Kártérítést ad a kormány a 2008-2009-ben romák ellen elkövetett gyilkosságsorozatban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak - jelentette be Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A kártérítés kifizetési konstrukciójának kidolgozására Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kapott megbízást - ismertette.

Szeptember elején tárgyalnak a hozzátartozókkal, és "tisztességes kártérítést" fognak nekik ajánlani - mondta Balog Zoltán, hozzátéve, reméli, hogy meg tudnak egyezni a családokkal egy méltányos összegben. Annak a véleményének is hangot adott, hogy a pénz kifizetésével nem kell megvárni a másodfokú ítéletet, még idén szeretnék az ügynek ezt a részét lezárni.

Megemlítette, hogy az igazságszolgáltatási eljárásban kiderült: az állam alkalmazottai is hibáztak, sőt talán még büntetőjogi felelősséggel terhelt mulasztásokat is elkövettek az ügyben. Ezért nem szükséges megvárni a jogerős ítéletet, hanem már most meg lehet kezdeni a tárgyalásokat a hozzátartozókkal a kártérítésről.

Utalt arra, hogy a gyilkosságsorozat utolsó áldozatának az életét talán meg lehetett volna menteni, ha a titkosszolgálatok és a rendőrség tisztességesen együttműködtek volna, ezért egyértelmű, hogy az államnak jót kell állnia azokért a károkért, amelyek emberéletekben és anyagi javakban is keletkeztek.

Balog Zoltán reményét fejezte ki, hogy a romagyilkosságokhoz hasonló esemény soha többet nem fog előfordulni, és kiderül a teljes igazság.

Szólt arról is, hogy még ellenzéki politikusként, az Országgyűlés emberjogi bizottságának elnökeként karitatív újjáépítést kezdeményeztek az áldozatok hozzátartozói számára. Társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárként pedig 8,5 millió forint támogatással segítették a károsultak új lakásokba költözését.

Elmondta, azt is, hogy minden évben gyászistentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére, a Szent Egyed közösség pedig pasztorálja a hozzátartozókat.

Hangsúlyozta: ha az állam a polgáraival szemben mulasztást, vétséget követ el, akkor azért felelősséget is kell vállalni. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a 2006. augusztus 20-ai vihar kárvallottjait az akkori szocialista kormány nem kárpótolta, de 2010-ben az Orbán-kormány egyik első intézkedése volt, hogy ezt megtegye miként a 2006 őszi rendőri brutalitás áldozatait is kárpótolta.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
@entero: Nem csak Orbánék kezelik a roma kérdést impotens módon, de kivétel nélkül az összes eddigi kormány így kezelte. Onnantól kezdve, hogy, amikor kitört nálunk a munkanélküliség, az elsők között voltak, akik munkanélkülivé váltak, a torz segélyezésen át napjainkig. Az, hogy a roma bűnelkövetők sokszor nevetséges büntetést kapnak, miközben mindenféle jogcímen kapják a segélyt, sok emberben kiverte, kiveri a biztosítékot, aminek egyenes következménye Tatárszentgyörgy.
Mi nem szolgáltathatunk igazságot, nekem nem is célom. Ha rám lenne bízva az igazságszolgáltatás, először a kialakult helyzetért felelősöket állítanám bíróság elé. Ha ez megtörtént, akkor jöhetne utána a többi megoldandó kérdés.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
taglo
És a MAGYAR-gyilkosságok ,hozzátartozói -mennyit kapnak ???
dömdödöm
Politikai szavazatszerzésre használnják fel ezt az ügyet is , onnan lehet tudni mert egyébként nem említették volna meg az augusztuas 20 .-i vihar áldozatok esetét , ki kárpótolt és ki nem .Nagy szélhámosok vagytok ti azért azt be kell látni :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
kkalman
Szögi Lajos és a többi magyar áldozat családja mennyi kárpótlást kap?
Ez is diszkrimináció, de a hátrányos helyzetűek már mi, magyarok vagyunk. Saját kormányunk rúg belénk ezzel a gesztussal. Elismeri, hogy a cigányok fontosabbak, mint a magyarok. Nekik jár kárpótlás, mert néhányan közülünk úgy vélték, a törvényt megkerülve "igazságot szolgáltatnak" az addig elkövetett gyilkosságokért. Vétlen emberek, gyerekek lettek az áldozatok.
Az "igazságosztókat" most a törvény erejével, szigorával ítélték, ítélik el, jogosan. Az áldozatok családjai kárpótlást kapnak, miközben Szögi Lajos és a többi magyar áldozat családja le van sz..va.
Kormányunk, miközben tiltakozik a kettős mérce alkalmazása ellen, saját maga alkalmazza itthon az emberek megosztására, egymással szembefordítására.
entero
@kkalman: Nem az a baj, hogy segítenek nekik. Nem az a baj, hogy romaáldozatok. A baj ez: "nem szükséges megvárni a jogerős ítéletet, hanem már most meg lehet kezdeni a tárgyalásokat a hozzátartozókkal a kártérítésről". Vagyis még ez évben meg is fogják kapni, ráadásul remélik, hogy meg is tudnak egyezni velük. Kérdem én, ha egy nem roma az áldozat, akkor miért nem ilyen gyors az eljárás, velük miért nem egyezkednek? Ha valami nem tetszik Orbánék politikájában, az a cigány kérdés kezelése.
kkalman
@entero: Nem csak Orbánék kezelik a roma kérdést impotens módon, de kivétel nélkül az összes eddigi kormány így kezelte. Onnantól kezdve, hogy, amikor kitört nálunk a munkanélküliség, az elsők között voltak, akik munkanélkülivé váltak, a torz segélyezésen át napjainkig. Az, hogy a roma bűnelkövetők sokszor nevetséges büntetést kapnak, miközben mindenféle jogcímen kapják a segélyt, sok emberben kiverte, kiveri a biztosítékot, aminek egyenes következménye Tatárszentgyörgy.
Mi nem szolgáltathatunk igazságot, nekem nem is célom. Ha rám lenne bízva az igazságszolgáltatás, először a kialakult helyzetért felelősöket állítanám bíróság elé. Ha ez megtörtént, akkor jöhetne utána a többi megoldandó kérdés.
entero
@kkalman: Csak két szó: Ombudsman, Strassbourg.
rokker33
@entero: Azért ilyen rendes a romákhoz Orbánék mert Ő is roma meg jobban befolyásolhatóak mint a magyarok és ha egy kis alamizsnát dobnak a romáknak akkor már egyből Orbánhoz csatlakoznak!A legtöbbje buta analfabéta(tisztelet a kivételnek),de általános iskolai végzettség nélkül is lehet szavazni(sajnos)na azért ilyen rendesek hozzájuk!Csak az felháborító,hogy a szülési segélyt 280 ezerre emelik és az is törvényes,hogy 12 évesen már lehet szexelni következmény nélkül!És mindenki tudja,hogy ezt a lehetőséget kik fogják kihasználni!
Mikor ezek a vadállatok Olaszliszkán meggyilkolták indok nélkül a tanárt a családtagjainak ki adott kártérítést??Mikor ezek a vadállatok a sok nyugdíjast pár forintért kegyetlenül megölték ki adott a családnak pénzt?SENKI!!Az iszap károsultak a becsapott devizahiteleseknek a Hajdú-Bét es becsapott gazdákat mikor fizetik ki?
rokker33
@kkalman: "Nem csak Orbánék kezelik a roma kérdést impotens módon, de kivétel nélkül az összes eddigi kormány így kezelte."
Ebben teljesen igazad van!A rendszerváltás óta valahogy úgy kezelik a romákat mint egy értékes kincset.Nekik mindent szabad nekünk kuss van!A törvény csak ránk vonatkozik.Nem sokat tudok a rendszerváltás előtti időkről,de azt tudom,hogy akkor mindenkinek dolgoznia kellet kivétel nélkül!Most csak mi dolgozunk Ők a lopásból gyerekcsinálásból segélyből vasazásból jól megélnek!
miazavalami
@rokker33: Hááát nincs min vitatkozni...
feri57
kkalman
Szögi Lajos és a többi magyar áldozat családja mennyi kárpótlást kap?
Szögi Lajos 25 000 000 millió Ft-ot kapott de azonnal.
Minden életellenes gyilkosságnál kaptak kárpótlást eddig csak a szegény cigányok nem.
A cigányok mindig is ki voltak rekesztve, elvettünk tőlük a munka lehetőséget az élet minden területén szegregáljuk,gettósítjuk és állandó félelemben tartjuk őket. Ebből elég!!!Most végre megjött a kormányunk esze és kárpótlást kapnak a rasszista náci fasiszta által elkövetett gyilkosságsorozat áldozatai!!!
Sujkos
Elég legyen már a cigányok diszkriminációjából!!!
Feraj49
Nincs pénz ? De hogy nincs ! Van erre is,van a" holokausz áldozatainak" kárpótlására, zsidók kárpótlására,az Ukránok nyugdíjára, stadionokra, a TEK-re,Orbán lány esküvőjének biztosítására, stb, stb. Egyébként is mindjárt itt a szeptember a 3.negyedévi adóbefizetések. Én már meg is kaptam a csekkeket 35 000Ft.-ról. Hurrá !!!
rokker33
@feri57: Csak tudjál róla,hogy Szögi Lajos családja nem kapott semmilyen kárpótlást,se a gyilkosok családjaitól,se az államtól!Maga a Fidesz utasította vissza mikor beadták,hogy az állam kárpótolja Őket,mert a családjuk nem tudja vagy nem akarja a családot kifizetni!És ha ezek a "szegény" cigányok tisztességesen élnének és dolgoznának és nem a bűnözésből élnének akkor a mai napig lenne munkájuk de tudod ehhez viselkedni is tudniuk kellene,de erre teljes mértékben képtelenek!
Hellcat
Megy ám a cigányseggnyalás így a választások előtt...
Kovács Tibor
Jogosnak érzem a felháborodásokat. Kapjanak kártérítést a cigányok által elkövetett gyilkosságok áldozatainak hozzátartozói is. Ehhez persze magyar kormányának kellene lennie Magyarországnak. De nem az. A mi kormányunkat egyaránt irányítják Izraelből, és a hazai cigány kisebbség is. De mit is várhatnánk egy olyan miniszterelnöktől, aki maga is érintett kisebbségi hovatartozás terén?
varirmag
""8,5 millió forint támogatással segítették a károsultak új lakásokba költözését.
Elmondta, azt is, hogy minden évben gyászistentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére, a Szent Egyed közösség pedig pasztorálja a hozzátartozókat."

""Hangsúlyozta: ha az állam a polgáraival szemben mulasztást, vétséget követ el, akkor azért felelősséget is kell vállalni.""
Értük miért nem vállal felelősséget az állam ??? Ők nem számítanak ???
"

"Olaszliszka - Szögi Lajost meglincselték a cigányok.
Makó - 18 éves magyar lányt megerőszakolt, kirabolt és felgyújtott egy cigány.
Boldogkőváralja - 4 cigány kirabolta és megölte a helyi lelkészt.
Kecskemét - 3 cigány vert agyon egy 16 éves magyar fiút.
Tiszacsege - tucatnyi cigány vert agyon botokkal egy magyar fiatalembert.
Tiszacsege - 2 cigány vert agyon egy 98 éves öregembert.
Piricse - 3 cigány kirabolta és megölte a helyi kocsmárost.
Tápióbicske - 3 cigány halálra kínzott egy 54 éves nőt.
Hangony - 3 cigány vert agyon egy 86 éves férfit.
Kunbaja - 2 cigány megfojtott egy idős embert.
Öcsöd - cigányok vertek agyon egy 78 éves férfit.
Miskolc - 3 cigány vert agyon egy 58 éves férfit.
Bácsalmás - 2 cigány rugdosott halálra egy 44 éves férfit...".
varirmag
A cigány gyilkosok áldozataiért mikor szól a harang ???
feri57
varirmag:..
.Magyarországon még izzik a szélsőségesség és az idegengyűlölet
21 késszúrással, álmában végzett anyja 67 éves élettársával egy MAGYAR férfi július 15-én Hódmezővásárhely határában lévő házában. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a férfi bosszúból végzett az idős emberrel, mert a sérelmére elkövetett korábbi bűncselekmény miatt a 67 éves férfi feljelentette őt. A gyilkos aznap kapott kézhez egy vádiratot, amiben az ügyész végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta
Szombatra virradóra egy autó ellenőrzése során gépfegyvereket és azokhoz tartozó lőszereket találtak a rendőrök Tapolca mellett - értesült az Origo. A rendőrség nem adott a lapnak semmiféle információt az ügyről, ám a Minimum+ blog egy Facebook-bejegyzés nyomán azt közölte: az autóban utazó négy férfi a Jobbik tagja.
Emberek, kapjunk a fejünkhöz. Megjöhetne már az eszünk. Meg a szívünk is a helyére kerülhetne.
21 késszúrással végzett anyja idős élettársával egy nagy többségi magyar férfi július 15-én Hódmezővásárhely határában, mert az idős férfi feljelentése alapján börtönbüntetés kiszabását indítványozták a férfi ellen egy korábbi bűncselekmény miatt.
Holtan találtak egy férfit csütörtök reggel a IV. kerületi Ősz utcában, nem zárható ki, hogy gyilkosság áldozata lett - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
2013-08-15.A Gyilkos MAgyar
"Békéscsaba - Egy roma kismama reklamált egy ételszállító cégnél, mert a kiszállított leves ráömlött a többi ételre, elmondása szerint ezután verőlegények fenyegették meg. A helyi cigányvajda szerint a Magyar Gárda is megjelent, a rendőrök azonban nem találkoztak gárdistákkal. (szerk: egyértelmű, hogy a gárdafantomok állnak a támadás mögött!) A békéscsabai romák őrjáratot szerveztek
21:38 , Legutóbb frissítve: 2009. november 17. 22:46
Kedden megkezdődött annak a huszonkét éves Jobbikos kalocsai férfinak a büntetőpere, aki idén áprilisban brutális kegyetlenséggel megölte tizenkilenc éves barátnőjét. A vádlott elvágta barátnője...
Sííva
@feri57: Senki sem akadályoz meg benne, hogy Tiszabura, Tiszabő, Öcsöd stb. stb. lakosa legyél és saját tapasztalatokat szerezz! Nem mondta senki sem, hogy nincsenek magyar elkövetők, sem azt, hogy a cigányok között nincsenek rendes, tisztességes emberek. Viszont nem sokszor hallottam ezen az eseten kívűl, hogy magyar támadt volna idős cigányasszonyra, cigánylányra, gyerekre csapatostul és kínozta, ölte volna meg pár forinttért.
varirmag
@Sííva: "nem sokszor hallottam ezen az eseten kívűl, hogy magyar támadt volna idős cigányasszonyra, cigánylányra, gyerekre csapatostul és kínozta, ölte volna meg pár forinttért. "

Mondhatjuk hogy SOHA !!!

Orbán " aranytartalékai " megmutathatnák mire képesek az általuk lakott településeken !

Mit is beszélek, megmutattták ! Kosz , mocsok,szeméthegyek,nyakig érő gaz,műveletlen földek,széthordott házak,
és a többi és a többi !!!
feri57
Sííva: A cigányokra olyan nap nincs, hogy ne támadnának magyarok, igaz, hogy szélsőjobb rasszista bunkók de igaz.
feri57
varirmag
@Síív:...

"nem sokszor hallottam ezen az eseten kívűl, hogy magyar támadt volna idős cigányasszonyra, cigánylányra, gyerekre csapatostul és kínozta, ölte volna meg pár forinttért. "Pedig ezek mindennaposak, hogy cigányokra támadnak,Molotov koktélt dobálnak házakra, idős embereket tartanak rettegésbe, csak ezek nem hírek számotokra mert annyira elvagytok vakítva a gyűlölettől.
Ti soha nem lesztek olyan becsületesek mint a cigányok!!!
Szvetlana
@feri57: Könyörgöm, legalább az utolsó mondatodat ne írtad volna le. Feri! nincs becsületes cigány, ezt jó, ha tudod. Soha nem bántanálak meg, de ez nonszensz, a cigány már akkor is hazudik, ha kérdez! Minden igyekezete az, hogy elnyerje a bizalmadat, és aztán úgy átvág, meglop, megcsal, kapkodhatod a fejed!!!
miazavalami
@Szvetlana: :-))
Itt a faluba (szabolcs), négy roma család lakik. Olyan tagjai a közösségnek , mint bárki magyar. Sőt amikor építették a romáknak a szocpolos házakat , és telket kerestek, ők voltak a legjobban felháborodva, nehogy ide is költöztessenek belőlük.
Szvetlana
@miazavalami: Nálunk 10 évvel ezelőtt dettó. Most nézd meg azokat a házakat és a közvetlen környezetüket. A bekerüléshez csak 3 gyerek kellet, és hogy vállaljanak valami munkát a ház felépítéséhez. Ők tiltakoztak a legjobban a többi cigány ellen.
Na most az utca egy szeméttelephez hasonlít, amit a városban kidobnak, az itt megtalálható.
Ne legyen nálatok ilyen, és szívből kívánom.
varirmag
@Szvetlana: Az hogy mindenáron ezt akarják elhitetni a világgal (@feri57: hsz ! ) az világos számomra.
Szemrebbenés nélkül lehazudják a csillagot az égről ! Csak azt felejtik el hogy előbb-utóbb elegük lesz azoknak akiknek az adójából,munkájából élnek,támogatja őket a kormány (kormányok !) Mi lesz ha mi is azt tesszük amit ők ? Olyan sok ( és egyre több ) a milliomos roma. Sok millás autókkal furikáznak,hogy miből mikor még azt sem tudják mi az az adóbevallás,mi az hogy járulék fizetés.
@miazavalami: Jó Neked ! én is szívesen megismernék már néhány tisztességes romát !
De eddig nekem még nem volt szerencsém velük. Sajnos !
miazavalami
@Szvetlana: Remélem nem lesz. Akkor úgy felemelték a telkek árát , hogy nem tudták megvenni. Ha egy pár család ide költözött volna , jött volna utánuk az egész pereputty! Csak azért hoztam fel , mert ha kevesen is de vannak tisztességes cigányok. Ők még jobban elítélik a többi romát mint a magyarok.
Szvetlana
@miazavalami: attól, hogy kaptak telket, meg építtettek nekik házat, még nem tisztességes cigányok lettek, hanem szerencsések. Volt egy lehetőségük amit a magyar államtól kaptak ajándékba, ők néhányan. De M:O: összes cigánya nincs ilyen szerencsés helyzetben.:))
miazavalami
@Szvetlana: Akik itt laknak már ide is születtek. Csak egy család volt. Aztán a fiatalok házasodtak és itt maradtak. Így laknak négy házban. Ez már ha jól tudom a harmadik , vagy negyedik nemzedék. Úgy építették a házakat ahogy mi. Hétvégén és munka után keverték a maltert , a család segítségével.
feri57
Szvetlana:... Néked Kuruc infón a helyed, minden náci fasiszta testvéred ott van.
Szvetlana
@feri57: No, ezt egy kicsit elsietted, de nem haragszom, mert nem ismersz:))
feri57
Talán mondanom sem kell, kegyetlen időket élünk. Olyan szörnyű idők ezek, melyben az elburjánzó gárdafasizmus, az eltúlzott fehér bűnözés és a koholmány vádakkal teletömött cigányellenesség,zsidó és kommunista fóbiája.
Okulni kell a történelemből, aki gyűlölettel él az gyűlölettől övezve fog meghalni is.
kkalman
@feri57: Nem vagyok rasszista, fajgyűlölő, és egyebek, amivel illetni szokás azokat akik gyűlölik a cigányokat. Már csak azért sem mondható rám ilyen jelző, mert a vejem echte cigány az Ormánságból. Érdekes mód sem vele, sem családjával nincs semmi bajom. A szülei tisztességes, munkában megöregedett emberek, az egyetlen testvére és ő is dolgozik, nem közmunkát végeznek, de még csak nem is vasaznak, vagy bodzát gyűjtenek. Ők is szidják a megélhetési szülőket, a csak a segélyre várókat, a bűnözőket. Volt szerencsém találkozni a szélesebb rokonsággal is. Legutóbb éppen három hete egy családi tragédia okán. Elmondhatom, olyan helyen voltam, ahol én voltam a kisebbség, és nem éreztem magam megkülönböztetettnek, mert nem közülük származom.
De!!!
Én is elítélem a megélhetési szülőket, a csak segélyre várókat, a bűnözőket. Elítélem a csak falkában bátrakat, akik akárkit inzultálnak az utcán, esetleg megtámadnak.
Elítélem a gyilkosokat fajra, nemre, származásra tekintet nélkül. És végül elítélem a kettős mércét, amit kormányunk alkalmaz jelen esetben. Sehol egy sor nem jelent meg arról, hogy Szögi Lajos családja, vagy @varirmag: által felsorolt többi áldozat családja kapott volna kártérítést.
Kapjanak kártérítést a roma gyilkosságok áldozatainak a családjai, de akkor kapjanak ugyan akkora kártérítést a cigányok által meggyilkolt magyar áldozatok családjai is, és ez is legyen hír értékű, ne csak az, hogy a roma gyilkosságok áldozatai kártérítést kapnak.
lópicigáspár
Igenis kapjanak kártérítést! De ne állami pénzből, hisz abból így is egyre kevesebb van! Az elkövetőktől teljes vagyonelkobzás és mehet a sértetteknek. Miért nekem kell fizetni azért, mert néhány baromnak lövöldözhetnéke támadt!?
feri57
kkalman:...
Nem tudom miért titkolják Szögi Tanár úr hozzátartozói huszonöt millió forintot kapott kártérítés ként.Még pályázatokat is írtak ki az életellenes bűncselekmények áldozatok hozzátartozóinak, ebből a cigányok kimaradtak.Kapjon kártérítés minden ilyen gyilkosság áldozat hozzátartozói. Amikor Szögit megölték egy se mondta, hogy szegény cigányokat is ölik a fehér bűnözők.
Én mindig az áldozatok oldalán álok és nem példálózok más bűncselekményekkel, pedig van belőle bőven. A Háború óta nem volt ilyen népirtás rasszista fasiszta ideológia miatt. Szégyen ez hazánkra nézve is.
Mindenki élni akar és dolgozni. Több mint egymillió mély szegény él és gyerekek százezrei éheznek hazánkban. Munkanélküli segélyre kényszerült a magyarság százezrei is nemcsak a cigányságot érinti.Ezért harapódzott el a bank a posta a gyógyszertár az idősek kirablása is. A Magyarság tízezrei élnek putris szinten a huszonegyedik században. Összefogva kell kilábalni és nem ártatlanokat kell felelősségre vonni.
csikknorisz
@feri57: A gyilkosságsorozaton kívül hány esetet tudsz felsorolni, amikor szegény cigányokat ölték a fehér bűnözők?
feri57
csikknorisz:
@feri57: A gyilkosságsorozaton kívül hány esetet tudsz felsorolni, amikor szegény cigányokat ölték a fehér bűnözők?
Válasz erre
Hát nem tudod, hogy a polgárőrök annak idején Molotov koktélt dobáltak roma házakra?
Tudod mit, nem sorolom néked de te is tudod, hogy több ezer ilyen eset van csak az számotokra tabu téma.De a Molnár F Árpád tényfeltáró riportjai mindent elmond részletesen nézz utána.Echelon leleplező multimédia elhallgatott híreiből.
feri57
„Az előítéletesség úgy fölerősödött mindkét oldalon, hogy bármikor véres konfliktus törhet ki romák és magyarok között” – mondja Solt Ágnes szociológus. Nagy vihart kavart elemzése szerint a romák súlyos helyzetéért kizárólag csak a többségi társadalom előítéletes viselkedése a felelős,

Feltehetően a jelenlegi politikai közhangulat is közrejátszott abban, hogy a tanulmány hatalmas vihart kavart. Egyes szélsőjobboldali orgánumok a romaellenességet látták benne igazolni, toleránsabb értelmiségi körök pedig elítélték amiatt, hogy szakított az uralkodó nézettel, miszerint a romák kitaszítottsága kizárólag a többség előítéletességének a következménye.

Nemrég Kállai Ernő kisebbségi ombudsman kelt ki a tanulmány ellen, viszont a szakemberek egy része, köztük Solt Ágnes úgy látja, hogy egy kritikusabb hozzáállás elengedhetetlen a romák helyzetének javításához.
Magyarország erősen halad a fasizmus felé!!!
crow0131
Ne essetek egymásnak ! A kormánynak pontosan ez a célja !
Ezzel egyértelműen elismeri a rasszizmust !
feri57
varirmag
A cigány gyilkosok áldozataiért mikor szól a harang ???

Soha, mert ilyen nincsen.
feri57
varirmag:... Ha fordítva lenne, és Szögi Lajosnak adna a kormány kárpótlást,
reklamálnál-e, hogy a sorozatos romák elleni gyilkosság hozzátartozói is kapjanak kártérítést? Válaszold meg.
taglo
@feri57: Ez tetszett a legjobban ! ( A cigány gyilkosok áldozataiért mikor szól a harang ?? ) Feri-válasza = Soha mert ilyen nincsen .
Meine Ehre heisst Treue
@feri57: "Soha, mert ilyen nincsen."

Szögi tanár urat nem cigányok ölték meg ugye? Olaszliszka azon része nem hemzseg ezektől ugye? És, akkor még nem beszéltünk a többi általuk nap mint nap elkövetett bűncselekményekről.
És, hogy válaszoljak kérésedre (bár nem nekem tetted fel a kérdést): nem, nem reklamálnék, hiszen ember és ... között különbséget kell tenni.
feri57
Mindig Szögi tanár úrral rukkoltok ki! Pedig a családja kijelentette, hogy a tanár úr halálát ne használják ki politikai haszonszerzésre, főleg ne náci fasiszták!!!
Hagynád békében nyugodni? Különben a család feljelentést tesz , mert még a sírjában se hagyjátok nyugodtan! Undorító fasizmus !!!
Sujkos
@feri57: Hazudsz! Ilyet nem mondott a családja. Sőt! A lánya belépett a Magyar Gárdába.
Nem csak Szögi tanár úrral jövünk:
www.facebook.com/notes/valaki-jobbr%C3%B3l/cig%C3%A1nyok-%C3%A1ltal-elk%C3%B6vetett-gyilkoss%C3%A1gok-1993-2009/403727373015794
csikknorisz
@feri57: "Molnár F. Árpád "ELI"
(Szupertitkolt, D-Notice alatt lévő
Keresztyén Emberjogvédő, A
HÍRHÁTTÉR Alapító-
Főszerkesztője, Az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztő-helyettese,
a Koppány Csoport FB-elnöke, minden magyarok Első és a világ Legmélyebb HAARP- és Echelon-
Filmjeinek Rendezője, akit minden európai idők Legtöbb Echelon-Tanúja keresett meg)"
Ő lenne az? Komoly. :) Egyébként használhatnád a "válasz erre" gombot.
csikknorisz
@feri57: Konkrét esetekre gondoltam, amikor magyarok gyilkoltak cigányokat. Azt állítod, hogy ez rendszeres, akkor miért nincs hír róla? Ja, biztos mert a HAARP agymanipulátora úgy van beállítva. Hagyjuk már...
Meine Ehre heisst Treue
@feri57: Sajnos természetesen fel lehet emlegetni egyéb bűncselekményeket is. Van bőven általuk elkövetett bűn. Hogy a tanár családja mit jelentett ki, annak most nincs jelentősége. Annak viszont van, hogy a fidesz politikai tőkét akar kovácsolni ezekből az esetekből is. Ez nagyon nem korrekt!
Nácik??? Igen, ebben az országban a társadalmi elégedetlenség felszínre hozta az antiszemitizmust, de klasszikus értelemben véve ezek az emberek messze vannak a Harmadik Birodalom embereihez. És ha már itt tartunk:
Akkor, amikor a cigányok két pofára böfögik a magyarellenességüket, inkább a saját nemzetiséged portáján kellene söprögetni és nem nácinak vagy hasonlónak titulálni azokat az embereket, akik eltartják az általad oly nagyra tartott ingyenélő cigányokat. Vegyél vissza és gondolkodj. Ebben az országban sajnos oka van a rasszizmusnak, de ennek nem a magyarság az oka.
Sííva
@feri57: én elég szélsőjobbos vagyok mégsem lehet rasszistának nevezni, mert van az ismeretségi körömben jópár cigány származású barátom, akik épp úgy elitélik a tanulásra lusta, agresszív, élősködő réteget. Még egyetlen egyszer sem támadtam meg senkit sem, soha nem is volt célom. Mindössze azt szeretném, ha az igazságot hangoztatnák és nem ferdítenének olyan emberek előtt akik első kézből szereztek tapasztalatot. Én 35 évig éltem közöttük. Nekem mesélhet a tasz, a jogvédők meg ov is, és persze te is ha hozzájuk tartozol, vagy ha nem magad is a 90 %-ot erősíted és ezért ez a sajnáltatás és hazugság amit le mersz írni. Egy biztos a magyarok nem támadnak és ölnek cigányokat napi szinten, mint azt te állítod, mert annak nagyobb sajtóviszhangja lenne. Megbuktál.
feri57
Sííva:...
Minden bűncselekményt elítélek, de tudni kell. hogy a cigányság bűnözés szempontjából, 01% -át se teszi ki, viszont a kisstílű megélhetési bűnözésnek a 90%-át teszi ki.
A rendszerváltás, a rossz politikai döntések hozama a cigányságnak egy rétege mély szegénység,igénytelenség miatt is durvább és primitívebb és bűnözésre is hajlamosabbak.Élősködő réteg viszont épp úgy akad a nagy többségben, mint a cigányságban.A Sajtó,már nem adhassa le úgy a bűnügyeket mint azelőtt.
Nékem az a bajom a cigányság azon rétegének akik idős embereket rabolnak meg és az üres házakat le amortizálják.De elítélek bőr színe nélkül minden bűncselekményt. Rengeteg gyilkosság van amihez a cigányságnak nincs köze, de ez tabu téma mindannyiunknak.
feri57
csikknorisz

@feri57: Konkrét esetekre gondoltam, amikor magyarok gyilkoltak cigányokat.
A Magyarok nem ölnek cigányokat, de tudod,hogy miért?
Mert nem ad rá okot.
pokasanya
majd akkor legyen pampogás nácik ha ötévest ölnek meg az apja karjában. Megélhetési metszett farkúak!
feri57
pokasanya:...
Szívemből szólsz,
Milyen fájdalmat kellett átélni a roma hozzátartozóknak.
Minden embert elszomorított ez az értelmetlen cigányok elleni gyilkosságsorozat.
De látod pokasanya:ezek kiállnak a saját bűnöző gyilkosaik mellett
Míg a romák nyíltan elítélik a bűnözést, addig ezek a rasszista állatok képesek a mocskolódásra és gúnyolódásra még ilyenkor is amikor szégyenkezni kéne nékik.
outsider
@feri57: Mondj egy országot ahol szeretik a cigányokat, akkor én is azt mondom hogy valóban a magyarokkal van a baj.
outsider
@feri57: Aztán pedig szerintem mindenki elítéli a gyilkosságokat és a gyilkosokat és sajnálja az ártatlan áldozatokat, együtt érez azok hozzátartozóival.
A probléma a kettős mércével van, az egyik kap kártérítést, a másik meg nem. Szerinted ezért rasszista náci állatok vagyunk. Aranyos:)
Dr plágium
Balog úr szíves figyelmébe!

Kárpótlásra váró magyar áldozatok listája: (részlet)

Olaszliszka - Szögi Lajost meglincselték a cigányok.
Makó - 18 éves magyar lányt megerőszakolt, kirabolt és felgyújtott egy cigány.
Boldogkőváralja - 4 cigány kirabolta és megölte a helyi lelkészt.
Kecskemét - 3 cigány vert agyon egy 16 éves magyar fiút.
Tiszacsege - tucatnyi cigány vert agyon botokkal egy magyar fiatalembert.
Tiszacsege - 2 cigány vert agyon egy 98 éves öregembert.
Piricse - 3 cigány kirabolta és megölte a helyi kocsmárost.
Tápióbicske - 3 cigány halálra kínzott egy 54 éves nőt.
Hangony - 3 cigány vert agyon egy 86 éves férfit.
Kunbaja - 2 cigány megfojtott egy idős embert.
Öcsöd - cigányok vertek agyon egy 78 éves férfit.
Miskolc - 3 cigány vert agyon egy 58 éves férfit.
Bácsalmás - 2 cigány rugdosott halálra egy 44 éves férfit.
Baks - 99 éves nénit ölt meg egy cigány.
Ózd - 90 éves öregembert ölt meg egy cigány.
Mezőzombor - két cigány nyomorékká vert egy férfit.
Szekszárd - 3 cigány vert agyon egy 80 éves férfit.
Békés - 58 éves nőt ölt meg egy cigány.
Nagydorog - idős embert vert agyon egy cigány.
Kömlő - cigányok vertek agyon egy 59 éves férfit.
Jászfényszaru - cigányok késeltek meg és löktek ki vonatból egy férfit.
Hajdúdorog - idős embert ölt meg egy cigány.
Vásárosnamény - 58 éves férfit vertek halálra a cigányok.
Szeged - biztonsági őrt késelt meg életveszélyesen egy cigány.
Kisvárda - 17 éves lányt késelt meg 4 cigány.
IV. ker - idős asszonyt szurkált halálra egy cigány.
VII. ker - biztonsági őrt késeltek a cigányok.
VIII. ker. - diáktársát verte halálra egy cigány.
VIII. ker. József körút - 37 éves nőt késelt meg egy cigány.
VIII. ker.. Szentkirály utca - 26 éves férfit késelt meg egy cigány.
Blaha - cigány késelt meg egy 15 éves magyar fiút.
Hetény - a kórház biztonsági őrét késelte meg 3 cigány.
Szombathely - 2 cigány késelt meg egy főiskolás fiút.
Karcag - kocsmárost késelt meg 3 cigány.
Marcal - templomban próbált...
Dr plágium
Balog úr szíves figyelmébe!

Kárpótlásra váró magyar áldozatok listája: (részlet)

Olaszliszka - Szögi Lajost meglincselték a cigányok.
Makó - 18 éves magyar lányt megerőszakolt, kirabolt és felgyújtott egy cigány.
Boldogkőváralja - 4 cigány kirabolta és megölte a helyi lelkészt.
Kecskemét - 3 cigány vert agyon egy 16 éves magyar fiút.
Tiszacsege - tucatnyi cigány vert agyon botokkal egy magyar fiatalembert.
Tiszacsege - 2 cigány vert agyon egy 98 éves öregembert.
Piricse - 3 cigány kirabolta és megölte a helyi kocsmárost.
Tápióbicske - 3 cigány halálra kínzott egy 54 éves nőt.
Hangony - 3 cigány vert agyon egy 86 éves férfit.
Kunbaja - 2 cigány megfojtott egy idős embert.
Öcsöd - cigányok vertek agyon egy 78 éves férfit.
Miskolc - 3 cigány vert agyon egy 58 éves férfit.
Bácsalmás - 2 cigány rugdosott halálra egy 44 éves férfit.
Baks - 99 éves nénit ölt meg egy cigány.
Ózd - 90 éves öregembert ölt meg egy cigány.
Mezőzombor - két cigány nyomorékká vert egy férfit.
Szekszárd - 3 cigány vert agyon egy 80 éves férfit.
Békés - 58 éves nőt ölt meg egy cigány.
Nagydorog - idős embert vert agyon egy cigány.
Kömlő - cigányok vertek agyon egy 59 éves férfit.
Jászfényszaru - cigányok késeltek meg és löktek ki vonatból egy férfit.
Hajdúdorog - idős embert ölt meg egy cigány.
Vásárosnamény - 58 éves férfit vertek halálra a cigányok.
Szeged - biztonsági őrt késelt meg életveszélyesen egy cigány.
Kisvárda - 17 éves lányt késelt meg 4 cigány.
IV. ker - idős asszonyt szurkált halálra egy cigány.
VII. ker - biztonsági őrt késeltek a cigányok.
VIII. ker. - diáktársát verte halálra egy cigány.
VIII. ker. József körút - 37 éves nőt késelt meg egy cigány.
VIII. ker.. Szentkirály utca - 26 éves férfit késelt meg egy cigány.
Blaha - cigány késelt meg egy 15 éves magyar fiút.
Hetény - a kórház biztonsági őrét késelte meg 3 cigány.
Szombathely - 2 cigány késelt meg egy főiskolás fiút.
Karcag - kocsmárost késelt meg 3 cigány.
Marcal - templomban próbált...
Dr plágium
Marcal - templomban próbált megerőszakolni 76 éves nénit egy cigány.
Tiszavasvári - cigány késelt meg egy 18 éves fiút.
Nyíregyháza - 4 cigány kirabolt egy 14 éves magyar fiút.
Győr - 5 cigány vert meg életveszélyesen egy 20 éves fiút.
Miskolc - 3 cigány bántalmazott egy idős nőt.
Ungvár - 2 cigány bántalmazott súlyosan egy nyugdíjas nénit.
Kőbánya-Kispest - 3 cigány bántalmazott egy 21 éves fiatalembert..
Szolnok - cigányok bántalmaztak egy 17 éves lányt.
Karácsond - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Ercsi - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Heves - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Törökszentmiklós - 3 cigány dúlt fel egy temetőt.
Tiszavasvári - sírokat rongáltak a cigányok.
Hegyszentmárton - 35 sírt rongáltak meg a cigányok.
Nyírbátor - 3 cigány bántalmazott egy orvost.
Gyöngyösoroszi - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Gyöngyöspata - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Nyírderzs - 82 éves nénit vert meg és rabolt ki 4 cigány.
Budaörs - orvost vert meg egy cigány.
Békés - dolgukat végző tűzoltókra támadtak a cigányok.
Székesfehérvár - 3 cigány kirabolt egy újságírót.
Mezőtúr - lopott autóval loptak színesfémet a cigányok.
Jászapáti - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Hernádnémeti - túlkoros cigányok megverték kisebb magyar osztálytársaikat.
Hernádnémeti - cigányok bántalmaztak tanárnőt.
Arló - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Gyöngyös - fegyveres cigányok támadtak rendőrökre.
Gyöngyössolymos - fegyveres cigányok támadtak rendőrökre.
Ózd - fegyveres cigányok molotov-koktélokkal randalíroztak.
Átány - cigányok megverték egy autóbusz sofőrjét.
Edelény - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Törökszentmiklós - két pedagógust bántalmazott egy cigány.
Kállósemjén - húsvágó bárddal támadt mentősökre egy cigány.
Mike - 3 cigány rabolt ki egy idős embert.
Kunmadaras - 2 cigány rabolt ki egy járókelőt.
Angyalföld - két cigánybanda fegyveres tömegverekedése.
Ilk - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Nyíregyháza - mentősökre támadt...
Dr plágium
Nyíregyháza - mentősökre támadt egy cigány.
Nyírbogdány - cigány bántalmazott egy tanárnőt.
Buják - cigány verte meg az iskolaigazgatót.
Kiskunhalas - fegyveres cigányok tömegverekedése"
Meine Ehre heisst Treue
@feri57: Élősködés és bűnözés a magyar táborban is létezik, ebben igazad van. De nagyon nem mindegy az a bizonyos arány az összlétszámhoz képest.
No, és innentől kezdődik a gond. Képzeld el, mekkora lenne itt a baj, ha a teljes magyar lakosság esetében ez az arány akkora lenne mint cigányéknál? Ugye a többségi társadalom tagjait illetően már milliós a létszám.
Ezzel szemben a barikád másik oldalán egy néhány százeres szabadcsapat tanyázik, de azon belül hatalmas a bűnözés aránya, illetve az antiszociális, deviáns hajlam. Innentől kezdve pedig minél nagyobb a szaporulat, annál nagyobb a gond is. Ez az egyenes arány.
Tessék megnyugtatni, hogy tetszik érteni mit ugatok.
feri57
Dr plágium: Amit ide firkáltál egy fos !!!
Ami te itt soroltál annak a 90%-át a te fajtád követte el!!!
Légy szíves menj innen a kuruc infóra,várnak rád!!!
ne uszíts mert feljelentelek, népizgatásért!!!
Undorító vagy és primitív.
Meine Ehre heisst Treue
@feri57: Népizgatás, mint büntetőjogi fogalom? Hmm...
Talán inkább közösség elleni izgatás.
Amúgy neki legalább annyi joga van itt lenni, mint becses személyednek. Ez nem zavar?
feri57
Dr plágium:...
Akár huszonnégy embert is megölhetett az egyik leghírhedtebb magyar sorozatgyilkos a huszadik század elején, ám egyetlen bűntettéért sem tudták felelősségre vonni. Kiss Béla „bejött” a nőknek, akik szerelmükkel üldözték, csak azzal nem számoltak, hogy egy impotens és bosszúálló férfi karjaiba futottak bele. A későbbi sorozatgyilkosok kevésbé voltak szerencsések, egytől egyig bíróság előtt végezték. Áldozataik száma az előkerült holttestekkel számolva a múlt század eleje óta legalább 222, de például a Tiszazugban arzénnel ölő asszonyok esetében az is felmerült, hogy ezernél több emberrel végeztek.

Aberráció, nyereségvágy, személyes sértettség miatti bosszú, vagy éppen pitiáner apró-cseprő dolgok megtorlása – ezek vezették a magyar sorozatgyilkosokat áldozataik megölésekor. Összeállítás a huszadik század leghírhedtebb magyarországi eseteiből.

Holtan találtak egy férfit csütörtök reggel a IV. kerületi Ősz utcában, nem zárható ki, hogy gyilkosság áldozata lett - a gyilkos fehér bűnöző MAGYAR közölte a Budapesti
Rendőr-főkapitányság (BRFK)...
.
Összeszurkált holttestet találtak Újpesten, a gyilkos Magyar fehér bűnöző!

Megölte édesanyját, majd öngyilkosságot kísérelt meg egy MAGYAR férfi Izsákon...
www.stop.hu/belfold/megfojtotta-idos-anyjat/1170986/

Meggyilkolhattak egy házaspárt Kardafán A Gyilkos MAGYAR

Fenyő-gyilkossság perében

A Kisbencét élve kínozta eltemette a magyar nevelő anya.

Vádemelést javasol a rendőrség egy celldömölki MAGYAR férfi ellen, aki a gyanú szerint konyhakéssel megölte az édesanyját - közölte a Vas Megyei hírek

Magyar férfit vádolnak a londoni gyilkossággal,Világhírűek vagyunk gyilkolásban
magyarok

Brutális gyilkosság áldozata az a 64 éves férfi, akit egy kiégett ház romjai közt találtak holtan kedden, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mikepércsen. A Magyar Gyilkosa megverte a férfit, majd rágyújtotta a házát.Az utolsó egy évben amit a fehér bűnözők gyilkoltak az 175 .

Sorolhatnám hetekig de...
feri57
Balog úr figyelmében. Hazánkban annyira elszemtelenedtek a bűnöző náci fasiszták, hogy nyíltan vállalják hovatartozásukat!!!
Ennek véget kell vetni, mert háborúba taszítja ezt a szép magyar hazát!!!
feri57
Dr plágium: te annyira tudatlan vagy, hogy veled csak a cigányokról és a neonácikról beszélni a többihez tök hülye vagy.Kultúra nuku.
outsider
@feri57: Gondolom, fel sem fogod, milyen kárt okozol a cigányságnak az itt mutatott hozzáállásoddal.
Meine Ehre heisst Treue
@feri57: Mikepércs Hajdú-Bihar megyében leledzik, ember.
Meine Ehre heisst Treue
@feri57: Az ideológiai elkötelezettség önmagában nem bűn és nagy jelentőséget nem kell tulajdonítani neki.
Sujkos
@feri57: Te törődj a saját hazáddal , ne Magyarországgal!
feri57
Hazám Magyarország itt élek több mint ezer éve!!!
De ti mióta lettetek Magyar állampolgárok?
Ez a haza mindannyiunké! Tíz millió magyaré!
Magyarország kevert nép, igazi fajtiszta magyar nincsen ezt tudni kell mindenkinek.
Viszont a cigányságnak annyi joguk van itt-e hazában, mint bármelyikünknek.
A Tárgytól eltértünk!!!

Itt sorozatban magyar cigányokat öltek, ártatlanokat,gyerekeket, munkába igyekvő cigány származású magyar embereket.

A Kárpótlás jogos!!!
feri57
Meine Ehre heisst Treue:...
A Kádár rezsimben mindenki dolgozott,Hogy a cigányság munkanélkülivé vált az a mindenkori kormány hibája!
Te mit tennél, ha a bőröd színé miatt sehol se dolgozhatnál?

A cigányságnak kettős identitás tudata van, még ha nem is tud róla.
Épp oly magyarnak érzi magát, mint bármelyikünk, akár az életét is feláldozná hazájáért.de cigánynak is érzi magát épp úgy.
NE BÁNTSÁTOK A VÉDTELEN KITASZÍTOTT MINDENTŐL MEGFOSZTOTT CIGÁNYSÁGOT: ADJATOK NÉKIK MUNKÁT!!!
taglo
Ez a ,,fári,, -paródista ! ? Olyan jól derülök a firkálmányain !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.