A szerdai gyengülést követően 300 forint környékén ragadt meg az euró forintárfolyama.

Az eurót 300,01 forinton jegyezték csütörtök reggel, nem sokkal hét óra után. Ez alig marad el a szerda kora este tapasztalt, kilenchavi csúcsot jelentő 300,14 forintos euróárfolyamtól. Utoljára tavaly június elején volt ilyen gyenge a forint az euróval szemben.

Az euró forintárfolyama kisebb-nagyobb kilengésektől eltekintve lényegében február 20. óta emelkedik. Elemzők szerint a forint az elmúlt napokban magyar sajátosságok, így elsősorban a jegybank új vezetése, illetve a jegybanki politika alakulása körüli bizonytalanságok hatására gyengült.


Az amerikai dollár forintárfolyama kissé csökkent csütörtök reggelre: 230,88 forinton jegyezték reggel az amerikai fizetőeszközt a szerda késő esti 231,20 forint feletti jegyzések után. Utoljára tavaly augusztusban volt ilyen gyenge a forint a dollárral szemben.


Az euró dollárjegyzése a szerda esti csökkenés után emelkedett a hajnali órákban: az euró 1,2995 dollár volt nem sokkal hét óra után.


A svájci frankot 243,49 forinton jegyezték az esti, 243,80 forintot követően.


A japán jen 2,4585 forint, így lényegében továbbra is a február vége óta tartott 2,43-2,47 forintos sávban mozog.


Csütörtökön több hír is befolyásolhatja a devizapiaci kereskedést. Reggel a Központi Statisztikai Hivatal előzetes ipari termelési adatokat közöl, a Magyar Nemzeti Bank pedig a devizatartalékok szintjét ismerteti, délután pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium közli a költségvetés előzetes februári számait. Szintén délután az Európai Központi Bank tart kamatdöntő ülést, amelyet követően Mario Draghi elnök tart sajtótájékoztatót.


A lengyel zloty alig mozgott, a cseh korona kissé gyengült csütörtök reggelre az euróval szemben. Az euró 4,1498 zloty, illetve 25,534 korona volt reggel hét óra után nem sokkal.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
A Tündik bündije
Pár napja az mno.hu nagy arccal hirdette, hogy a bolsilibsi vészmadarak milyen hülyék, mert eltolcsynak hála mos'már nem hogy gyöngülni, de piszokul fog erősödni a forint...
Dr.luigilongo60
@A Tündik bündije: Egyről beszélünk de valami csoda folytán mások nem találnak ide.
craven
Kuszaszem dolgozik,ne zavarjuk meg ... :D
orogordog
fidesz ismét nagyot mert álmodni és itt van. 8 osztályosok ennyire képesek.
Pisti271
Tartja magát az árfolyam.
Órák óta tíz filléren belül van.
Az éjféli állapot 299,98 Ft/€, de pár perc múlva ismét átlépte a 300-at.
Pisti271
Több mint 12 órán át nem mozdult a 300-as szintrõl a forint euróval szembeni árfolyama, majd a csütörtök reggeli kereskedésben erõsödni kezdett a magyar fizetõeszköz és távolodott kissé a 300-as szinttõl.
m.portfolio.hu/tozsde_arfolyamok/ttws/eurhufcomp/intraday_chart/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.