Az elmúlt másfél év legmagasabb szintjére emelkedett a derűlátók aránya, de így is csak minden negyedik válaszadó (24 százalék) véli úgy, hogy Magyarországon jelenleg jó irányba mennek a dolgok - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet legfrissebb elemzéséből, amelyet csütörtökön a HVG is közölt.

A median.hu oldalon közzétett felmérés szerint szintén másfél éves csúcsra (30 százalék) emelkedett azok száma, akik az Orbán-kormány eddigi munkáját jónak értékelik.

Ezek a változások ugyanakkor nem mutatkoznak meg a kormánypárt támogatottságában (26 százalék a teljes népességben) - írták.

A felmérés szerint eközben az Együtt 2014 az elmúlt hónapokban mért gyengülés után növelni tudta szavazótáborát. Bajnai Gordon volt miniszterelnök hamarosan megalakuló pártját jelenleg a szavazókorú népesség 8 százaléka támogatja, az MSZP viszont számottevően gyengült, és ismét a 40 százalékot közelíti az egyetlen párthoz sem kötődők aránya.

A pártok támogatottságáról közölt grafikon szerint a teljes népesség körében a Fideszt 14 százalékkal lemaradva követi az MSZP (12 százalék), a Jobbik 10, az LMP 2, az Együtt 2014 8, a DK 2 százalékon áll.

A választani tudó biztos szavazók körében a Fidesznek 41, a Jobbiknak 19, az MSZP-nek 17, az Együtt 2014-nek 15, a DK-nak 4, az LMP-nek pedig 2 százalékos a támogatottsága.

A felmérés szerint bár az emberek alig több mint egyharmada (34 százalék) látja szívesen Orbán Viktort fontos pozícióban, a miniszterelnök ezzel - csaknem egy év után ismét - a legmagasabb támogatottságú politikusok közé sorolható.

A politikuslista élén (a januárban mértnél 6 százalékponttal alacsonyabb, 43 százalékos kedveltséggel) továbbra is Áder János köztársasági elnök áll - olvasható. Őt követi Orbán Viktor, Pokorni Zoltán (Fidesz), Bajnai Gordon, Rogán Antal (Fidesz) és Varga Mihály (Fidesz).

A felmérést február 15. és 19. között készítette a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet az ország több mint 100 településén véletlenszerűen kiválasztott 1200 felnőtt állampolgár személyes megkérdezésével. A minta kisebb torzulásait úgynevezett súlyozással korrigálták, és így a minta pontosan tükrözi a szavazókorú lakosság településtípus, nem, életkor és iskolai végzettség szerinti összetételét.

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kerék
Van egy ilyen film is: Hülyék paradicsoma. Érdemes megnézni, a mondanivalója ott van.

Ha itt megint fidesz lesz akkor biztosra vehető egy kisebb népi megmozdulás előbb utóbb.
Meg tömeges kivándorlás.

Orbán meghal, lelke a mennyországba kerül, de Isten nem engedi be, mondván: "Amit a Magyar néppel tettél azért a pokolba kell örökké égned."
Orbánt leküldi a pokolba, 1 hét múlva kopognak a mennyország kapuján.
Szent Péter kinyitja, látja ott áll az Ördög 6 démonnal együtt.
Szent Péter döbbenten áll.
- Hát ti meg mit akartok?!
Mire az ördög:
- Mi vagyunk az első menekültek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@Dr.luigilongo60: Tudom, neked szívügyed Gyurcsány, ezért képtelen vagy reálisan gondolkozni, ha róla van szó. Ez nem emúttnyócévezés volt, csak a valóság.
sport50
akkor én hol élek??másik országban?mert az ,hogy a 24%-a megkérdezetteknek ezt mondja,mihez képest???a születések növekedését is az előző évhez hasonlították,az jól mutat,mert előtte kevesebb volt.de!!az előző 7-8évhez meg sokkal kevesebb!!
Pálinkafőző Rézüst
@entero: tudom, neked szívügyed, (és pénzügyed, [47 milla nem semmi]) a vajda, ezért képtelen vagy reálisan gondolkozni, ha róla van szó. Ez nem háromévezés volt, csak a valóság!
Dr.luigilongo60
@entero: Legyél szíves már idecitálni egy hozzászólásomat, ahol ajnározom a Fletót.
Csupán leírom a tényeket.
Milliók éltek egy kicsit jobban abban az időben,ez tény.
Sukorón nem történt semmi minden vádaskodás ellenére,ez is tény.
Legalább húsz ügyet lebegtettek meg ellene , vádaskodtak,köpködtek rá és még sem történt semmi, ez is tény.

Én ne gyere az államadóssággal, mert tengermélyen leszarom,Antallék idejében is 85% körül mozgott de még akkor jobban éltünk ,mint most.
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Még mindig esz a fene azért a 47 millióért? Talán úgy kellett volna dolgoznod, termelned annak idején, hogy te is részesülhess egyszer benne. A semmire nem jár, ezt fogadd el!
Pálinkafőző Rézüst
@entero: fogadd el, hogy ez nem a semmiért járt...:)) Tapasztaljuk..:)) Megszolgálod keményen, ezért elismerés! Ha te vagy az egyáltalán..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.