... Ennek ellenére nem mondanám, hogy Kövér László nem magyar. Éppen annyira magyar, mint a kitelepítettek. S éppen annyira magyar, ahogy magyar volt Rákosi Mátyás, Marosán György, Horthy Miklós, Gömbös Gyula, és még sokan mások is. Függetlenül attól, hogy hatalmi elvárásból, hatalomvágyból, vezérhűségből, antiszemitizmusból, bolsevizmusból, vagy más okból fakadóan a mások életén keresztülgázolva gondolták jobbnak a sajátjukat. Ahogy Kövér László, a valamikori MSZMP szoknyája mellől szalajtott elnököt is nyilván nem a magyarsága, vagy annak hiánya motiválja akkor, amikor megpróbálja mélyíteni a szakadékot magyar s magyar között. A Rákosi-korszak híres, már Kádár által is meghaladott vezérmondata alapján: Aki nincs velük, az ellenük van.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
Ennek az a maradék agya is elszivacsosodott.
kedwes
Egyik kutya, másik eb! Mindegy, milyen bundában van!
GeoCravker
@kedwes: Mármint Rákosi, és Orbán? lehet, lehet :-)
kkalman
Hatalmi mámorában már nem tudja mit beszél.
SLAakku
"Miközben egyfajta önvallomást is rejthet Kövér Lászlónak a, kitelepítettekre emlékezve tett felszólalása. S nem csak saját egykori párttagságára kell ez esetben gondolni, hanem éppen a közelmúlt parlamenti döntéseire érdemes emlékeznünk.

Ehhez érdemes felidézni a kitelepítettek egyéni sorstragédiájának egyik okát.

A kitelepítések oka ugyanis nem csak az volt, hogy az érintettek nemesek, értelmiségiek, a Rákosi-rendszer vélt, vagy valós ellenfelei voltak.

Előfordult, hogy azért éreztették velük sürgős szükségét a lakóhelyük elhagyásának, mert ott laktak, ahol.

Például, ha egy olyan lakásban laktak, mely sokkal jobban tetszett egy állami apparátus-lakónak, mint amennyire az illető tisztviselő önmérsékletet tudott volna gyakorolni. Így a neki tetsző lakás tulajdonosa hamarosan a messzeségbe vivő vonatokra várva találhatta magát.

A Parlament kormánypárti többsége pedig a minap szavazott egy olyan törvény mellett, amely gyakorlatilag tetszőleges kisajátítási szabadságot biztosít a hatalom, vagy annak egy képviselője, számára.

Az előzőek fényében tehát Kövér László fellépése a megemlékezésen önmagában sem kevés cinizmusról, az érintettek lenézéséről árulkodik.

A mondatai azonban azt is sugallhatják, hogy alapvetően beismerte, hogy az, aki a hatalom erejével ilyen módon operál, az semmivel nem jobb a múlt század ötvenes éveinek hatalomgyakorlóinál."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.