Tíz, rendőrnek jelentkező közül hármat azért nem vesznek fel állományba, mert nem mentek át a pszichológiai vizsgálaton - írja a pénteki Népszabadság.

A lapot arról tájékoztatta Szeles Erika, a rendőrség vezető pszichológusa, hogy a vizsgálatban a jelölt intellektusát, figyelmét, személyiségét, képességeit mérik fel, amellett egy úgynevezett élettörténeti interjút is készítenek mindenkivel, amelyben arra kíváncsiak, milyen hatások érték az illetőt addigi életében, és azokat hogyan dolgozta fel.

A rendőrségen kétévente mindenkinek át kell esnie a felvételkor elvégzett hasonló vizsgálaton, emellett a rendőrök felettesei bármikor, indoklás nélkül kérhetik beosztottjaik vizsgálatát - olvasható a cikkben.

Akit ideiglenesen nyilvánítanak alkalmatlannak, annak hat hónapja van, hogy javuljon az állapota. A gyógyuláshoz szükség esetén a pszichiátriára is beutalják a rendőrt.

Németh Zsolt kriminológus ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a szűrővizsgálatok sem jelentenek semmi biztosat. Szerinte abból, hogy valaki átmegy a pszichológiai teszteken, még nem következik, hogy éles helyzetben nem tör ki belőle a szadizmus.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zipper
Elég pszichés terhelést jelenthet, hogy folyamatosan Orbán - és Pintér idézeteket kell bemagolni, mint a " rendőrség jól teljesített" aztán " jogállamban(?) ezt sem lehet - meg azt sem lehet" aztán " két hét alatt rendet teszünk" aztán " a közbiztonság kiegyensúlyozott"...szóval nem könnyű...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ice queen
Általában azok nem bírják pszichésen, akiknek több eszük van. Minél butább egy ember, annál inkább lehet irányítani, hülyeségekre utasítani és nem fog elgondolkodni azon, hogy mit miért kell tennie. Amelyiknek van józan esze, netán még empátia is szorult belé, az bizony kérdez és gondolkodik, egy idő után pedig az épkézláb válaszok hiányától baromi frusztrált lesz. Nem szólva arról, hogy pluszban a lakosság jó része ellenséges velük, pont azért, mert hülye parancsokat kénytelenek teljesíteni.
vukkocska
Itt nem arról van szó, hogy tíz rendőrből 3 nem bírja, hanem az, hogy 10-ből hármat azért nem vesznek fel, mert pszichikailag alkalmatlan. Belőlük nem lett rendőr. Ettől függetlenül, tényleg elég sok ha nem is pszichésen sérült, hanem az, aki nehezen bírja a fejetlenséget a rendőrségen, azt, hogy a politika az uralkodó az intézkedések során is. Ilyen mértékű beleszólása a politikának soha nem volt, mint az utóbbi három évben. Meg kell nézni, el kell olvasni a tűzoltók levelét Bakondi Györgyről, és senki nem foglalkozik vele, mert a Fidesz keblein táplálkozik.
zipper
@kamazuka: Ühüm, vilcsi, meg ha a haver tilosban várakozik...vagy a cimbora piásan ül a csettegő Simsonjára és annyi szesz van benne, mint áradáskor a Tiszában víz...
X-ray
Főleg amikor nem úgy intézkedhet a rendőr, ahogy azt a törvény előírja, hanem felülről jött utasítások alapján.
csa-csa
X-ray! "Főleg amikor nem úgy intézkedhet a rendőr, ahogy azt a törvény előírja, hanem felülről jött utasítások alapján.".

Pláne mikor nem védhetik meg magukat a tetves vandál csűrhétől akik furkósbottal, féltéglával, - meg ami a kezébe akad - támadnak rájuk.
Régen ha a csendőrökre csak felemelte a kezét bárki is úgy verték féhóttra kardlappal, hogy arról kódút! Aztán bebacták egy szalmazsákra oszt jónapot!
ad acta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.