Egy másfél éve készített dokumentum szerint súlyos tévedésben vannak azok a polgárok, akik úgy gondolják, minden a legnagyobb rendben a pesti gátakkal - írja a Napi.hu.

A lap által megszerzett jelentés szerint a gátak nem elég magasak és öregek is - a legnagyobb gond a Római-parton van, de a belvárosban is vannak árvízvédelmi szempontból kritikus pontok.

A dokumentumot a fővárosi árvízi védekezésért felelős Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) Zrt. készítette a közgyűlés számára még 2011 novemberében, ám azóta jelentősen nem változott a helyzet, ismerve a felsorolt problémákat és az azóta (nem) folyó beruházásokat.

A jelentés szerint a védművek egy része a koruknál fogva teljes felújításra szorulna.
A 2011-es jelentés szerint például azonnali beavatkozást sürget a szentendrei HÉV vonalán Békásmegyertől északra, ahol a vasúti töltés mélyen (1,4 méterrel) előírt szint alatt keresztezi az árvízvédelmi töltést. Hasonlóan neuralgikus pont a Római-part helyzete - mint ismert itt egy ideiglenesen kiépített védvonal épült, amely a Pók-utcai lakótelepet védi. A Római-parton megkezdődött a mobil-gátak tervezése, amit viszont környezetvédelmi szempontból vitatnak.

További részletek a Napi.hu oldalán >>>

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Talán ezeket kellett volna megerősíteni, nem stadionokat építeni !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
A szomorú az, hogy amikor van egy erősebb árvíz akkor mindig fogadkoznak, hogy megerősiíik a gátakat aztán minden marad a régiben. Megfigyeltem a Dunakanyarba nem megerősítették hanem még ipari területet csináltak amit most elfog önteni megint az árvíz.
szablyafűrész
Abból a pénzből, amit elloptak és elközgépeztek a 3 év alatt, egészen a Fekete-tengerig

gátakat lehetett volna húzni a Duna mindkét parján és még a Tiszának is jutott volna !

Oszt' jó napot !
coni
3 évig el volt foglalva a hatalma bebetonozásával a kormány, százával hozták a törvényeket, nem volt idejük a tervezett víztározók megépítésére és a meggyengült gátak megerősítésére. Pedig 4 évente menetrendszerűen érkezik az ár.
Január
@coni: ... és két nap múlva tetőzik az ár a kritikus rész az az 5700 méter, meg a többi amiről nem írtak. Belegondolni is rossz, hogy mi lesz, ha a felsorolt kritikus szakaszokból 1-2 megadja magát.
szablyafűrész
és tes'mondani, hol vannak azok a jó képességű cöfösök és békaügetők ? Jaaaaa...hogy a transzparenseknél kicsit nehezebb a lapát, meg a homokzsák ? Az meglehet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.