Jobban éltek a magyarok az átkosban, vagy rosszabbul, mint az 1989 utáni két évtizedben? Ennek az egyik indikátora lehet az egy főre eső húsfogyasztás. Mit mond a KSH a magyar lakosság húsfogyasztásáról? Mikor ettünk több húst? A szocializmusban, vagy a rendszerváltás után? A hús az egyik legfontosabb fehérjeforrásunk. A fehérjék nélkülözhetetlenek szöveteink felépítéséhez és izomtömegünk megtartásához. A húsfogyasztás azért fontos, mert az állati eredetű fehérje olyan esszenciális aminosavakat tartalmaz, amelyekhez a növényi táplálékokból nem jutunk hozzá, és az ember szervezete sem képes azokat előállítani. Ma hárommillió magyarnak nem jut kétnaponta hús az asztalára Magyarországon. És régen?
Forrás:
napikerdes.postr.hu
Feltöltő: maria.postr.hu
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás