A köznevelési törvény szerint szeptember elsejétől kezdődő kötelező erkölcstan oktatására hatvan órás továbbképzésen készítik majd fel a tanárokat. Nagy a nyugtalanság közöttük, mert egyelőre sokan nem tudják, kinek kell részt vennie az oktatáson, milyen alapon, és nem mellesleg az sem világos, ki fizeti majd az óradíjat. Elterjedt ugyanis, hogy az igazgató által kijelölt felsős általános iskolai pedagógusoknak maguknak kell állni taníttatásuk költségeit.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
sgyuri2013-03-24 12:28:53 #8

"Beteges és életidegen az a gondolkozás ami külön tantárgyban gondolja az erkölcsöt oktatni. Erre megvannak a hagyományos oktatási (szándékosan nem nevelésit mondok , mert az iskola ne nevelje az én gyermekeimet ) rendszerben a jól bevált és működő megoldások. A szépirodalomban megvannak a megfelelő művek , amiknek az elemzésével a történelem tanításban a megfelelő lehetőségek megmutatni a jót és eliténi a rossz viselkedési normákat. És persze igazán jó erkölcsre maga az élet tanítja a gyerekeket. Ha azt látják, hogy bevált és elfogadott stratégia , hogy ne azt figyeljétek amit mondok hanem amit csinálok (8. parancsolat "Ne hazudj,mások becsületében kárt ne tégy!").
Tömjén Zsóti (2. parancsolat "Isten nevét hiába ne vedd!")
DFT (6. parancsolat "Ne paráználkodj!")
Oligarchák (7. parancsolat "Ne lopj ! ")
NER (10.parancsolat "Mások tulajdonát ne kívánd!")"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
@SLAakku: nos van, aki kifizeti szívesen. Nekem van kollegám, aki már bejelentkezett, és nem fogja zavarni, ha fizetnie kell érte.
és van sajnos olyan is, aki majd szükségből fogja csinálni, hogy meglegyen az óraszáma.
vagyis akkor hol van az, hogy a rátermett, arra érdemes pedagógus tanítsa az erkölcstant - ha már ez a hibbant bagázs kitalálta, hogy tanítani kell.
Kutyafüle
@soljanka: Bocs, nem voltam világos:)) Még jó, hogy nem hallottad, hogy mekkorát káromkodtam, arra a gondolatra, hogy nyáron tanulni Rózsikának? meg a Balog úrnak?:)))
Járjon nyáron képzésre a radai rosseb.
SLAakku
@kamazuka: Ez egy pl.amerikai cégnél ugy müködik, hogy dijmentesen folyamatosan képeznek átképeznek a szükségleteknek megfelelően ugy, hogy mindig szükség legyen a munkádra.
IQrájderöcsém
@SLAakku: Igen, ennek így kellene lennie. A továbbképzések nagy része fizetős. De akkor miért kötelező??
Nem egy tanár kap minimálbért, mert kezdő! Hiába a diploma, olyan sz@r a besorolási tábla, hogy abból megélni is alig lehet, nem ám továbbképzéseket fizetni!!?
SLAakku
@IQrájderöcsém: ...nagyon el van itt kurrantva minden!
foglaltnick
A tanárok félnek, hogy nekik kell fizetni a tandíjat. Okkal, mert nekik kell. Szólni, ellenállni most sem fognak, morognak kicsit, aztán minden megy tovább, ahogyan eddig.
Most benyalták az "életpálya-modellt", szerencsétlenek azt hiszik, TÉNYLEG kapnak fizetésemelést, pedig csak beetették őket ismét, hogy ne sztrájkoljanak, mert a kölköket nincs hova tenni, ha nem nyit ki a megőrző.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.