Kisebb lavina rázta meg a magyar bloggertársadalmat kedden. Történt ugyanis, hogy a Komlókutató blog szerzője írt egy bejegyzést egy sörről, ami nem tetszett a gyártónak. Perrel, nemzetközi szintű jogászokkal fenyegetnek.

A történet végtelenül egyszerű. A gyártó legyártott egy sört, mégpedig meggyes ízesítéssel. A blogger elment, fizetett érte pénzt, megkóstolta és leírta amit érzett. A problémát az jelentette a gyártó szerint, hogy a bejegyzés túlmegy azon a határon, amit a kritika jelent.

A Smaklig Maltid Kft. a bejegyzéshez írt kommentben hitelrontást, üzleti etiát és reklámjogi hírnévsértést kiált és azt mondják, a jogászok megteszik a kellő lépéseket. 

Felmerül a kérdés, lehet-e és ha igen akkor hogyan egy bloggert perelni? Uj Péter például egy Népszabadságos publicisztikájában korábban azt írta a Tokaj Kereskedőház boráról, hogy szar. Az ügy egészen az Emberi Jogok Európai Bíróságáig jutott, ahol végül nem találták megalapozottnak azt az ítéletet, amelyben becsületsértés miatt elmarasztalták az Index volt főszerkesztőjét.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Minek kell egyáltalán söröket kóstolgatni? :) Úgyis mindegyik egyformán ótvar ízű. Igyatok inkább vizet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
petibi
@petibi: bocsi de ő adja 1500 ft és ez nagy szív fájdalma hogy mi jóval alacsonyabb árral dolgozzunk. mert ő csak egy egy alkalommal tud be osonni mások üzemébe sört főzni maga részére..
smaragd
@duchemin: Ja akkor eltévedtem,ez egy személyeskedő vita fórum,(maga a sör téma huszad rangú).Viszont azért kb50:1 arányban oktatták ki Ludas úrat,a helyes írási hibáiról stb...,hát egyáltalán nem csodálom hogy így reagált.Abban azért biztos vagyok ha neki sikerült annyi éven át ilyen közegben fentmaradnia akkor mégsem lehet annyira elmebeteg stb...
Ja és nem voltam rest a családommal beszerezni ebböl a meggyes sörböl a Váci úti Tescoból,hát és meg kell hogy mondjam ez egy nagyon jó csajos pia.
:)
Mobil123
Na Én a soproni narancsos sört szeretem nyáron a nagy qrva melegbe. Apjuk meg a citromost. ennyi:-))))))
petibi
Oktoberfest Budapest 2013 torony magas győztes söre a Kisalföldi Meggyes sör
szaboria1
Évszázadok óta a sört komlóból vagy gabona féléből készítették. Most meg minden fajta gyümölcsös kotyvalékot kínálnak.
Vizual
hehe ! Ami szar az szar. Ez a FIDESZES mentalitás valahogy ...
Én sem iszom zagyvalékot, meg sem kóstoltam. Meggyes sör ? Ez a hagyománytisztelet ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.