A Nézőpont Intézet legfrissebb, a trafikügy megjelenését követő első közvélemény-kutatása szerint a választásra jogosultak körében az utóbbi hónapban sem változott kormánypártok népszerűsége.

Mint kifejtették: egy most vasárnap esedékes választáson a jogosultak 61 százaléka venne részt, körükben pedig a leadott szavazatok 39 százalékát a Fidesz-KDNP szerezné meg. Emellett az MSZP 16, a Jobbik 13, az Együtt 2014-PM 10, az LMP 6 százalékot kapna. Ezek alapján, az egy hónappal korábbi eredményekhez képest valamennyi párt 1 százalékot veszített népszerűségéből, kivéve az Együtt 2014-PM, amely a mostani felmérés szerint egy százalékkal több szavazathoz jutna. A felmérésben a pártválasztók mellett 7 százalék azok aránya, akik pártpreferenciájukban még bizonytalanok, de kormányváltást szeretnének.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a felnőtt magyar lakosság harmada (33 százalék) vallotta magát a Fidesz-KDNP, több mint ötöde (22 százalék) az "összefogásra kész baloldal", tízede (11 százalék) pedig a radikális Jobbik táborába tartozónak. Kevesebb mint egy évvel a választások előtt továbbra is 28 százalékos a bizonytalanok, rejtőzködők és biztosan nem szavazók tábora. A Nézőpont Intézet úgy véli: "az ellenzéki pártok számára komoly növekedési potenciált jelent", hogy az úgynevezett bizonytalanok csaknem fele (az összes megkérdezett 9 százaléka) kormányváltást szeretne.

Kitértek arra is, hogy a baloldali pártok versenyében csökkent - "de továbbra is jelentős" - a különbség az MSZP és az Együtt 2014-PM között, előbbit a felmérés szerint az összes megkérdezett 13 százaléka támogatja, utóbbit pedig 8 százaléka. A Jobbikot 11 százalék támogatja az összes megkérdezett körében. Kiemelték továbbá, hogy a jövő évi választásokban az LMP "a mérleg nyelve lehet", hiszen népszerűsége újra magasabb a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos szintnél.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
@bundi: Faékeknek majd segélyt adnak a cigarettára (is)!!
DR Eric CARTMEN
"nézőpont intézet"--aha. Hiteles. De végül is tök mindegy 1 évvel 1 hónappal 1 nappal a választás előtt mi van. 1 nappal utána, az a lényeg. Engem egyébként eddig háromszor kerestek " közvéleménykutatni", és én mind háromszor azt mondtam, hogy persze hogy a fideszre szavazok. Hadd örüljenek. ( le is vágnám a kezem !!!)
zipper
Környezetemben mindössze egy azaz egy emberkét nem érdekelt a trafikmutyi, de a garázsszomszédtól a lakásszomszédig valamennyien elítélték ezt az aljas húzást ! Még a nem bagózók is.
Oszt' jó napot !
A Tündik bündije
@DR Eric CARTMEN: Akkor már rajta vagy a Kubatov listán :-)
Milyen furcsa egyébként, hogy a full fideszes kollégámat bő egy év alatt háromszor hívta ez az intézet, engem viszont, talán mert kábé két éve azt mondtam nekik, akkor sem szavaznék rájuk, ha ők lennének az egyetlen párt, azóta sem.
Tényszerű felmérés, mi?
tűzróka0919
Érdekes . Nagyon érdekes !!! A környezetemben egy árva lélek sem dicséri az ámokfutókat . A sógoromtól nem hordott nagyobb fideszest a föld . Most viszont megfogadta , hogy soha többé a büdös életben nem szavaz rájuk . És ezt komolyan is gondolja . Pedig neki orr bán volt maga az isten . Nesze neked nézőpont , PONT..
mátmar
Elég baj. Csak nem igaz ez a kijelentés sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.