Új nyomozás indult új bűnügyi számon a Fenyő-ügyben, habár tavaly decemberben hivatalosan befejezték az 1998. február 11-én indult vizsgálatot. Több mint érdekes, hogy a lezárt aktának ugyanaz a száma, mint az olajmaffia-botrányok egyik kulcsszereplőjének tartott Portik Tamás ellen indult nyomozásé, igaz, a belügy illetékese a Blikknek azt mondta: ennek pusztán technikai jelentősége van. Az 1998. február 11-én, a Margit utca - Margit körút sarkán kivégzett Fenyő János ügyét jól ismerő egykori nyomozók szerint egyértelműen kudarc a hivatalos vizsgálat lezárása. A jelenlegi helyzet szerint a szlovák bűnözőt, Jozef Rohácot gyanúsítják a milliárdos kivégzésével, ám ellene is csak közvetett bizonyítékok vannak. Az ő DNS-ét megtalálták a gyilkos által használt Agram géppisztolyon, a tettes által eldobott sapkában és a három merénylőt szállító Mitsubishiben. Ez Rohác védője, Fülöp Tamás szerint csak annyit bizonyít, hogy védence fején volt a sapka legalább egyszer, a fegyvert is...

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Ez Rohác védője, Fülöp Tamás szerint csak annyit bizonyít, hogy védence fején volt a sapka legalább egyszer, a fegyvert is kézbefogta, az autóban is ült, de azt nem, hogy ő lőtte volna le Fenyőt. A zsaruk szerint a tavaly áprilisban Magyarországra hozott Ladislav Trnka lett volna az autó vezetője, az ő DNS-e szintén ott volt a gépkocsiban, ám ő azt állítja, vezetni sem tud. A nyomozók úgy vélik: a harmadik merénylő az a Jozef Hamala, aki az Aranykéz utcai merényletben felrobbantott Polskit hamis papírokkal megvette. Hamalát azonban a szlovák rendőrök szerint Szlovákiában egy telefonfülkében felrobbantották.

A Fenyő-ügy most befejezett nyomozásának legnagyobb hibája, hogy a megbízókat, a közvetítőt nem tudták az ügybe helyezni, nincs elég bizonyíték a nevesítésükhöz – mondta a vasárnapi Blikknek az ügy neve elhallgatását kérő régi ismerője, aki azt is elárulta: bár nem verik nagydobra, de a hatóságok folytatják a Fenyő-ügyben a nyomozást."
Csizmás Kond
...szégyellik, hogy semmire sem jutnak...
Pilóta
Egy kuplejárban milliószor nagyobb a rend, mint ezeknél!
Pilóta
Ez egy teljesen közismert infó, elhangzott a tv-csatornákon, s az írott sajtóban egyaránt.
dragonita
Arra értettem nem irigylem a nyomozók munkáját.
QQríkú
Nem érdeke Sintérnek az igazság kiderülése oszt annyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.