Bántalmazták a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét egy vasárnapi budapesti focimeccsen; Orosz Ferencet többen szidalmazták, majd egyikük eltörte az orrát. Az esetről hétfőn az érintett számolt be az MTI-nek, egy a gyűlöletbeszéd témájában rendezett konferencián.

Elmondta, vasárnap délután a Puskás Ferenc Stadionban az FTC-Videoton meccsen szurkolt családjával, ahol többen Mussolinit éltető szólamokat, illetve a "sieg heil"-t kiabáltak. Orosz Ferenc egy idő után rájuk szólt, hogy hagyják abba, ám ekkor megfenyegették és "zsidó kommunistának" nevezték. A meccs végén távozóban két férfi az útjába állt, majd egyikük azt mondta, "csak azért is sieg heil", majd másikuk megütötte.

Orosz Ferencnek az ütéstől eltört az orra, a mentők nyolc napon túli sérülésekkel szállították kórházba, tudomása szerint a rendőrség hivatalból feljelentést tett az ügyben.

Orosz Ferenc hétfőn délelőtt saját felelősségére elhagyta a kórházat, hogy részt vegyen és délután előadást tartson a gyűlöletbeszéd témájában, az ombudsmani hivatalban rendezett konferencián. Az MTI-nek azt mondta, úgy gondolja, hogy az őt ért atrocitás gyűlölet-bűncselekménynek számít. Szerinte a szervezőknek vagy a rendőröknek a náci szólamokat skandálókat ki kellett volna emelniük a tömegből.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nauta
Mi mást lehet várni a fidess focihuligánjaitól? Nem kizárt a felsőbb ukáz sem!
QQCSI
@Nauta: Egyetértek Veled,
de azért én olyan helyre nem járok,
ahol nyilvánvalóan utálnak...
marlin
77 év és semmi!! :-((
"... Én dolgozni akarok. Elegendő
harc, hogy a multat be kell vallani.
A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,
egymást ölelik lágy hullámai.
A harcot, amelyet őseink vivtak,
békévé oldja az emlékezés
s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés."
lenhardtibolya
A fényképen nem is látszik az orrbetörés, ezek szerint bravúros gyorsasággal gyógyult, talán nem is kellett hozzá a nyolc nap... Minden esetre eléggé furcsa ötlet fradimeccsen "beszólni" a keménymag szurkolóinak, mert bizony kínos választ kaphat a provokáló.
Nem szeretem a durvaságot, elítélem azokat, akik másokat megütnek, de azokat sem kedvelem, akik kötözködnek...
almalibre
Orosz Ferencnek szüksége volt arra, hogy az ombudsmani hivatalban rendezett konferencián megfelelő hangsúlyt kapjon a gyűlöletbeszéd és gyűlölet-bűncselekmény, ezért úgy döntött, hogy kiprovokál egy verést, ezzel még megfelelő sajtóvisszhangot is elért. Elismerésre méltó ez az elszántság…

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.