A GfK legfrissebb, 2012. évi vásárlóerő előrejelzése szerint a már nem egészen tízmillió magyar lakosnak fejenként mindössze 4. 884 eurónyi elkölthető jövedelem áll rendelkezésére egy évben. Mindez a szomszédos Ausztriához viszonyítva sokkoló, hiszen ott ennek az összegnek a négyszeresével gazdálkodik a lakosság, de a még sokáig hasonlítási alapul szolgáló Csehországban fejenként elkölthető jövedelemnek a kétharmadát is alig éri el a honfitársaink megélhetésre fordítható pénzmennyisége. A vizsgált 42 európai ország listáján hazánk jelenleg a 31. helyet foglalja el. Míg a tavalyi évben Magyarország a balti államok szintjén állt, vásárlőerő tekintetében idén már Horvátország is megelőzi. A ranglistát Lichtenstein vezeti 56. 978 euro egy főre eső vásárlóerővel, a második Norvégia 32. 037 euro, a harmadik pedig Svájc 31. 666 euro egy főre jutó vásárlóerővel. A sereghajtó Moldova, ahol a lakosság mindössze 1. 257 euroval gazdálkodhat fejenként éves szinten.

Forrás: brandtrend.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csufipofi
A fenét kell kutakodni. Itt a legcsóróbb a nép. Miből vásárolnának???
Dr. Felipe
Ez kommunista hazugság, ugyanis rezsiharcos kurmányunknak hála százezrek meg négyszázezrek maradnak a magyar családok zsebében.
human
@Dr. Felipe: Hála annak a magasságosnak, meg Orbán Viktornak :)
human
@Csufipofi: Ha ezek a kutatások nem lennének, Orbánék simán bemagyaráznák, hogy jobban élünk mint az emút nyócévben, de talán még boldogabbak is vagyunk mint a hanyatló nyugat.
Csufipofi
@human: Nem tudnák bemagyarázni mert a többség a bőrén érzi sajnos::-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.