Magyarország a 70. leggazdagabb ország a Világbank friss jelentése szerint, az egy évvel korábbi listához képest szegényebb kategóriába került. Előttünk az oroszok, a baltiak és több dél-amerikai állam - írja az Origo.

Az évente frissített jelentés négy kategóriába sorolja be a világ országait, az egy főre eső GNI mennyisége alapján. Jelenleg 1036 amerikai dollár alatt számít egy ország alacsony jövedelműnek (low income), 4086 dollár alatt közepesen alacsony jövedelműnek (lower middle income), 12 616 dollár alatt közepesen magas jövedelműnek (upper middle income), efölött pedig magas jövedelműnek (high income).

Magyarország 12 390 dolláros egy főre jutó jövedelemmel a 70. helyen áll a 214 országot tartalmazó rangsorban. Megelőzi Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Lengyelország, Horvátország, mögötte van Románia, Szerbia, Bulgária, Montenegró, Ukrajna. Az élen Monaco, Liechtenstein és Bermuda áll, az USA csak a 18 - olvasható az Origo cikkében.

A tavalyi listához képest mindössze két állam rontott: Magyarország a magas jövedelműből a közepesen magas jövedelmű kategóriába, a 2011-ben függetlenné vált Dél-Szudán pedig a közepesen alacsony jövedelműből az alacsony jövedelműbe került át.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Majd az országgyűlés megszavazza, hogy nem is igaz! :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Egyszer összejöhetnénk, és megvitathatnánk, ki mennyire vitte, és mit csinált. Most a fiamat viszem fém kivételre holnap Pécsre, az most lényegesen fontosabb nálad, de csak rajtad múlik, mikor mersz szemtől szemben társalogni.
coyote3
@entero: Édesem! Neked tényleg gondod lehet az értő olvasással. Igazad van, sokan tényleg nem tudják mit "beszélnek "itt. Köztük vagy:)
És még valami. Nagyon megleptél volna, ha egy kis nagyképűség nem csusszan be a hozzászólásodba fantasztikus üzemedről. /Bár nemegyszer gyárat írtál :))))/ Ahogy felénk mondják: messziről jött ember azt mond , amit akar :))) Na így vagyok én Veled...
Dr.luigilongo60
Már megint itt volt a szorgalmas törölgető, hiába a homárok nemigen bírják a kritikát ez látható a médiákban is.
Istenem, micsoda pitiánerség!!!
Pálinkafőző Rézüst
@Dr.luigilongo60: :))))
Kedves moderátor! Elolvastad egyáltalán, hogy tegnap, 22:47 -kor mit, és miért töröltél nekem?? :)))) Szerintem tuti nem...:))) Van ez így...:)
entero
@coyote3: Igazad van, de ha egyszer meglátogatsz, akkor minden kiderül, nem igaz? Most a lényeg, hogy minden rendben a gyerkőccel, más nem érdekel.
entero
@Dr.luigilongo60: @Pálinkafőző Rézüst: Speciel nem én voltam, a gyerek valahogy fontosabb volt ennél...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.