Történelmi elégtételként értékelte a Kereszténydemokrata Néppárt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében, hogy húszévnyi parlamenti jelenlét és "hároméves kínos agonizálás után" megszűnik a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ).

Semjén Zsolt, a párt elnöke és Rétvári Bence alelnök állásfoglalásában azt írta: "üröm az örömben azonban, hogy a vadkapitalizmust és a devianciákat egykoron zászlajára tűző szervezet nem tud elszámolni a tartozásaival, így 500 millió forintos adóssága az államra és ezzel az adófizető magyar állampolgárokra száll át".

Kifejtették, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) számára hosszas összegzést kívánt "a szabad demokraták bűneinek számbavétele", azok felsorolása ezért csak "példálódzó jellegű" lehet.

A kereszténydemokraták összegzése szerint az SZDSZ a rendszerváltó értelmiség nagy ígéretéből hamar keserű csalódássá vált. Azt írták, a retorikájában harcosan antikommunista párt 1994-ben "hatalomvágytól és pénzéhességtől vezérelve" koalícióra lépett a posztkommunista MSZP–vel, pedig nélkülük is meglett volna Horn Gyula pártjának az abszolút többsége.

"A liberalizmus eszméjét elárulták, elég csak a 2006-os rendőri jogsértések kapcsán Kuncze Gábor +Révész Mártíriuszozására+, vagy a véres tömegoszlatásokat irányító Gergényi Péter akkori budapesti rendőrfőkapitány Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester általi kitüntetésére gondolni" - fogalmaztak.

Kitértek arra is, hogy az SZDSZ állítása ellenére rendkívül távol állt a magyar szabadelvűség valóban nemes hagyományától, társadalompolitikában "az 1968-as nihilista-anarchista diáklázadók méltó örökösei voltak", azt gazdaságpolitikában a vadkapitalizmussal vegyítették.

Hozzátették, a Kóka János által felügyelt és az SZDSZ-es káderek által félrevitt állami cégek esete valóban csak azt bizonyította számukra, hogy az "állam rossz gazda". Az SZDSZ-es Molnár Lajos és Horváth Ágnes törekvéseiből csak a nép által eltörölt vizitdíj és kórházi napidíj, és a használhatatlan kórtermi széfek valósultak meg - közölték, és megemlítették azt is, hogy az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárásával még sokszor veszélyes pszichiátriai betegek tömegét "eresztették az utcára".

Értékelésük szerint azzal, hogy "az SZDSZ a rasszista-antiszemita vádat kifordítva politikai fegyverként használva olyanokat is megbélyegzett, akik arra nem szolgáltak rá, megágyazott a valódi szélsőség előretörésének. A szabad demokraták országlása következtében a liberalizmus szitokszóvá degradálódott, az esélyegyenlőség fogalma pedig kiüresedett a magyar köznyelvben" - tették hozzá.

A KDNP úgy látja, "megélhetési jogvédőként az anyagi és politikai haszonszerzés jegyében" gyakran használtak ki nehéz helyzetű kisebbségeket, például romákat vagy pedig beteg embereket, kábítószerfüggőket. "Eközben a határon túli magyar kisebbségek kettős állampolgárságáról szóló gyászos emlékű 2004. decemberi népszavazás során a legvadabb, uszítóan demagóg, idegengyűlölő és egyúttal nemzetellenes propagandát visszhangozták" - jegyezték meg.

Felidézték azt is: az MSZP-vel több mint tíz éven koalícióban kormányzó szabad demokratákról "saját megbuktatott miniszterelnökük", Medgyessy Péter mondta ki 2004-ben, hogy tele van korrupciós ügyekkel.

Közölték, Demszky Gábor húszévnyi főpolgármestersége után a "romeltakarítás" maradt, és csupán a Hagyó-féle ügyeket hagyta emlékül a fővárosnak. A BKV közlekedési múzeumba való járművei "szétrohadtak", a beígért 4-es metró helyén pedig csak mély kráter tátongott éveken keresztül - olvasható a közleményben, amely kitér arra, hogy ezzel párhuzamosan a közép-európai fővárosok versenyében a rendszerváltáskor nagyon kedvező helyről indult Budapest nemcsak Bécs és Prága, hanem Pozsony és Varsó mögött is lemaradt 2010-re.

"Nem feledhetjük el, hogy habár az SZDSZ atomjaira hullott, káros hagyatéka még sokáig élni fog és szellemi örököseikként Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc továbbra is vezető szerepet töltenek be a magyar baloldalon."- írták a közleményben.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Brother Louie
Igazi mélykeresztény megszólalás. Nem véletlen, hogy egyre többen és többen rühellik őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sede
remélhetőleg a kdnp lesz a következő a megszűnésben.
megérett rá!
csapnivalo
Nos, nem szoktam politizálni, de annyit most hozzá szólok ehhez a cikkhez, hogy számomra történelmi elégtétel lesz a jelenlegi parlamenti pártok megszűnése. (Az összes jelenlegié!) Lehetőleg jogutód nélkül, lehetőleg ejtőernyősök nélkül, azaz új csapat menne a parlamentbe. Olyanok, akik nem mellébeszélnek, ha kérdeznek tőlük valamit. Olyanok, akik ha hibáznak, beismerik és távoznak a közéletből. Olyanok, akik értenek ahhoz, amit vállalnak és nem csak a zsebük megtömése a cél. Ha így meggondolom, lehet, hogy ilyen történelmi elégtételre nem fog sor kerülni. Sajnos.
mátmar
Ezeknek a szerencsétleneknek még a keresztény nevet sem lenne szabad használniuk. Olyan messze vennek a keresztény szellemiségtől mint Makó Jeruzsálemtől!
Ariana
KDNP? Az még létezik?

"500 millió forintos adóssága az államra és ezzel az adófizető magyar állampolgárokra száll át"
Az én részem levonható abból a 60 milliárdból, amit egyházakra költenek. Köszi.
Brother Louie
@Ariana: honnan veszed ezt a 60 milliárdot? Mert még soha senki nem merte kiszámolni mennyit kapnak valójában.

A gazdagréti plébánia kapott egyedül 1 100 000 forintot. Felújításra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.