"Nyilvánvalóan titkosszolgálati eszközökkel jutottak az információkhoz" - mondta Horváth Csaba MSZP-s politikus annak kapcsán, hogy Giró-Szász András egy szerdai kormányzati sajtótájékoztatón egyetemi diákvezetők személyes adataiból szemlézett, majd Parragh László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában név szerint is utalt velük kapcsolatos tanulmányi információkra.

A kormányszóvivő szerint olyan diákok tiltakoznak most a felsőoktatási keretszámok ellen, akiket már nem is érint a változás. Jegyzeteibe tekintve ezt követően sorolni kezdte, hogy vannak olyan hallgatói önkormányzati vezetők, akik már kilenc, tizenkettő vagy tizenegy éve léptek be az egyetem falai közé. "...ne forduljon az elő, mint ahogy itt nézem, hogy van olyan hallgatói önkormányzati vezető, aki kilenc, tizenkettő vagy tizenegy éve lépett be az egyetem falai közé és azóta nem hagyta el azt. Van olyan hallgatói önkormányzati vezető, aki már 2010 márciusában kijelentkezett az egyeteméről" - olvasta a papírból.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is beszélt arról reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, hogy "a mostani megmozdulásokon is látható, hogy a diákok vezetői a 10-12 éve egyetemi hallgatókból kerülnek ki". Parragh este az ATV műsorának vendége volt, ahol kitért a riporter azon kérdése elől, hogy hogyan tartozhat rá, hogy konkrét egyetemi vezetők hány évvel ezelőtt kezdték a tanulmányaikat?

A műsorban őt követően nyilatkozó Horváth Csaba úgy fogalmazott: "nyilvánvalóan titkosszolgálati eszközökkel jutottak az információkhoz" és amiről Parragh László beszélt, törvénytelenség.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
@Pilóta: Az általános iskolát sem végezheti valaki nyugdíjas koráig, ugyebár. Aki képtelen 12 év alatt elvégezni a 8 osztályt, viszlát! Aki bekerült egy felsőoktatási intézménybe, feltehetően nem gyengeelméjű, ergo tessék határt szabni, hogy korlátozott időn belül el kell végeznie, oszt'jónapot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Titkos szolgálat nélkül is tudjuk,hogy Kövér a 4 éves egyetemet 8 év alatt végezte el.
akkor ezek miről pofáznak ? Kövér nem érti miért tüntetnek,lehet,hogy más írta meg a disszertációját?
silber13
@kukac50: Mondd már meg kukacka, ha az a szerencsétlen 4 év helyett 8 alatt végezte el az egyetemet, akkor mit csodálkozol, hogy nem érti a tüntetőket?
Dr.luigilongo60
@varirmag: 2008-ban nem lébecoltak hosszú évekig az egyetemisták az adónkon?
Akkoriban meg krokodilkönnyeket ejtett értük a fütyesz nemde?
Hiába változnak az idők, hát még a vélemények.
marlin
A nagyobb baj az, hogy (már) nem csak a tüntető diákok után nyomoznak, hanem az, hogy "beköszöntött" az 1984!! A "gondolatrendőrség" működik, már csak a 101-es szoba van hátra!!
"Amíg nem ébrednek öntudatra, nem fognak fellázadni, s amíg fel nem lázadtak, nem ébredhetnek öntudatra." ( 1984. 81. oldal )
human
@marlin: Az 1984 című filmet (persze a könyvet is) én is ajánlom mindenkinek. Garantálom , hogy jobban fognak utána aggódni a demokráciáért azok akik most csak legyintenek.
kukac50
@silber13: Giró Szász András meg 7 évig volt egyetemista.
A mostani diákok ha évet halasztanak mert pénzt kell keresni a tanulásuk finanszírozására az bűn, akik a parlamentbe pöffeszkednek bezzeg azoknak lehetett több évig koptatni a padot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.