Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék első fokon Péntek Lászlót, Bándy Kata rendőrségi pszichológus gyilkosát pénteken.

A bíróság kimondta, hogy P. László bűnös emberölés büntettében és kifosztás büntettében. Ezért a bíróság, mint többszörös visszaesőt, életfogytiglan fegyházbüntetésre ítélte, és tíz évre a közügyektől is eltiltotta. Emellett a több mint 12 milliós perköltséget is meg kell fizetnie - írja a Bama.hu.

Péntek László tavaly július 8-án hajnali két óra után pécsi, Dugonics utcai lakása előtt szólította meg a születésnapi összejövetelről hazafelé tartó Bándy Katát, egy játszótérre kényszerítette, megerőszakolta, és közben megfojtotta.

Korábban az ügyész tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést, a védő határozott idejű szabadságvesztés kiszabását kérte perbeszédében a Bándy Kata megölésével vádolt P. Lászlóra a Pécsi Törvényszéken pénteken.

Tényleges életfogytiglant kapott P. László

Tóth László ügyész indítványát azzal indokolta, hogy a társadalmi szabályokkal tudatosan szembehelyezkedő, többszörös és különös visszaeső, bűnöző életmódot folytató vádlott a kisebb súlyú bűncselekményektől eljutott a legsúlyosabb bűntett, a minősített emberölés elkövetéséig, amely országos közfelháborodást keltett.

Solymos Sára védő arra kérte a bíróságot: határozott időtartamú szabadságvesztést szabjon ki P. Lászlóval szemben. Ezt a vádlott beismerő vallomásával és azzal indokolta, hogy álláspontja szerint a közösülés ténylegesen nem történt meg.

Tényleges életfogytiglant kapott P. László

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
"a bíróság, mint többszörös visszaesőt, tényleges életfogytiglan fegyházbüntetésre ítélte, és tíz évre a közügyektől is eltiltotta. Emellett a több mint 12 milliós perköltséget is meg kell fizetnie"
Lehet, hogy én vagyok csakilyen érthetetlen, de. Ha tényleges, akkor miért kell a "tíz évre a közügyektől" eltiltás? Tíz év múlva, szavazhat?
Én biztos, hogy a tartozás ledolgozása - nem irodai munkával - után azonnal kivégezném, nem hogy élete végéig az adózók pénzén tartani!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zilikutya
Az egyetlen jó döntés! Még jobb, mint a kötél. Az utolsó napok, meg maga a procedúra nyílván nagyon rossz, de azzal utána van. Így pedig soha többé nem engedik szabadon! Remélem, a többi fogoly elhúzza a nótáját és megkapja azt, amit jól megérdemel. Épp csak a törvény nem engedi!
tenger49
Azt kapta amit érdemelt!!! Nagyon remélem a tábla is igy látja majd!!!
hengl53
@Sede: A cikk elején ki van írva a teljes neve.Remélem marad ez a büntetés?
lac08
Öt év kötél mellék büntetéskét két év villamos szék,nem az adófizetők pénzén napi 8000Ft-ért eltartani!
Dr plágium
Remélem hamarosan lábbal kifelé kerül ki. Mi a francért tartsuk el még vagy 70 évig?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.