"Súlyos tudományetikai vétség történt", de nem lesz további vizsgálat az ELTE társadalomtudományi karán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szociológiai szakdolgozata ügyében - összegezte a háromtagú vizsgálóbizottság megállapítását Tausz Katalin dékán pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A dékán a karon most lezárult vizsgálatot ismertetve kifejtette: a háromtagú bizottság megállapította, hogy nagyon jelentős szövegegyezés található a szakdolgozat konzulense, Molnár Attila Károly később publikált írása és Semjén Zsolt szakdolgozata között.

Ezután tanulmányozni kezdték az 1992-ben érvényes tanulmányi és vizsgaszabályzatot. Ennek alapján arra jutottak, hogy az akkori szabályok alapján "a záróvizsga rendjében nincs semmiféle részletes útmutatás arról, melyek a szakdolgozattal kapcsolatos részletes szabályok, illetve, hogy mi történik akkor, ha utólag kétség merül fel egy vizsgázó teljesítményével kapcsolatban".

Így semmiféle lehetőség nincs hivatalos eljárás lefolytatására ebben az ügyben - mondta a dékán.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Itten kérem keresztényüldözés folyik. Hogy merészelik birodalmi fővadászunkat tömjén keresztény zsótit ilyen világi dolgokkal megvádolni mikor ő az Úr felkent szolgája aki az ő keresztény nyáját terelgeti nehogy szétszéledjenek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gazdag dezső
NAGYON KÜLÖNÖS DOLOG AZ HOGY UGYAN ILYEN TETTÉRT A Köztársasági elnök lemond,Semjén pedig csak úgy lezárja a dolgot!!Annak ellenére hogy kimondják ,,súlyos vétség áll fenn" Hát ő különb??Neki nem kellene lemondani???Más országokban ennyiért azonnal lemondanak,de ha nem hát az ország nagyjai felszólítják rá!! Persze nem ettől függ hogy mennyire ért az ország gazdasági irányításához!!!De a tisztességre már nagyon jellemtő!!Hát ilyen emberek kezében az ország!!!
gazdag dezső
Persze az is érdekes hogy ezek az emberek korábban párt tagok voltak,és vallás ellenesek!!!Most aztán felvilágosodtak,mert itten látszik halászati lehetőség nagy halakra!!!Különösen érdekesnek tartom hogy régen volt erősen párt tagok, munkásőrök mostan már templomba járnak!! Hogy is van ez???
Lordboxer
Csibész: nem gond, amit írsz, sőt úgy is van, de ha idézek akkor feltüntetem a forrást; ez ilyen egyszerű. S. még ahhoz is hülye, bohóckodik, ovi engedélye nélkül kávét sem főzhet, bólogat, mondja a semmit, takarózik a kereszténységgel, közben lop, csal, hazudik. Ilyen nulla-típusú alakokra van szükséges ovinak, akik a tenyeréből esznek, min dent aljas dolgot elvégeznek neki, ha nem akkor simán cseréálhetők
fransis69
...ez egy baromság.
Több ízben írtam szakdolgozatot, bár egyedi témák voltak, de minden ismeret egy korábbira épül, ha nem akkor a kőbaltáról kellene értekezni.
A cikk azt írja, idézem: "hogy nagyon jelentős szövegegyezés található a szakdolgozat konzulense, Molnár Attila Károly később publikált írása és Semjén Zsolt szakdolgozata között."
Ki a fene dönti le, ha valami később kerül publikálásra, hogy ki másolt és kit?
Ezen már elgondolkoztatok?
A dolgozat írása közben nyilván valamiféle együtt gondolkodás volt a konzulens és a dolgozat író között.
Ez tök természetes.
- Ha valami később lett publikálva, ahhoz nem lehet előbb hozzájutni, csak ha a publikáló átadja, vagy netán, "adj uram isten" éppen Ő másolta.
Ezt érdemes kicsit átgondolni...
*** egyébként, a politikai nézetem nem kötődik sehova. Jól működő gazdasági stáb kellene, nem mondvacsinált eszmék ránk erőszakolása...
bakegya
@fransis69: önös érdekekkel szennyezett csalás más szellemi termékének kitétel nélküli felhasználása.Milyen keresztény erkölcsi prédikátor az aki idegen tollakkal ékeskedik!.A jogbíjrendszer jogállami rendezésén sem ügyködött a törvénytelen köztörvények szavazógyára .A 2/3 csak ennyire volt elég Orbánnak!
Az ilyen politikus hiteltelenné vált,közképviseletre alkalmatlan.
bubbels
Érdekes a politikusok 70 %-a ezt tette,kész röhej!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.