Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) június közepén szokta közölni az előző évi létminimumadatokat, ez azonban idén annak ellenére nem történt meg, hogy értésüléseik szerint a felmérés elkészült. Az MSZP-s politikus ezért arra szólította fel a kormányzatot és a KSH-t, hogy haladéktalanul tegyék közé a szegénységi adatokat. Szerinte ez eddig azért nem történt meg, mert azok alátámasztanák, hogy a második világháború óta nem volt annyi szegény ember Magyarországon, mint most.

Forrás: amdala.hu
Feltöltő: www.amdala.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nola
@Nakimaga: az a baj, hogy ők valószínűleg tényleg nem látják át a helyzetet. jó környéken élnek, az ismeretségi körük hozzájuk hasonló szinten álló emberekből kerül ki, meg különben sem lát bele az ember igazán a másik pénztárcájába, életébe, ha nem ismeri elég régóta vagy nem állnak elég közel.
van egy olyan réteg, akik valóban nem érzékelik a katasztrófát, ami zajlik jelenleg az országban. hiszen az új adótörvénnyel is jól jártak, a rezsijük is nagyobb arányban csökken értelemszerűen... nem értik,mekkora tragédia, hogy aki eddig is a létminimum alatt küzdött hónapról hónapra, attól vettek még többet el, azt hozták orbánék lehetetlen helyzetbe. akár 10 ezer forintos netto bércsökkenés!!! 27%-os áfa, tranzakciós adó, e-útdíj, minden intézkedésük az árak emelkedéséhez vezet, miközben kevesebbet keresnek az emberek. és emellé a bizonytalanság, hogy mikor tesznek ki a munkahelyről bármilyen mondvacsinált indokkal...
orbán tönkretett életek romjain próbál középosztályt építeni miközben lenéz és megaláz egy egész országot. és igen, az a hajszálvékony középosztály közben észre sem veszi, mi zajlik körülötte.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pacsni
@szaboria1: lehet, hogy 97-ben kezdte az Onkormànyzat eladni a lakàsokat, de mihozzànk ahol èn lakom 2003-2004-ben szoltak hogy meg-e akarjuk venni a lakàst. Azèrt emlèkszem ilyen jòl, mert az adàs-vèteli szerzodèst 2004 dec. itam alà.
pacsni
@szaboria1: igen ezekben a tàrsashàzakban az a baj, hogy sokba kerul a havi kozoskoltsèg ès nemmindenki tudja màr fizetni, mert a fizetès nem no, a nyugdij se ès amikor màr kifizettèk a rezsit enni, gyogyszertàr,akkor màr sok a kozoskoltsèg. Kulonben èn 50 nm-es lakàsra lift nèlkuli hàz 9400Ft fizetek havonta, nekem is sok, de akik ott laknak aztmondjàk, hogy nem sok, akkor nekem csendbe kell maradni, mert egy fecske nemcsinàl tavaszt. de a lèpcsohàz ugyan olyan sz@r àllapotba van mint Kàdàr idelyèben, mert mikor kihivnak valakit hogy bekell vakolni kifesteni a lèpcsohàzat, mindig olyan munkàsokat keresnek (talàlnak) jòl megfizettetik a munkàt ès pocsèk kivitelezèsbe. A multkor reklamàltunk, de falra hènyt borso. A TV kabelek lògnak a lèpcsohàzba, ha valaki leakarja magàt akasztani nem kell kotelet venni. Telefonzsinorok ugyan ugy lognak. mind a 4 fal oldala kulombozo szinekben vannak, mint a szivàrvàny.
pacsni
@szaboria1: arra persze nemvàlaszoltàl, hogy mièrt nem vettek az Onkormànyzattòl lakàsokat, ha sokkal olcsobban adtàk annak idelyèn, mint felvenni koolcsont?
kkalman
@pacsni: Azért vették fel az emberek a CHF, és az € alapú hiteleket, mert a bankok a hitelfelvételekor szinte rájuk erőltették azt. Van olyan ismerősöm, aki elmondta, hogy ő forint hitelt szeretett volna felvenni, de a banki alkalmazott lebeszélte róla, mondván,annak magasabb a kamata, és ezáltal a törlesztőrészlete is.
Utána néztem, valóban így volt akkor, amikor tömegesen vették fel a devizahiteleket. Vonzó volt az embereknek, hogy havonta például nem 50 ezret, hanem csak 30-at kell fizetni. Még az árfolyam ingadozással sem érte el a 40-et. Ezért mindenkinek természetes volt a devizahitel.
És akkor még szó sem volt válságról és drasztikus árfolyam növekedésről.
kkalman
@szaboria1: Már a 90-es évek elején elkezdték kiárusítani a tanácsi lakásokat. Én is 91-ben vettem meg az enyémet, 59 m2-es betonbunkert 159 ezer Ft-ért, aminek az értékesítéséből vettem a házamat vidéken. Sokan csinálták ezt akkor, amiért nem lehet elítélni senkit. Ők is, én is éltünk a lehetőséggel.
verőce21
@pacsni: (21:00) Ez kérdés marad még sokáig amit feltettél !

De a Gyurcsány kormány olyan szabályozókat hozott (eltörölték a korábbi Fidesz-kormány kamattámogatott forinthitelét, megcsillogtatták a nép előtt az újonnan bevezetett Euro alacsony kamatát), hogy mindenkit a devizahitelek felé terelt tudatosan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.