A GI {ejtsd: dzsi áj}-nak, vagy más néven glikémiai indexnek nevezzük azt a mutatót, amely kifejezi, hogy a szénhidrátból származó energia milyen hamar válik a szervezet számára felhasználhatóvá. Általában a nagy glikémiai indexű élelmiszerek gyorsabban bomlanak le glükózzá, és gyors energiapótlást jelentenek, a kisebb indexűeknek viszont hosszabb idő kell a lebomláshoz, és az energiaigény azonnali kielégítése helyett inkább a hosszú távú energiakészletet gyarapítják. Van-e a nagy GI-t tartalmazó élelmiszereknek haszna? AJÁNDÉK A CIKK ALJÁN: GLIKÉMIÁS INDEX TÁBLÁZAT!

Forrás: naturportal.hu
Feltöltő: Naturportal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.