A Nemzetközi Pető Intézet fennmaradásáért tüntetett vasárnap az Együtt-PM Szövetség Budapesten a Szalay utcában, nem messze az Emberi Erőforrások Minisztériuma épületétől.

Az Index hírportál augusztus végén írt arról, hogy a Pető Intézet csődbe mehet. Szabó Tímea, az Együtt-PM szövetség társelnöke, független országgyűlési képviselő hétfőn 500 millió forint átcsoportosítását kezdeményezte, de az előterjesztést nem szavazták meg. Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter csütörtökön jelentette be, hogy megduplázzák az intézetnek járó 105 millió forintos kiegészítő támogatást. Erre az Együtt-PM úgy reagált, hogy ez semmire sem elég.

A Pető Intézet fennmaradásáért tüntetettek

Szabó Tímea a tüntetésen azt mondta, az összeg rendelkezésre áll az országvédelmi alapban, és hasonló célokra kell költeni, nem pedig arra, hogy „Kósa Lajosnak és Hende Csabának stadionjai legyenek”. Megfogalmazása szerint Orbán Viktor úgy döntött, hogy a sérült gyerekek nem számítanak, és a stadionépítés fontosabb. Jelezte, hogy a hétfői ülésen ismét be fogja nyújtani a költségvetést módosító törvényjavaslatát.

A képviselő szerint az intézet 2010-ben még 2,2 milliárdos éves állami támogatást kapott, mára ez az összeg a harmadával csökkent, az alapítvány megszüntetésével pedig egy százalékra sem jogosultak. Hangsúlyozta, egyre erősebb a gyanú arra, hogy az állami támogatás hiánya mögött a budai ingatlanok „kijátszása” van, egyre több dokumentum utal erre. Elfogadhatatlan, hogy bárki üzleti érdeke fontosabb legyen, mint a teljes életért minden nap megküzdő gyermekek és felnőttek sorsa – hangsúlyozta.

König Mónika, a Szolidaritás mozgalom fogyatékkal élők tagozatának vezetője a tüntetésen arról beszélt, hogy már a választások után kiderült: a fogyatékkal élőkkel és rokkantakkal is kíméletlen lesz a kormány, „mindennapos” harcot vívnak velük is.

A demonstráció végén többen „Nem hagyjuk!” feliratú cédulákat ragasztottak az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szalay utcai épületének bejáratára. A megmozduláson, amelyen mintegy százötvenen vettek részt, rendzavarás nélkül ért véget.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csufipofi
@verőce21: :-)
Hát na. Arról kell a bőrt nyúzni akin van még egy kis hártyácska. :-( Most a Pető intézeten korábban a romákon és egyebeken.
lajospapa
Majd kap a Pető intézet a Fábrytól, ha véletlenül mard az 1,3 milliárdból. Ha nem, hát nem...
spu00
@mariaberta: Miért nem hallgatják meg az intézet vezetőjét? Ő nem tud arról amiért Önök aggódnak. Akkor miért csinálják? Az LMP így sem tud felkapaszkodni !
igazszó
@verőce21: Nézz utána a számoknak!! Nem kapták meg a támogatást amivel fenntarthatják magukat csak annak a töredékét , és most még oda oda dobnak egy koncot De ezt csinálják a kórházakkal is és minden egészségügyi intézménnyel is!! Fábrira van 1,3 milliárd és a stadionokra számolatlanul!Van itt pénz !
verőce21
@igazszó: (23:17) A normatíva dupláját kapta a Pető Intézet (nézz utána te), a többletjuttatás mértékéről pedig a pénzügyi átvilágítás után döntenek, amiből kiderül majd mennyiből is tudják "fenntartani magukat". - "Hazugszó" már ismét a válaszod!
igazszó
Ha itt valaki hazudik ,az te vagy és a mocskos pártod meg a vezetőd aki arra sem emlékszik tegnap mit hazudott most éppen az ellenkezőjét! és ráadásul mocskos szándékból aljas indokból.. Olvasd már végig a cikkeket te szerencsétlen ne csak a fidess szóvívók dumáját szajkózzad mert az nagyon unalmas Próbálj meg egy önálló gondolatot kibányászni a sötét agyadból. Egyébként nem vagy érdemes arra sem hogy bárki is reagáljon rád mert annyira átlátszó agymosott !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.