Nem lehet, hogy a multinacionális szolgáltató cégek energia ürügyén indokolatlanul sok pénzt vigyenek ki az országból - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter egy újbudai fórumon szerdán.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Na akkor. Az embereken nem az energiaszolgáltatók „nyerészkednek” – úgy általában –, hanem maga a magyar állam, amelynek kormányát Orbán Viktor vezeti. Kíváncsi vagyok, hálás kötcsei hallgatóságból hányan tudták, hogy például „az emberek” által fizetett villanyszámla egyharmada az Európában listavezető 27 százalékos áfából, a másik harmada pedig az áramnagykereskedő, az állami tulajdonú MVM haszna. Tehát a német RWE tulajdonában levő Elmű-Émász vállalatcsoport a harmadik harmadból gazdálkodik. Tőle várja el az Orbán-kormány, hogy gazdálkodja ki a hamarosan 20, Lázár János szerint jövőre 30 százalékos rezsicsökkentést. Ha hinni lehet Marie-Theres Thiellnek, a vállalatcsoport igazgatósági elnökének (lásd: Adalékok a Fidesz rezsicsökkentésért folytatott „családvédelmi” harcához), akkor az Elmű-Émász erre nem képes, már csak azért sem, mert az úgynevezett „egyetemes (lakossági) szolgáltatás” eleve veszteséges üzletág, ma pedig a plusz adóterhek (sarcok – mert nemcsak rezsicsökkentés van, hanem különadó is!) folytán összeomlóban van. Mivel a német topmenedzsereknek nem szokásuk a hazudozás, ez mások sportja, én történetesen hiszek neki. Elhiszem azt is, hogy az Elmű-Émász 17 év alatt 200 milliárd forint osztalékfizetés mellett 450 milliárdot ruházott be Magyarországon. Azaz: szimpla hazugság, hogy kisíbolták a hasznukat, ahelyett, hogy visszaforgatták volna.

Pintér úr ! Olvassa el ! www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/327419_orban_aramrezsije
human
@nyanya001: Csatlakozom. Nálunk a bérekkel és a bérszintek megoszlásával van gond.
gabrella
@nyanya001: Jó lenne ha nyilvánosan bizonyítanák a befektetett 450 milliárdot, mert akkor tényleg hiteltelen a rezsicsökkentési harc.
Nakimaga
"Pintér: kivitték a pénzt, ez így nem megy"
--mindannyian ezt suttogjuk a fületekbe 3 éve !:)
nyanya001
@gabrella: Aczél Endre van olyan gerinces, hogy nem ír valótlant !
A másik, a közmédiában csak az közölhet ilyen adatokat
- márpedig a Fidesznek ez nem lenne érdeke a nagy rezsiharc közepette -
akinek ők ezt megengedik !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.