Valóságos aranylázat robbantott ki az interneten a Bitcoin nevű digitális fizetőeszköz. A gyors meggazdagodás reménye a magyar felhasználókat is fellelkesítette: sokan több százezer forintos szupergépet építenek otthonra a kiberarany bányászatához. A virtuális pénz mögött nincs aranyfedezet, jelenleg mégis több mint 100 amerikai dollárt ér egy darab. A pénz kiadását pedig nem ellenőrzi a világ egyetlen jegybankja sem, a Bitcoint használók számítógépein futó bonyolult program végzi el a bankárok feladatát. (Az internetpénz működését korábbi cikkünkben ismertettük részletesen.) Honnan lehet ilyet szerezni?

Forrás: origo.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
"A bitcoin termelése úgy működik, mint a lottó. A számítógépek a tranzakciós naplót ellenőrzik, amely egy bonyolult matematikai művelet (ún. hashelés) végrehajtását igényli. Minden elvégzett művelet után kap a felhasználó egy "lottószelvényt", amellyel a körülbelül tíz percenkénti sorsolásban részt vesz. A nyertes kezdetben 50 bitcoint kapott, ám mára ez 25-re mérséklődött, a jövőben pedig tovább fog csökkenni. A bányászat nehézségét növeli az is, hogy sok számítógép dolgozik, hatalmas mennyiségű "lottószelvényt" generálva. Egy mai csúcs-PC teljesítményét milliárd hashekben lehet mérni, a célgépek ennek ezerszeresére képesek."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.