A főpolgármester nem ért egyet az ombudsmannal, szerinte nemcsak a hajléktalanoknak, hanem a köztereket eredeti céljuknak megfelelően használni szándékozóknak is vannak állampolgári alapjogaik. A főpolgármester erről a Magyar Nemzetnek beszélt.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
@miazavalami: A Kádár rendszert diktatúrának mondják manapság egyesek. Lehet, hogy egyesek számára az is volt, engem soha nem igazoltatott, gumibotozott a rendőr. Hajnalban fiatal lány létemre is hazamehettem Illés koncert után például, anélkül, hogy bármiféle atrocitásnak tettem volna ki magam. Ma meg fényes nappal a saját otthonában brutálisan agyonvernek szinte naponta időseket!
Nos, a Kádár érában nem volt csöves, koldus, rablógyilkos mert semmi perc alatt elintézték, hogy rács mögé kerüljenek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sóher
Talán a sok üresen rohadó lakásokat ki kellene utalni az embereknek!
Nakimaga
Igaza van Tarlósnak !
Ezt a jogvédők is tudják,csak nekik az ellenkezés az éltető elemük!
eberti
Nem biztos,hogy a jog határát a jogvédők feszegetik,hanem azok akik a jogvédők ellen vannak.
Nézőpont kérdése...
hajduferenc52
szerintem szégyenlik a kapitalista rendszer gyümőlcseit ( ezzek a hajléktalanok ) és az ő gőrénységüket probálják eltüntetni a terekről aluljárokbol !!!
tűzróka1939
Tarlósnak javasolnám,hogy csináljon egy gettót a Hortobágy közepén . Deportálás és már meg van oldva a hajléktalan kérdés . Oszt jónapot (mint bölcs vezére mondá)
wormy
"Boka okos fiú volt, de azért azt még nem tudta, hogy más emberek egészen mások, mint mi, s hogy nekünk ezt mindig egy-egy fájdalmas érzés árán kell megtanulnunk."
Molnár Ferenc
Dr.luigilongo60
Taplós Elvtárs!

Ön meg a türelmünk határait feszegeti a cimboráival együtt de reméljük, már nem sokáig.
loboncos
@hajduferenc52: Ezek a "gyümölcsök"elég rohadtul hangzanak. Kifejtenéd?
loboncos
@tűzróka1939: Tarlós a gettóparancsnok???
Proli
Fura, ha a fidesz él vissza a joggal az frankó ha az ellenzék akkor nem frankó!
Szerintem mind kimehet e méntelepre és egyenként az összes csődört ...
soljanka
@tűzróka1939: azt hiszed, hogy nem gondoltak már erre?
Szerinted inygyenbe fizette ki az állam a rengetek önkormányzat adósságát? lassacskán nyújtják be a számlát: 100-200 roma család, 20-30 hajléktalan befogadása a településre.
adsl70
@hajduferenc52: @hajduferenc52: Mondjuk a magyarok fele és most optimista vagyok egy ritka álladék fajba tartozik amit lehet jobban járna a világ ha kipusztulna a magyar. Mielőtt valaki pofát nyitna tessék elmerülnia történelem nevezetü tudományban és ott rákeresni amikor egy magyarnak picivel több hatalom kerül a kezébe, mint a többinek esetleg nyerő hatalmi ág van a hátában olyan dürhő tud lenni hogy az csuda. Most mit várunk őszintén ettől a Tarkós elvtárstól akinek most sárga mentében élet halál ura.
adsl70
@tűzróka1939: Már elkezdték csak nem a nemzetipark területén, a selejt emberek akik nem birják fizetni a külcsönt azokat egyenházakban fognak lakni.
marlin
Te, Pista!!
Miért gondolod, hogy a "csóróknak" nincsenek jogaik??
"A jog előírásai a következők: becsületesen élni, mást nem bántani, megadni mindenkinek azt, ami neki jár. "
miazavalami
@adsl70: Azok nem selejt emberek akik nem bírják fizetni a kölcsönt!!!
hajduferenc52
@adsl70: én a Tarlost ismertem mert az óbuda polgármestere volt ...de akkor még normálisnak tünt .meg találkoztam vele sokszor békásmegyíeren is ...
QQCSI
Nem Tarlóst védem, csak legyünk már egy kicsit reálisak!
Éjszakai szállást, meleg ételt, fürdési, mosási lehetőséget kapnak, de nem élnek vele.
Miért? Mert az antiszociális, alkoholista egyéneket nem fogadják be.
Joggal! Az éjszakai szálláson élőknek is joguk van hozzá, hogy a deviánsokat kiszűrjék.
Igenis zavar, hogy el kell tűrnöm az agresszív, részeg, koszos, büdös hajléktalant a környezetemben. Az meg azért nem úgy működik, hogy hisztiznek a jogvédők és boldog-boldogtalan lakást kap. És ki fogja a lakást takarítani, fizetni a rezsit? A jogvédők?
miazavalami
@QQCSI: Ez olyan mint amit a cigányokkal művelnek! Hordják a táblát as vállukon , de egy se látott még közelről putrit. Kisvárdán is van hajléktalan szálló olyan feltételekkel amit te írtál. Itt is vannak olyanok akiket a rendőrök visznek be hogy meg ne fagyjanak. Sokan nem is akarnak bemenni! Ott tanyáznak az áruház előtt , kéregetnek .
QQCSI
@miazavalami: A Kádár rendszert diktatúrának mondják manapság egyesek. Lehet, hogy egyesek számára az is volt, engem soha nem igazoltatott, gumibotozott a rendőr. Hajnalban fiatal lány létemre is hazamehettem Illés koncert után például, anélkül, hogy bármiféle atrocitásnak tettem volna ki magam. Ma meg fényes nappal a saját otthonában brutálisan agyonvernek szinte naponta időseket!
Nos, a Kádár érában nem volt csöves, koldus, rablógyilkos mert semmi perc alatt elintézték, hogy rács mögé kerüljenek.
miazavalami
@QQCSI: Valahogy így, ahogy mondod. Az embereknek megvolt a munkájuk ha akartak dolgozhattak mellé, itt vidéken a földet túrták mert akkor volt értelme. Nem is volt olyan család akinek ne lett volna földje! Nem is állt gazban az ország, hol volt akkor parlagfű? Sehol, mert nem volt műveletlen föld. A TSZ is sok embernek adott munkát... Mi is jártunk szórakozni koncertekre., de sose bántottak minket. Várdában a várszinpadon megfordult minden együttes aki számított.
lajospapa
A Kádár idejében nem volt az utcán senki. Nem volt levesosztás karácsonyra, nem volt milliárdos sem. Igaz eladósította az országot. Annyi adósságot csinált mint amennyit Hódmezővásárhelynek mostanában elengedtek abból amit néhány év alatt összehozott. Tőkés uraim ! A pénznek nincs szaga, de a szegénynek esetleg van. Hát legalább azt viseljék el!
Pilóta
@eberti: 11:08
Nem könnyű ezeket a határokat megtalálni, ugyanis mindenkinek csak addig terjedhet a joga, amíg mások jogát, jogos érdekét nem sérti!
Pálinkafőző Rézüst
Tarlós papa feltűnően túlbuzgó fideszes lett, mióta a duplájára emelték a fizetését!
QQCSI
@lajospapa: Nem kell a tőkéseknek elviselniük a szegények szagát.
Jogukban áll változtatni a jelenlegi helyzeten!
Ha valaki, akkor ők könnyen megtehetnék!
De!
„Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.”
kkalman
Türelmünk határait feszegetik új "állampártunk" prominens tagjai. Mikor sikerül nekik szétfeszíteni?
sport50
nem így kéne megoldani,hogy kordont húznak,de mivel fogalmuk sincs mit kéne tenni,az erőszakosság nem áll messze tőlük!!!
gazdag dezső
Kik vannak a rácson belül??Kik vannak kívül?Régi kérdés,és most is jó!A többség a tiszta,ápolt, modern szép környezetet szeretné látni,de a hajléktalanok mindent tönkretesznek,lepiszkítanak!! Nem gondolom hogy ezt így kell tűrniük az embereknek,és így látni a külföldi turistáknak!Más hogy a megfelelő szociális hálót rájuk is kellene kiteríteni.De ez nem így kell hogy működjön.Sajnos biztosan van a hajléktalanok közt is olyan aki önhibáján kívül került ide!Joghézagok,rossz jogalkalmazások miatt a törvényhozók hibájából!!/békásmegyeri híd vállalkozói ,és hasonlóak/AKIKET EGÉSZEN MÁSKÉPP KELLENE KEZELNI ITT HOL VANNAK A JOGVÉDŐK??ERRE NEM FIGYELNEK A KEDVES JOGVÉDŐK??Ez egy másféle dolog,és erre más megoldás is kellene hozzá,de nem minden hajléktalan ilyen ám!Vannak akiknek az alkohol,vagy a drog,vagy egyszerűen a munkaundor a betegségük!Könnyű arra hivatkozni hogy nincsen munka,de ha van akkor is elkerülik! Láttuk már többször is!Hát ezek nem érdemlik meg a védelmet,de ne is oda piszkítsanak ahol mások rendet,és tisztaságot szeretnének látni!Csoda érdekes hogy még nem láttam hajléktalan cigányt!Miért is??Azok több segítséget kapnak?Gratulálok Tarlósnak! Egyetlen dicsérni való dolog amit valaha is tett a köznép,a többség érdekében !!
Zsoel
@Dr.luigilongo60: "Ön meg a türelmünk határait feszegeti a cimboráival együtt de reméljük, már nem sokáig." Ez itt és most teljesen fölösleges volt. Hajléktalankérdésben speciel tökéletesen igaza van.
Zsoel
@Dr.luigilongo60: Őszintén remélem, hogy egy szép napon leülsz majd a 85-ös buszon egy olyan szövetülésre, amelyben előzőleg egy összesz...t és összevizelt gatyájú hajlékony terpeszkedett negyedórán át, és senki nem figyelmeztet rá. :) Majd akkor jusson eszedbe, hogy a hómlesznek joga volt leülni oda.
Dr.luigilongo60
@Zsoel: Én meg őszintén remélem ,hogy hamarosan megtapasztalhatod a sorsukat legbelülről.
Zsoel
@Dr.luigilongo60: Reménykedhetsz, de számottevően kevesebb rá az esély, mint arra, amit én mondtam.
Dr.luigilongo60
@Zsoel: Hogy egy busznak az üléseit szétbarmolják, vagy beszennyezzék, ahhoz nem feltétlenül szükségesek a hajléktalanok, arról nem is beszélve, hogy pénzük se igen van utazgatni.
Zsoel
@Dr.luigilongo60: Nincs hát, éppen ezért nem is vesznek jegyet. De attól még jogosulatlanul használják a szolgáltatást, elvéve ezzel az ülő- és állóhelyet azok elől, akik becsületesen fizettek érte, nem is keveset. Mit szólsz ahhoz, amikor gyanútlanul állsz a metrón, és egyszer csak rád ordít egy ilyen barom, hogy "Menj arréb!!", mert nem fér el tőled, amikor úgy dönt, hogy végigvonul egy szerelvényen kéregetni, a másfél méteres mankóival együtt... Te meg nagyot nyelve félreállsz, holott legszívesebben nyaka köré tekernéd a mankóját, de egyrészt undorodsz hozzányúlni a mocskos dolgaihoz, másrészt mögötte ott jön a testőre, 150 centis és ugyanennyi kilós, dagadt cigány, és kettővel szemben holtbiztos, hogy te húznád a rövidebbet, pláne, ha kijön a rendőrség is. Mit szólsz ahhoz, amikor egy köztéren, parkban vagy épp az Andrássy úton nem tudsz leülni egy padra, mert ezek otthonosan alszanak, vacsoráznak, kaszinóznak rajtuk a többi padon tanyázóval együtt, és az összeset elfoglalják? Vagy mit szólsz ahhoz, amikor lemész az aluljáróba, és pofán csap az a gyomorforgató, rettenetes szag, ami belőlük árad? Mit szólsz, amikor ordibálnak egymással, vagy úgy elterülnek a fal mellett, hogy lépni sem lehet tőlük?
Eszem ágában sincs védeni Tarlós Istvánt, nem is különösebben szimpatikus, sosem volt az, de a hajléktalanokkal igenis tenni kell valamit, mert ez így állapot! Azzal nincs megoldva semmi, hogy kimondják róluk: érinthetetlenek, és kvázi azt csinálnak, amit akarnak. Ezzel csak a velük szembeni gyűlöletet fogják erősíteni, éppúgy, mint a cigányok esetében.
Dr.luigilongo60
@Zsoel: Nem érted miről beszélek de nem baj.
Zsoel
@Dr.luigilongo60: Persze, hogy nem, mivel nem beszélsz semmiről.
Rézangyal
@Dr.luigilongo60: A hajléktalan kérdés legalább olyan égető, mint a cigányok kérdése. Mindkettő megoldatlan. Civilizált országokban ez meg is történik. Nálunk nem!
Nem egyszer volt rá példa, hogy munkából hazafelé menet le kellett szállnom a troliról telei bevásárló szatyrokkal, mert nem tudtam megmaradni a szaguktól. Két választásom volt: hányok, vagy leszállok...
adsl70
@Zsoel: kedveltem a postjaidat de mostanában radikálisodol és hogy mennyi esélyed van hogy földönfutó ahogy te mondod homles mint ennek az embernek : nol.hu/belfold/ajanlo/20120518-pereskedo_kereskedo
Nem gondoltam volna rólad hogy hive vagy a haláltábornak, nem sok kell a mai világban hogy semmid ne legyen. Fasizta szöveget meg inkább a barikádom vagy a kurucz infon toljad. Már egy orvos gyereke aki mondjuk a mákteától maga alávizelt azután is ülhetsz pisis, fosos busz ülésre, nem kell leülni és se ülök.
Rézangyal
@adsl70: Kevesebbet kellene személyeskedni.
Zsoel
@adsl70: Tévedésben vagy: én mindig ilyen radikális voltam. Sőt, inkább az utóbbi időben sokat szelídültem. És nem "postolok", hanem hozzászólásokat írok, amelyeket kizárólag véleménynyilvánítás végett írok, nem azért, hogy bárki is kedvelje. Ha kedveled, hát kedveled, ha nem kedveled, az sem izgat. "Fasizta" nem vagyok, csak ritkán olvasom a Kurucot meg a Barikádot. Írni nem írok egyikre sem.
BKV-járműveken pedig SOHA nem ülök le, sőt rövidebb távokon föl sem szállok rájuk, inkább gyalogolok.
Zsoel
@Rézangyal: Na, az azért már elég durva lehet, mikor az egész jármű is tele van a szagukkal...
Dr. Felipe
Akkor talán nem az ombusdmant kellene fikázni sarlós elvtársnak hanem előállni a tervekkel hogy hogyan oldaná meg a hajléktalan kérdést mert eddig csak az átnevezésekben jeleskedett amúgy meg rohad le minden Budapesten.
Manno István
Teljesen idióták! Igaza van Tarlósnak! Ha valakinek nincs jegye, akkor ne utazzon a tömegközlekedésen, akár hajléltalan, akár nem. Nem vagyok a hajléktalanok ellen, de sok megérdemli a sorsát!! Mi megpróbáltunk hajléktalant hívni, havat lapátolni. A hólapátolás ürügy volt, hogy pénzt és ennivalót adjunk neki. Csodálkozni fogtok, az ilyen könnyű munka büdös volt neki. Nem általánosítok, tisztelet a kivételnek!
Manno István
@Dr. Felipe: Ha elolvasod, amit írtam, akkor láthatod, hogy a munka nem mindenkinek kell. És mi a probléma a hajléltalan szállóval, már napos is vigyáz bennük a rendre. Én beköltöztetném az ombudszmant a hajléktalanok közé (inkább fordítva).
Manno István
@Dr.luigilongo60: Nem vesznek jegyet okoskám!
Manno István
@Rézangyal: Melyik civilizált országra gondolsz? Ahol nincsenek cigányok?
Dr. Felipe
@Manno István: Minden hajléktalannak jut hely a szállón?
adsl70
@Rézangyal: Neked meg nem kéne olyanba bele vauu amihez közöd sincs. képzeld én se szeretek sokmindent, de meg se fordul a gettó gondolata a fejembe és mai világban "BÁR" ki lehet hajléktalan nem kell gurunak lenni hozzá. "Rézvalami" mert nem angyal ezt nekivánd aki ilyen rasszista arra bűn ezt mondani. Te érezteted hogy Eű-s dolgozó lennél akkor hogy gondozod az embereket? Ne mond hogy egy élő ember szaga avagy egy decubitus féltenyérnyi szakrálison...
GeoCravker
@adsl70: Az a helyzet, hogy nincs igazad. Érdemes bemenned esetleg egy kórházba. Anno felcserként volt hozzá szerencsém. Régen az igaz. A frissen maga alá csináló bácsi kimosdatása, vagy egy seb szaga, valamint a 7es buszon a fél buszt üressé varázsoló hajléktalan közt ég és föld a különbség.
adsl70
@GeoCravker: A helyzet hogy vagy nagyon régen volt vagy nem volt szerencséd felfekvési fekély szagához (decubitus) édeskés szagot ami a rothadó hús és génnyes folyása az még a acélosabb ápolókat is öklendezteti. Gondolod azt a hajléktalant, ha behozzák és tisztába teszed akkor annak nincs szaga? Bekened a haját tetű, mosdatás után a ha van rüh mert van, miért ne lenne és egyéb. Tehát nem kell bemenni ha gondolod kérdez amire tudok válaszolok.
GeoCravker
@adsl70: A dédnagymamám speciel combnyaktörés után kapott decubitusban halt meg annak idején. Igaz gyerekként, de volt hozzá szerencsém. A kórházi szolgálathoz anno a katonaság alatt
Nem, egyáltalán nem hiszem, hogy a hajléktalan szagtalan.
De azt állítom, hogy a 7es buszon közegészségügyi problémát okoz az a hajléktalan, aki tetvesen, rühösen és áporodottan gatyába rohadt szarszagot árasztva leledzik.
S míg egy hajléktalanszállóban, -kórházban dolgozó akár önkéntestől elvárható, hogy elviselje, és odafent talán a piros pontot is beírják neki, a közjárműven utazóktól ez nem várható el.
Dr.luigilongo60
@Zsoel: Azt írtad, tenni kell valamit velük.
Szerinted az a megoldás, hogy mindenhonnan elzavarják őket?
És még meg is bírságolják.
Taplós Elvtárs és elvbarátai ugyanis ezt csinálják.
Ez lenne a megoldás?
Nem hinném.
Zsoel
@Dr.luigilongo60: Nem vagyok az a típus, aki csípőből a szőnyeg alá söpri a problémát, ahelyett, hogy megoldaná, vagy legalábbis kísérletet tenne erre. Tehát nem feltétlenül tartom jó megoldásnak a hajléktalanok közterületekről való módszeres "kiirtását" sem.
De mégis tarthatatlan, hogy hangosak, büdösek, erőszakosak, zaklatják a járókelőket, nem lehet tőlük elférni, az agresszívabbak ráadásul még szidalmaznak, sőt meg is támadnak, ha nem adsz nekik pénzt piára (mert arra kell nekik, nem ennivalóra). Teljesen olyanok, mint a cigányok. Tisztelet a kisszámú kivételnek, aki nem a saját hibájából került ebbe a helyzetbe, és hajléktalanként is meg tudott maradni embernek. Ugyanis az az érzésem, hogy a hajléktalanok nagy részéből nem véletlenül lett hajléktalan.
És még mielőtt megkérdezed: sajnos sem a hajléktalan-, sem a cigánykérdésre nem tudom a megoldást, mert ha tudnám, már régen előálltam volna vele, ahogy bizonyára mások is. Mindenesetre a jelenlegi helyzet egészen biztosan nem segíti a hajléktalanok elfogadását.
adsl70
@GeoCravker: nem decuban halt meg, a combcsontban ugye tudjuk van a vörös csontvelő a vérképzést és a sárga csontvelő ami a zsír embóliát okoz időskorúban a törés miatt a vénás keringésbe zsir kerül. www.webbeteg.hu/cikkek/leukemia_limfoma/2915/a-csontvelorol-minden
Dr.luigilongo60
@Zsoel: Ugye abból indultunk ki, hogy azt mondtad, hogy Taplósnak igaza van.
Még egyszer megkérdezem akkor.
Miben is?
Zsoel
@Dr.luigilongo60: "... nemcsak a hajléktalanoknak, hanem a köztereket eredeti céljuknak megfelelően használni szándékozóknak is vannak állampolgári alapjogaik."

Konkrétan ebben a mondatban. Én erre céloztam.
Dr.luigilongo60
@Zsoel: Taplós Úr a fenti kijelentéseivel és a kordonok felállításával nem oldott meg az ég világon semmit, csupán felkorbácsolta az állóvizet.
Egy társadalom fejlettségét bizonyítja az, hogyan bánik az elesettekkel.

Nem tudom ki mondta de nagyon igaza volt.

Részemről itt lezárva a vita.
GeoCravker
@adsl70: Nézd, maradjunk abban, hogy a saját dédim esetét hátha jobban ismerem. De ez nyilván távol esik aa hajléktalanoktól...
GeoCravker
@Zsoel: A korábban hozott link az emberiességi demagógiák tárgyköréből ezt is érinti. Nem másolom vissza, de valahol megtalálható...
kukac50
Van joguk a hajléktalanoknak is élni! nem rosszabbak azok se, mint a cigányok.
Ők is emberek.
lbs
Tegnapi élményem Miskolcról:
A barátaimmal tartottunk az állomásra az 1-es villamosjárattal.
Volt ott egy enyhén szólva is kétes tisztaságú ruhában a kocsiban ülő utas.
A Búza téren felszálltak ellenőrök, mindenkit ellenőriztek, így minket is.
Meg a kétes tisztaságú ruhában kornyadozó utas is. (Kissé magába volt mélyedve, gyaníthatóan alkoholos befolyásoltság miatt...)
"Természetesen" nem volt sem bérlete, sem érvényes menetjegye.
Az ellenőr rászólt hogy valamiféle igazolványt mutasson fel.
Utána továbbment és egy diáklány kinézetű hölgyben találta meg a következő "felfedezettjét".
A villamos meg mint - az ökrös szekér Petőfi szerint - lassan ballagott.
Elértük a pályaudvar előtti utolsó megállót.
A hajléktalan szokatlanul fürgén megelevenedett és leszáltt.
A villamos meg továbbhaladt és a hölgyet meg felületes szemmel nézve is vagy 8000 HUF-tól megszabadította a nagyszerű ellenőr.
Azért ezt már nem tudtuk szó nélkül hagyni, megpróbáltuk az ellenőrtől megtudakolni, hogy mennyiben tartotta korrektnek az eljárást?
A hölgy egyébként külföldi volt, magyarul nem tudott.
Az ellenőr megpróbálta megmagyarázni a meg nem magyarázhatót, valamiféle szabályokra hivatkozott.
Nekünk meg égett a képünkről a bőr.

Úgy tűnik egy újabb védett ember jellegű lényfajta is megjelent, a "hajléktalan"...
Az nem baj, ha az ilyen koszolja össze a járműveket, furikázik ingyen...
hajduferenc52
@Manno István: te is megérdemelnéd a sorsodat ( nem mondom meg mit )
hajduferenc52
@loboncos: mit kell itt kifejteni?? a kapitalista világ csümőlcsei ...ezt miért kell kifejteni , a hajléktalanság nem egy normális dolog ezt egy bizonyos rendszer okozza a világ pénzeinek a 80 % -ka néhány tizezer ember " tulajdonában áll ,ez azért elgondolkodtató dolog ...a Csányi gőrénykének mi a lófasznak kell neki lennie 500 milliárd vagyonnak ...itt van a gubanc .harácsoló barmok miatt van munkanélküliség és hajléktalanság... nekem ne a szővegeljenek ezek az állatok!!!
sóher
@hajduferenc52: Már a törpe is be állt a milliárdosok sorában csak külfölre menekitette a rokonai nevén!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.