Rendőrök vegzálták az ételosztásra váró éhezőket a Blahán kanyargó kilométer hosszú sorban pénteken, a déli órákban. Mi lehetett a céljuk? Szerintem az, hogy megfélemítsék és megalázzák a legszerencsétlenebb sorsú embereket. Semmi extra, "as usual". A rendőr az intézkedés megkezdése előtt köteles nevét, rendőri mivoltát, szolgálati helyét, az intézkedés tényét és célját közölni. Tényleg érdekelne, mi lehetett az ételosztásra várók igazoltatásának a célja, ha nem az, hogy rúgjanak egyet azokba, akikbe az Orbán-kormány egyébként is csak rúgni szokott. Hogy elvegyék az éhezők kedvét attól, hogy a nyílt utcán mutatkozzanak, a szegénységükkel hivalkodva parádézzanak, és ezzel megütközést keltsenek, együttérzést, netán lelkiismeretfurdalást ébresszenek a rendszer támogatóiban és csendes szolgálóiban.

Forrás: maria.postr.hu
Feltöltő: maria.postr.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

178 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maria.postr.hu
@Csizmás Kond: "és azt sem tudom, hogy ki jogosult arra, hogy sorba álljon"

1. Az alapítvány nem tesz különbséget az ételt kérő emberek között, és nem vizsgálja, hogy valóban rá vannak-e szorulva, akik kérnek. Abból indulnak ki, hogy ha nem lenne rászorulva, akkor nem állna sorba.

2. Az alapítvány bizonyára nem kérte a rendőröket, hogy bármiféle "jogosultságot" vizsgálgassanak. A rendőrségnek semmi köze ahhoz, hogy kiknek oszt ingyenételt az alapítvány.

3. A rendőrséget nem arra tartjuk, hogy egy tál ingyenételért sorban álló szerencsétleneket vegzáljon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nola
már a hozzászólások számából is kitűnik, hogy valóban kicsit megosztóra és szélsőséges hangulatúra sikerült ez az írás. de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez nem egy hivatalos cikk, hanem egy szubjektív blogbejegyzés, valakinek a véleménye, tehát nem is lehet rajta számon kérni az indulatosságot, joga van hozzá.
a rendőri jelenlétet megértem, sőt, kifejezetten a sorban állók védelmét is szolgálhatja. azt nem tudhatjuk, hogy az igazoltatás mennyire igaz, vagy mi volt az előzménye, mert én legalábbis csak egy hvg cikket találtam, amiben az egyik olvasójuk értesüléseire hivatkoznak, tehát ki tudja... de ha valóban igaz, hogy "ad hoc" igazoltatták az embereket, akik sorban álltak, az undorító dolog. és nyilvánvalóan vannak, akik nem azért álltak sorban, mert annyira rászorulnak, hanem csak "poénból", de nem is ők azok, akiket megaláznak az igazoltatással, hanem azok, akik valóban rászorulók. tökéletesen átérzem, milyen lehet rászánni magad, hogy beállj a sorba behúzott nyakkal és órákat várj egy tál ételért, milyen lehet ilyenkor szembesülni azzal, hogy igen, nekem annyira kell egy tál meleg étel, hogy itt kell állnom, és akkor még jön egy rendőr is, aki az irataimat kéri...
nola
felmerült itt, hogy igazolniuk kéne a rászorultságukat... véleményem szerint ez nevetséges ötlet. már csak azért is, mert kinek lenne joga megállapítani, ki a rászoruló és ki nem az. a jövedelemigazolás még semmit nem jelent. egy példa: vidéken dolgozom egy multinál. az egyik kollegám 10éve van a cégnél, ráadásul olyan munkakörben, hogy nem is gondolná senki, hogy nem fizetik meg rendesen. pedig nem. mert nincs családja, nincs lakása, albérletben él egyedül, az egykulcsos adóval pedig annyit csökkent a fizetése, hogy bizony naponta egy étkezésre futja és ha pesten lakna, bizony beállt volna a sorba, mert ha egy napi ételre költött összeget meg tud spórolni, az is sokat jelent neki. pedig van munkája, szükség van az elvégzett munkájára, egész életében dolgozott, mégis hónapról hónapra alig él meg. és nem hiszem, hogy ez egy kirívó példa és ő van egyedül ilyen helyzetben. hányan lennének még a rászorulók, ha nem lenne családjuk, párjuk akivel közösen tudják támogatni egymást... sokan el sem tudják képzelni, milyen nehéz munkát találni vidéken és mennyire kiszolgáltatottak az emberek a munkáltatónak. pedig még pest megye határait sem kell átlépni hozzá...
tehát előfordulhat, hogy valaki netto 75 ezret keres, de a családja eltartja még, ezért ezt lényegében magára költi, és előfordulhat, hogy 120-at kap, de ebből eltartja a nyugdíjas szüleit, a gyesen lévő feleségét és a gyerekeit.
QQCSI
@maria.postr.hu: Az ötletelőknek, a törvényt megfogalmazóknak és az azt megszavazóknak
szívből kívánom, hogy ...!!!
rbela
Ez ám a szégyen ebben az országban. De sajnos a hatalmat ez nem igen érdekli.
entero
@maria.postr.hu: A rendőr bármikor igazoltathat, nem kell megmagyaráznia, hogy miért. Ehhez joga van. Ha mindent rendben talál, akkor elköszön, és ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.