Az utólag hőszigetelt házban, lakásban jobban érezzük magunkat: télen érezhetően melegebbek a falak, nyáron nincs akkora hőség odabent, mint a hőszigetelés előtt volt, és megszűnik a penészesedés is. Mindemellett kevesebbet költünk fűtésre-hűtésre. De kérdés, mennyi idő alatt térül meg az utólagos hőszigetelés?

Forrás: homeinfo.hu
Feltöltő: asl_hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
madlaci
@kamazuka: csakhogy a fal hőmérséklete hidegebb lesz, mivel nem éri a belső hő, és ezért lecsapódik a pára. erősödik a hőhíd hatás
Dr.luigilongo60
@kamazuka: Bár nem vagyok szakember de valami hasonlót tapasztaltam én is.
Csupán a mennyezetre felragasztott 1-2 cm-es hungarocell is csodákra képes a szigetelésben.
kamazuka
@madlaci: Jó jó értem én, de mindíg a pénztárca oldaláról kell meg közelítemi.Már mint a saját pénztárcám oldaláról.
A hőszigetelő tégla akkor átverés?
Ugye?
Akkor máris reklámok általi népszivatás.
kamazuka
@Dr.luigilongo60: Tisztelt Dr úr!Apám azután lett alternatív,sőt passzív építész ,mióta agyatlan fia az energiákról papolt neki.Pénze volt,hát szigetelt nyakra főre,s a gyakorlat közben jött rá,mi ésszerű és mi nem.Legyen másnak is igaza ha ő úgy boldog.
A péztárca oldaláról nézve a kőfal rendkívűl jó hővezető képességgel bír.Úgy fölfelé,mint oldalra és lefelé.Az pedig több külső négyzetmétert jelent mint belsőt!
madlaci
@kamazuka: nem átverés, csak a páralecsapódás a hideg-meleg találkozásnál alakul ki, pl. beton áthidalók, lábazat és a fal találkozásánál, koszorúknál, stb. Ha kivülről szigetelsz, akkor melegszik a fal hőmérséklete is, ha belülről szigetelsz, akkor még hidegebb lesz a fal az eredeti állapothoz képest, és nem tudod olyan pontosan feltenni az anyagot, hogy ne legyen alatta kicsit levegős, és ott lesz a penész, és még csak észre se veszed, max ha megbetegszel miatta. De már van speciálisan belülre rakható szigetelés is, de az azt hiszem elég drága.
Vezekelek
Ötcentis parafát hozatott a szomszédom jó messziről
Plafon, oldalfalak azzal szigetelve és tapétázva.
nem penészedik, és észrevehető a gázfogyasztáson

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.