Kettő, Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárási ügy lép újabb szakaszba: a béren kívül adható juttatások ügye az Európai Bíróság elé kerül, az ipari kibocsátások miatt pedig úgynevezett indoklással ellátott vélemény érkezik Brüsszelből Budapestre - jelentette be az Európai Bizottság szóvivője.

A Napi.hu azt írja, hogy az Európai Bizottság úgy döntött, hogy az Európai Unió Bírósága elé idézi Magyarországot az étkezési, szabadidős, és üdülési utalványok kibocsátásának szabályozása miatt. A Bizottság szerint az új magyar szabályozás által bevezetett és 2012. január 1-jétől hatályos korlátozások ellentétesek a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságának alapvető elveivel.

A közlemény emlékeztet: Magyarország 2011-ben módosította a munkáltatók által a munkavállalók számára nyújtott - béren kívüli juttatásnak minősülő, és így kedvező adóügyi és társadalombiztosítási elbírálás alá eső - (hideg és meleg) étkezési, szabadidős és üdülési utalványok kibocsátására vonatkozó szabályozást. Az említett szabályozás 2012. január 1-jén, jelentős átmeneti időszak vagy intézkedések nélkül lépett hatályba. Korábban nem írtak elő egyedi feltételeket sem a munkáltatók által a munkavállalók számára nyújtott hideg és meleg étkezési utalványok kibocsátására, sem pedig formájára vonatkozóan.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ez a Böske utalvány is egy csoda!!! Fiam, mint közszolga abban kapja az apanázs egy részét. Belibbentünk tegnap egy BÓTBA és fizetni szerettünk volna vele...!!! Még jó, hogy a bankkártyát elfogadták és nem maradtunk szégyenben!! Hogy basznák meg!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pacsni
nem is foglya meggyozni Brusszelt, mert azok okosabbak, mint a viki ès nem hagyjàk fèlrevezetni, csak mi vagyunk olyan butàk ha nem is hisszuk el amit mondt, de elhisszuk, ès protestàlunk, de minek? a nagy semminek.
coyote3
Mert mivel akarta meggyőzni? Populizmussal???
lenhardtibolya
@valakiaki: Tény, hogy a franciák most azért acsarkodnak, mert egy kicsit buktak az étkezési utalvány-gyártáson, de azt nem értem, miért ők nyomtattak ilyesmit nekünk, nincs elég nyomdánk?! Jó volna, ha a haszon végre Magyarországot gazdagítaná, nem a "művelt" Nyugatot, akik gátlástalanul terjeszkednének, gyarmatosítanának. (A franciák ebben mindig is jeleskedtek...)
bakegya
@coyote3: furmánnyal ahogy a magyarokat lenyulta,átvágta,megosztja,retardálja az adóemeléseivel,ásatja a saját sírunkat,elüldözte a munkanélkül maradt fiataljainkat stb.
bakegya
@coyote3: igazad van,mindenben befekszik,csak kekeckedik aztán itthon van mire hivatkozzon.Ez az igazi cigánytempó nagyon nem lehet nyerő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.