Ki ne emlékezne gyermekkora kedvelt csemegéjére, a narancsra, ami 2-3 évtizeddel ezelőtt még valóban csak szezonálisan volt beszerezhető - már ha elég gyors és szemfüles volt az ember. Mert bizony gyakran előfordult, hogy „pult alól”, és „csak ismerősnek” jutott a déli finomságból. Szerencsére ma már bármikor rendelkezésünkre áll, szinte hétköznapjaink részévé vált, a Délkelet Ázsiából - Kína, India, Burma és Malajzia szubtrópusi vidékeiről származó, számos fajtával rendelkező narancs (Navel, Bergamot, Jaffa, vérnarancs, keserű narancs)– s célszerű is lenne minél gyakrabban beiktatnunk étrendünkbe, számtalan kedvező élettani hatása miatt. Energiatartalma alacsony,(50 kcal/100 gramm), vitamin-, ásványi anyag- és rosttartalma viszont kiemelkedően magas. Vitaminjai: B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, E-, C-vitamin, Folsav. Ásványi anyagjai: kálium, cink, magnézium, vas, foszfor, kalcium.

Feltöltő: florida
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

palika
Ajánlom mindenkinek saját receptemet, amit minden nap, egy kis kanállal belapátolok és semmi bajom nincs, sem nátha, sem semmiféle nyavalya nem kerülget!!
2 db megmosott és húsdarálón ledarált narancs, szőrőstül bőröstűl, 2 db citrom szintén úgyanigy, 2 gerezd szétnyomott fokhagyma, 3 kiskanál virágméz! Na ezt összekutyulni, lezárni és be a hűtőbe!
Hihetetlent tud!!!
miazavalami
@palika: Jé megvan a narancsod! Megpróbálom , de ez az allergiára nem hinném hogy jó.
palika
@miazavalami: Ha nem hiszed, nem is lesz jó!! Az allergia egy tünet...az immunrendszert kell erősíteni!! Mint minden betegséget a szervezet képes legyőzni, csak segíteni kell neki...1 hónapig ezt edd, majd három hónap elteltével megint újra, olyan egészséges leszel, hogy nem is ismersz magadra...
miazavalami
@palika: Az allergiám akkor szokott jönni amikor virágzik a parlagfű. Meglepő , hogy nekem ez van mert vidéken nőttem fel. Gyerekkoromban a földeken játszottunk . három négy éve vagyok allergiás. A doki írt fel rá gyógyszert , ha nagyon támad azzal kibírom. De sajna sokszor megyek nyáron a földekre, ott akad parlagfű rendesen, na akkor nem látok a könnyektől , az orrom eldugul... borzalom!
palika
@miazavalami: Értem, kerüld el az ilyen helyeket és kész...Nekem is ilyen erős volt, volt olyan hogy mindent ott hagytam és rohantam be a fürdőszobába és mostam a fejemen mindent...alig bírtam ki...meg bezárkóztam és le kellett sőtétíttenem , na szóval ismerem ezt az érzést...még egy kicsit vissza jön, de már nem úgy...
miazavalami
@palika: nem tudom elkerülni , mert nekünk is van földünk amit művelni kell. De a narancsot azt kipróbálom. A hajmosás nekem is csak ideig óráig segít..., ráadásul hosszú a hajam , nem moshatom egy nap kétszer is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.