A földtörvény ügyében aktív civil szervezetek részletes javaslatcsomagot küldtek el a kormány és a parlamenti pártok számára, amelyben a Nemzeti Vidékstratégiában lefektetett birtokpolitikai elvek alkalmazását szorgalmazzák. Követelik, hogy vonják a helyi közösségek kontrollja alá az összes földügyletet, mert csak így akadályozható meg a spekulációs tőke és a külföldiek földszerzése.

Forrás: mtvsz.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
A civilek csak olyan jogszabályt tartanak elfogadhatónak, mely a Nemzeti Vidékstratégiában lefektetett birtokpolitikai elveket valósítja meg. Sokszínű, a kis- és közepes méretű, illetve családi gazdaságokra alapozó, a helyi feldolgozás és kereskedelem változatos rendszereit felépítő, fenntartható vidékgazdaság kiépítését kívánják elősegíteni. Ennek kulcsa a helyi közösségek földhöz juttatása.

A szervezetek szerint a földtörvény tervezetének alapvető korrekciója nélkül a földforgalom kicsúszhat a helyi közösségek ellenőrzése alól és a termőföld a spekulációs tőke kezébe kerülhet. Ennek egyenes következménye lesz a vidék elszegényedésének fokozódása és a természeti erőforrás leromlása.
tivoli
Újkori honfoglalás folyik. De ki az aki ki meri jelenteni, hogy enyém az összes magyar föld és akkor kártyázom el amikor akarom?
SLAakku
...akit csak közelébe engedünk mind! (Igaz a népnek nincs beleszólása semmibe.)

A bűncselekmény

10. § (1) Bűncselekmény az a szándékosan vagy - ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti - gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli.

(2)12 Társadalomra veszélyes cselekmény az a tevékenység vagy mulasztás, amely Magyarország állami, társadalmi vagy gazdasági rendjét, az állampolgárok személyét vagy jogait sérti vagy veszélyezteti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.