entero
@honeykiss: Valahogy én is ezt érzem minden reggel...:-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.